seaventures-dive-rig-in-maleisie
Seaventure Dive Rig

Seaventures Dive Rig: Is dit het RAARSTE hotel in Maleisië?

Het Seaventures Dive Rig Hotel vind je in Maleisië, dichtbij het eiland Sipadan in Borneo, midden op zee. Dit hotel is waarschijnlijk een van de raarste hotels in Maleisië, want de hotelkamers bevinden zich op een omgebouwd olieplatform! Het is dé plek om te overnachten voor duikers, want vanaf het olieplatform duik je zo de waanzinnige onderwaterwereld van Sipadan in. Sipadan staat bekend als een van de beste duikplekken ter wereld, dus voor fanatieke duikers is dit de plek om te zijn.

Seaventures Dive Rig Hotel

seaventures-dive-rig-duik-resort

Bij Seaventures Dive Rig overnacht je op een olieplatform

Wanneer je bij Seaventures Dive Rig overnacht ontkom je niet aan de sfeer van het olieplatform, het platform ziet er namelijk nog bijna hetzelfde uit als voorheen. De spirit van een werkend platform zijn intact gehouden en eigenlijk zijn alleen de hotelkamers wat comfortabeler gemaakt en het eten uit de keuken stukken beter. Het olieplatform is ooit gebouwd in Panama en heeft een hele tijd in de haven van Singapore gelegen, voordat het verplaatst werd naar Maleisie na een besluit van een ex minister. Voorheen werd het platform gebruikt om gas en olie te winnen. Het olieplatform is nu op de huidige plek sinds 1997.

Foto’s via Instagram van @seaventuresdiverig

Wat maakt duiken bij Seaventures Dive Rig zo episch?

Wanneer je bij Seaventures Dive Rig overnacht, slaap je in principe boven een van werelds beste duikplekken. Sipadan behoort namelijk volgens velen tot de top 5 beste duikplekken ter wereld. Als je maar een paar dagen de tijd hebt om te duiken, is hier overnachten de meest effectieve manier om je tijd te besteden. Vanaf het olieplatform kun je namelijk direct duiken en er zijn ook boot tours waaraan je mee kunt doen, dan wordt je naar een andere plek gebracht om de zee te ontdekken.

Kan je ook bij Seaventures Dive Rig terecht als je niet wilt duiken?

Het uitzicht over zee is natuurlijk waanzinnig, maar daarnaast kun je hier ook gebruik maken van een heuse game room en ook is er een video room. Verder gaan er regelmatig boten naar het vaste land en ‘s avonds speelt een band voor de nodige entertainment. Al moet je de zonsondergang en eventueel zonsopgang ook zeker niet negeren! Er worden verder meer dan eens barbecue nights georganiseerd.

seaventures-dive-rig-in-maleisie

Overnachten bij Seaventures Dive Rig?

Als je wilt overnachten bij Seaventures Dive Rig moet je een aanvraag voor beschikbaarheid indienen via de website Seaventuresdive.com. Er zijn als het goed bijna 30 kamers in het hotel te vinden en er zijn familie kamers, tweepersoonskamers en dorms te vinden op het olieplatform. Voor 3 nachten en 4 dagen betaal je in december, op basis van een tweepersoonskamer, als duiker MYR 2,880.00 en als niet duiker MYR 2,310.00.

→ Bekijk hier al onze Maleisië artikelen