Mooiste plekjes in Malta Marsaxlokk

Malta: 6 x de mooiste plekken!

Wanneer een bestemming begint met een ‘M’… lijkt een succesvakantie gegarandeerd. Om er een paar te noemen: Mallorca, Mykonos, Mauritius en de Malediven. Alle scoren op zonuren en fijne stranden! Maar wat als je handdoekje uitslaan niet genoeg is? Dan boek je een retourtje Malta (bijvoorbeeld via Tui.nl, die bieden zelfs hele voordelige vakanties aan) Want, zo ontdekten we onlangs, dit eiland is veel meer dan een overwinterparadijs voor senioren. We nemen je mee naar zes fijne plaatsjes op het eiland en de mooiste plekjes op Malta. Merħba lill Malta, welkom op Malta!

Ontdek de mooiste plekken op Malta

Tip: Boek een complete vakantie naar Malta via TUI
Boek meteen een vliegticket naar Malta

Valletta

We kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen met de hoofdstad van Malta, Valletta. De culturele hoofdstad van 2018. Wie denkt dat de hoofdstad van een eiland dat de grootte heeft van een gemiddeld Waddeneiland niet veel te bieden heeft, heeft het mis. Valletta is een stad met een historie waar je u tegen zegt. Een aantal highlights? De Upper en Lower Barakka Gardens, Grand Masters Palace en St. John’s Co-Cathedral. Hier lees je alles over Valletta

Valletta malta Malta mooiste plekken Valletta

Valletta malta mooiste plekken Mooiste plekken malta Valletta

The Three Cities: Cospicua, Senglea & Vittoriosa

Wie Valletta bezoekt, is verplicht de overtocht met een dgħajsa (een traditionele watertaxi die iets wegheeft van een gondel) naar de Thee Cities te maken: Cospicua, Senglea en Vittoriosa. In de paar minuten die de overtocht duurt, draait je camera overuren, fotogenieker krijg je het bijna niet. Wij staken in een rechte lijn door naar Vittoriosa, wat ook wel bekend staat als Birgu. De grote trekpleisters zijn hier de idyllische straatjes waar je uren in ronddwaalt, en de St. Lawrence’s Church. Helaas hadden wij geen tijd om nog de andere dorpjes aan te doen, maar – zo heeft onze gids ons op het hart gedrukt – ook die zijn meer dan de moeite waard en behoren echt tot de mooiste plekken van Malta.

Bij deze Malta rondreis bezoek je ook deze 3 stadjes (8-daagse trip)

Malta mooiste plekken Boottochtje-naar-Three-CitiesBoottochtje-naar-Three-Cities Boottochtje-naar-Three-Cities4

Three Cities Birgu Malta mooiste plekkenThree-Cities-Birgu6

MOoiste plekken malta The Three CitiesThree-Cities-Birgu3 mooiste plekken malta Three-Cities-Birgu4

Mooiste plekken in Malta The Thee Cities Birgu

Mdina

Eilandinwaarts is de stad Mdina te vinden, de oude hoofdstad van Malta. De middeleeuwse plaats wordt ook wel de stille stad genoemd, omdat ze bijna geen inwoners meer heeft en zeer verkeersluw is. Waar het ooit een drukke handelsstad was, kun je nu haast een speld horen vallen in de rustige steegjes en straatjes. De grote eyecatcher in Mdina is St Paul’s Cathedral; een kathedraal die tijdens de aardbeving in 1693 grotendeels verwoest is. Bijzonder aan de kathedraal zijn de twee klokken op de facade, de een geeft de tijd aan; de ander de datum. Het verhaal gaat dat de twee klokkentorens gebouwd zijn om de duivel in de war te brengen. Behalve de idyllische straatjes en St Paul’s Cathedral is er weinig te beleven in de stad: prima dus om slechts een middagje in rond te lopen.

Huur een auto via Sunny Cars en bezoek Mdina zelf tijdens je Malta trip

malta MdinaMdina rode deur malta Mdina mooiste plekken malta

mooiste plekken malta Mdina

Marsaxlokk

Tot slot het ietwat toeristische vissersdorpje Marsaxlokk, een feestje voor je zintuigen. De vrolijkste bootjes steken al dobberend af tegen het azuurblauwe water; de boulevard wordt gekleurd door locals en vissers. Wij bezochten het dorp op zondagochtend (In Marsaxlokk is dagelijks een klein vissersmarktje, maar die op zondag is de grote en drukbezochte variant), het moment dat ook de wekelijkse markt plaatsvond. Een drukte van jewelste met handelende vissers en koopgrage locals. De uitgestalde groenten zien er stukken beter uit dan het voedselwaar waar we het in Nederland mee moeten doen en de vis is verser dan vers. Tip: koop wat vers fruit op de markt en neem plaats op een van de bankjes erachter, pal aan het water. Je ziet bootjes af en aan varen en vissers hun netten repareren. Let vooral ook op de prachtige beschilderingen in en op de bootjes. Je zult vaak de ogen van Osiris zien; die zouden de vissers beschermen tijdens hun gevaarlijke werk op zee.

Tip: Boek een complete vakantie naar Malta via TUI

Marsaxlokk Marsaxlokk malta

Malta tips MarsaxlokkMarsaxlokk in malta food Marsaxlokk haven

Mooiste plekjes in Malta Marsaxlokkmooiste plekken malta Marsaxlokk mooiste plekken malta

Boek meteen een vliegticket naar Malta

Ook op reis naar de mooiste plekken in Malta?

Al zin gekregen in een vakantie naar Malta? Met AirMalta vlieg je rechtstreeks, in een kleine drie uur naar het Zuid-Europese eiland. Je kan vliegtickets heel makkelijk boeken via websites als www.skyscanner.nl maar kijk ook zeker even bij het aanbod van Tui. Als je namelijk via www.tui.nl je vakantie boekt, dan is vaak voor een voordelige prijs meteen je vliegticket én hotel geregeld.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Malta