Het begint met een ‘M’… en een succesvakantie lijkt gegarandeerd. Mallorca, Mykonos, Mauritius, de Malediven. Alle scoren op zonuren en fijne stranden. Maar wat als je handdoekje uitslaan niet genoeg is? Dan boek je een retourtje Malta. Want, zo ontdekten we afgelopen februari, dit eiland is veel meer dan een overwinterparadijs voor senioren. We nemen je mee naar zes fijne plaatsjes op het eiland. Merħba lill Malta, welkom op Malta!

6 x de mooiste plekken op Malta

Valletta

We kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen met de hoofdstad van Malta, Valletta. De culturele hoofdstad van 2018. Wie denkt dat de hoofdstad van een eiland dat de grootte heeft van een gemiddeld Waddeneiland niet veel te bieden heeft, heeft het mis. Valletta is een stad met een historie waar je u tegen zegt. Een aantal highlights? De Upper en Lower Barakka Gardens, Grand Masters Palace en St. John’s Co-Cathedral. Maar hierover later meer, binnenkort verschijnt een artikel op We Are Travellers dat barst van de Vallettatips. Keep your eyes peeled!

Valletta

Valletta malta Malta mooiste plekken Valletta

Valletta malta mooiste plekken Mooiste plekken malta Valletta

The Three Cities: Cospicua, Senglea & Vittoriosa

Wie Valletta bezoekt, is verplicht de overtocht met een dgħajsa (een traditionele watertaxi die iets wegheeft van een gondel) naar de Thee Cities te maken: Cospicua, Senglea en Vittoriosa. In de paar minuten die de overtocht duurt, draait je camera overuren, fotogenieker krijg je het bijna niet. Wij staken in een rechte lijn door naar Vittoriosa, wat ook wel bekend staat als Birgu. De grote trekpleisters zijn hier de idyllische straatjes waar je uren in ronddwaalt, en de St. Lawrence’s Church. Helaas hadden wij geen tijd om nog de andere dorpjes aan te doen, maar – zo heeft onze gids ons op het hart gedrukt – ook die zijn meer dan de moeite waard en behoren echt tot de mooiste plekken van Malta.

Three Cities

Malta mooiste plekken Boottochtje-naar-Three-Cities

Three Cities Birgu Malta mooiste plekken

MOoiste plekken malta The Three Cities

Mooiste plekken in Malta The Thee Cities Birgu

Mdina

Eilandinwaarts is de stad Mdina te vinden, de oude hoofdstad van Malta. De middeleeuwse plaats wordt ook wel de stille stad genoemd, omdat ze bijna geen inwoners meer heeft en zeer verkeersluw is. Waar het ooit een drukke handelsstad was, kun je nu haast een speld horen vallen in de rustige steegjes en straatjes. De grote eyecatcher in Mdina is St Paul’s Cathedral; een kathedraal die tijdens de aardbeving in 1693 grotendeels verwoest is. Bijzonder aan de kathedraal zijn de twee klokken op de facade, de een geeft de tijd aan; de ander de datum. Het verhaal gaat dat de twee klokkentorens gebouwd zijn om de duivel in de war te brengen. Behalve de idyllische straatjes en St Paul’s Cathedral is er weinig te beleven in de stad: prima dus om slechts een middagje in rond te lopen.

Mdina

malta Mdina

mooiste plekken malta Mdina

Marsaxlokk

Tot slot het ietwat toeristische vissersdorpje Marsaxlokk, een feestje voor je zintuigen. De vrolijkste bootjes steken al dobberend af tegen het azuurblauwe water; de boulevard wordt gekleurd door locals en vissers. Wij bezochten het dorp op zondagochtend (In Marsaxlokk is dagelijks een klein vissersmarktje, maar die op zondag is de grote en drukbezochte variant), het moment dat ook de wekelijkse markt plaatsvond. Een drukte van jewelste met handelende vissers en koopgrage locals. De uitgestalde groenten zien er stukken beter uit dan het voedselwaar waar we het in Nederland mee moeten doen en de vis is verser dan vers. Tip: koop wat vers fruit op de markt en neem plaats op een van de bankjes erachter, pal aan het water. Je ziet bootjes af en aan varen en vissers hun netten repareren. Let vooral ook op de prachtige beschilderingen in en op de bootjes. Je zult vaak de ogen van Osiris zien; die zouden de vissers beschermen tijdens hun gevaarlijke werk op zee.

Marsaxlokk

Malta tips Marsaxlokk

Mooiste plekjes in Malta Marsaxlokk

Ook op reis naar de mooiste plekken in Malta?

Al zin gekregen in een vakantie naar Malta? Met AirMalta vlieg je rechtstreeks, in een kleine drie uur naar het Zuid-Europese eiland.

We Are Travellers bezocht Malta op uitnodiging van Tourism Marketing Concepts in samenwerking met Malta Tourism Authority, waarvoor dank!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Malta

Over de auteur

Agnes Nijholt
Travelblogger

Een cappuccino op een terras in de Italiaanse ochtendzon, een vers kaneelbroodje in bruisend Stockholm of rijst en curry in een afgelegen dorpje in Sri Lanka. Het zijn de kleine - regelmatig eetgerelateerde - dingen die mij elke keer weer in de reisverleiding brengen. Als freelance tekstschrijver en fotograaf heb ik het geluk reizen zo nu en dan als werk te mogen bestempelen, maar ook in m'n vrije tijd pak ik dolgraag m'n koffer of backpack. Op WeAreTravellers neem ik jullie mee!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2