Het SS Rotterdam bijzonder overnachten

Wil je bijzonder overnachten in Rotterdam? Slaap een nachtje op het ss Rotterdam

Wie Rotterdam goed kent weet deze bijzondere slaapplek natuurlijk al te vinden, maar voor wie Roffa onbekend terrein is, is het hoog tijd om deze spot beter te leren kennen. Het ss Rotterdam is namelijk een van de origineelste plekken om te overnachten in de stad, maar daarnaast kun je er ook heel wat andere toffe dingen doen!

Het ss Rotterdam

→ Lees ook: 21x wat te doen in Rotterdam

Wat is het ss Rotterdam en waarom is het zo bijzonder?

Het ss Rotterdam: Jaren geleden voer dit legendarische cruiseschip voor de Holland Amerika Lijn tussen Nederland en Amerika. Een imposant bouwwerk van 228 meter lang, 28 meter breed en 51 meter hoog. Als je nu 3e Katendrechtse Hoofd op rijdt in Rotterdam dan kun je niet anders dan nog steeds onder de indruk zijn zodra je het voor het eerst ziet. Dit gigantische schip maakte in 1959, ergens begin september, haar eerste reis. De route: Van Rotterdam naar New York. Een transatlantische overtocht en een machtige reis, helemaal voor die tijd, al zou het met de wilde zee tussen de twee continenten ook nu nog een pittige en lange tocht zijn. Tegenwoordig legt het ss Rotterdam niet meer zoveel mijlen af en kun je er niet meer mee wegvaren, maar gelukkig zijn er nog genoeg leuke dingen te doen aan boord!

Het SS Rotterdam bijzonder overnachten

Bijzonder overnachten op het ss Rotterdam

Het ss Rotterdam is onderdeel van WestCord Hotels en we kunnen met zekerheid zeggen dat dit echt een van de meest bijzondere plekken is om te overnachten in Rotterdam. Al hoeft het niet bij overnachten te blijven, je kan op het ss Rotterdam namelijk ook cocktails drinken, feestjes vieren, heerlijk ontbijten en er is zelfs een escape room aan boord! Wij sliepen één nachtje op het ss Rotterdam tijdens een weekendje weg met vrienden en hadden een grote hut met tweepersoonsbed, fijne badkamer en uitzicht op het water. Alles was een beetje in retro stijl, waardoor je een beetje het gevoel had in een andere tijd te zijn beland.

Bijzonder overnachten Rotterdam Het SS Rotterdam-2

Bijzonder overnachten Rotterdam Het SS Rotterdam-3

Een stapje terug in de tijd

Wanneer je aan boord van het gigantische ss Rotterdam stapt word je meteen een beetje terug in de tijd meegenomen. Bij de entree staan van die toffe vintage koffers opgestapeld, alsof het schip elk moment kan vertrekken op een nieuwe tocht, en we worden welkom geheten door super enthousiaste medewerkers in uniform die helemaal passen bij het cruiseschip. Eenmaal binnen kun je je helemaal voorstellen dat verliefde stelletjes als Jack en Rose (yep: van de Titanic ja!) hier ooit hebben rond geflaneerd. Je moet dus ook niet gek opkijken als je spontaan “My Heart Will Go On” begint te zingen.

Bijzonder overnachten Rotterdam Het SS Rotterdam-10 Bijzonder overnachten Rotterdam Het SS Rotterdam-11

Cocktail-time

Wij hebben helaas geen tijd gehad voor de escape room op het ss Rotterdam, maar gelukkig wel voor de cocktailbar! Voor cocktails en gin tonic’s kun je namelijk perfect terecht in de Ocean Bar. Net als de kamers is die bar tof ingericht en met een beetje geluk is het er gezellig druk. Na een cocktail aan boord zijn wij nog even de stad ingedoken. Er is een shuttle service vanuit het schip naar de metro waardoor je gemakkelijk naar de stad kunt, maar omdat wij wat later waren en de shuttle niet meer reed hebben wij uiteindelijk een Uber gepakt, ook helemaal prima! Een andere toffe optie om in de stad te komen: De watertaxi! Wij hebben hem overdag gepakt, maar je kan hem natuurlijk ook in de avond nemen.

Ontbijt (op bed)

De volgende ochtend kun je je tegoed doen aan een flink ontbijt. Op het schip is namelijk een groots buffet te vinden met verse broodjes, fruit, eitjes en tientallen andere dingen waardoor je je dag gevuld kunt starten. Niet zo’n zin om naar het restaurant te gaan? Dan is er ook de mogelijkheid om je ontbijt op bed te laten bezorgen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is op tijd het formulier op je kamer in te vullen en die aan de buitenkant van je deur te hangen. Na ons ontbijt hebben wij trouwens nog een tour over het schip gedaan. Tijdens de audiotour leer je meer over de geschiedenis en kun je een kijkje buiten nemen en zo meer van het ss Rotterdam ontdekken. Daarna hebben wij vanaf het dek aan de achterkant van het ss Rotterdam de watertaxi gepakt naar het centrum, zo’n watertaxi is ook echt een dikke aanrader.

Wil jij ook een keer bijzonder overnachten op het ss Rotterdam?

Het ss Rotterdam is onderdeel van WestCord Hotels en een nachtje op het schip kun je boeken via Booking.com. Een kamer kun je soms al vanaf 69 euro vinden!