Bijzonder overnachten in het Townhouse hotel in Maastricht kopie

Bijzonder overnachten in Maastricht | Townhouse Hotel

Na een rit vanuit de Randstad komen we aan in het Townhouse Hotel in Maastricht. We worden direct begroet met een grote vriendelijke lach en fijne handdruk. Zodra we bij de balie zijn stelt het meisje erachter zich namelijk voor en heet ons op een vrolijke manier welkom. Bijzonder hoe je binnen een paar minuten al een gevoel van Brabantse gastvrijheid kan ervaren. En dat, in combinatie met de geweldig ingerichte lobby, maakt dat wij ons eigenlijk ook meteen thuis voelen in Townhouse.

De hele lobby van Towhouse voelt huiselijk aan. Ik wordt er verliefd op de kleurige aztec tapijten op de vloer, maar de gigantische cactussen en de vintage wereldbol voor het raam zou ik ook dolgraag willen hebben. Verschillende Vitra stoelen staan er uitnodigend bij en voor een haardvuur staat een bank klaar om op neer te ploffen als je een lange dag Maastricht achter de rug hebt. Doe je liever een leuk bordspel aan een van de lange tafels of blader je graag door een tijdschrift? Dan blijkt dat ook nog eens mogelijk. Ik kijk nog een om me heen en zie dat er een gemoedelijk sfeertje hangt in Townhouse, terwijl het tegelijkertijd op zo’n gave manier is ingericht waardoor je merkt dat dit niet zomaar een hotel is maar een bijzondere plek om te overnachten.

Welkom in de huiskamer van Maastricht: het Townhouse Hotel

→ Meteen boeken: Boek hier Townhouse Hotel

Bijzonder overnachten in Maastricht bij het huiselijke Townhouse Hotel

Het Townhouse Hotel ligt centraal en is te vinden om de hoek van het station van Maastricht. Hier naartoe treinen is dan ook gemakkelijk, maar dit hotel heeft ook genoeg parkeergelegenheid dus voor ons autootje was die vrijdagmiddag zeker plek. Omdat wij er een lange autotocht op hadden zitten vanuit Amsterdam werd ons bij aankomst meteen een lekker glas witte wijn aangeboden en een kopje pompoensoep om even aan te sterken. Oh en als we zin hebben in nog een kopje? Dan mogen we dat gerust zelf pakken! Op de receptie, die eerder aan voelt als gigantische leefkeuken, is namelijk de hele dag een warme pan soep te vinden. Zo’n gezellig rood, oranje exemplaar waarnaast kleurige kopjes met bloemetjes print staan, die uit de kast van je hippe oma zouden kunnen zijn gekomen.

Van een zacht bed tot een ‘taste of Townhouse’ en een regendouche met radio

Na onze chill sessie in de lobby lopen we met onze hotelkamer-sleutel naar de lift en gaan omhoog naar de de juiste verdieping. In onze hotelkamer wacht een zacht groot bed op ons. Maar ook een lief welkomstbriefje, zakje typisch-ouderwetse snoep (je weet wel, van die zachte kaneelstokken en roze zuurtjes) maar ook een flesje met ‘a taste of Townhouse’. Goed begin van de avond! Als ik uiteindelijk ook nog de regendouche ontdek met ingebouwde radio, ben ik helemaal fan van de kamer. Toch gaan we nog even de stad in om Maastricht te ontdekken en om te eten bij het gave restaurant Witloof dat naast de lekkerste gerechten ook speciaal biertjes en eigen gebrouwen jenever verkoopt.

Warme broodjes en frisse sapjes bij het ontbijt

Nadat we rollend naar huis zijn gegaan en de nacht hebben doorgebracht in ons Townhouse bed, wacht de volgende ochtend een waanzinnig ontbijt op ons. We gaan lekker laat naar beneden, want uitslapen bij Townhouse mag gelukkig, en zitten pas rond half 11 aan het ontbijt. Verse broodjes, fruit sapjes, een cappuccino en yoghurt met muesli worden bij het buffet gepakt en we nemen plaats aan een van de tafels. Wat een fijn hotel en een goed begin van een weekendje Maastricht!

Ook een nachtje in Townhouse slapen?

Wil je meer weten over het Townhouse Hotel? Bekijk hier Townhouse op Booking.com. Daar vind je ook wel eens aanbiedingen. Oh en ben je bang om alleen te slapen? Dan kun je altijd vragen over de huisvis Blub bij je op de kamer mag!