gent hostel

Bijzonder overnachten | Een oude krantredactie in Gent

Wij bloggers houden van schrijven, boeken en alles wat daarmee te maken heeft. Als het kan, proberen we natuurlijk ook ons verblijf hierbij aan te laten sluiten en in Gent hebben wij hier de perfecte optie voor gevonden! Tegenover de universiteit en aan de rand van het centrum van de stad vind je het hostel waar wij spontaan verliefd op werden: Backstay Hostel Ghent!

Verblijven als een redacteur


Het hostel is gevestigd in een oud, monumentaal kunstgebouw en werd tot de jaren ‘80 gebruikt als redactie van de krant ‘Vooruit’. De invloeden van de kunst en krant zijn nog steeds zichtbaar, zo zijn alle kamers vernoemd naar kranten van over de hele wereld, onwijs tof!

Wij verbleven in ‘The New York Times’, een klein, 2-persoons zolderkamertje op de derde en hoogste verdieping. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bed op kamers voor tussen de 4 en 15 personen. De badkamer deel je met een aantal andere kamers op de verdieping.

Backstay Hostel gent

Terugtrekken in de Blogroom

Mijn favoriete onderdeel van dit hostel? The Blogroom! Helemaal bovenin het hostel, in de koepel, hebben ze een blogroom ingericht. Het is smal en hoog, en er staat slechts één bureau met een computer en wat typemachines. Onwijs gaaf! Je kunt je hier even helemaal afzonderen, inspiratie opdoen of brainstormen. Ideaal voor als je even aan het werk moet of even alleen wilt zijn dus.

gent hostel

Blogroom backstay hostel

Where travellers meet locals

Beneden is een bar die ook toegankelijk is voor niet-reizigers, zo is het een leuke manier om lokalen te ontmoeten. Je kan hier een makkelijk hapje eten, lekker een biertje drinken en zo nu en dan staat er leuke entertainment op het programma – altijd gezellig! Als student krijg je hier ook korting. In de ochtend vind je hier ook het ontbijt, die standaard bij je verblijf is inbegrepen. Lekker eigen wafels maken! Daarnaast serveren ze vers stokbrood, geroosterde broodjes en sapjes.

Ook een nachtje in Backstay Hostel Gent overnachten?

Vanaf €19,- per persoon kun je al een nachtje bij Backstay Hostel boeken. Dit is inclusief je ontbijtje, beddengoed en Wi-Fi. Soms biedt het hostel ook last minute deals, dus check hun site als je gaat boeken. Als je met de auto komt, kun je deze parkeren voor €15,-. Wij kwamen met het openbaar vervoer (je kan heel makkelijk met NS International naar Gent vanaf 28 euro) en zijn uitgestapt bij station Gent Sint-Pieters. Vanaf hier kun je tram 1 nemen en uitstappen bij ‘Verlorenkost’, of een ruim half uur lopen.

→ Bekijk hier al onze België artikelen