Bezienswaardigheden Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Veel vluchten richting reisbestemmingen in Azië of Oceanië maken hier een overstap. Toch heeft deze miljoenenstad ook een aantal leuke bezienswaardigheden die het waard zijn om te bezoeken. Denk aan de bekende Petronas Towers, maar ook aan het gezellige Chinatown of Little India en het nabij gelegen Kuala Selangor waar je duizenden vuurvliegjes kunt spotten.

Batu Caves

Een van de mooiste tempels van Kuala Lumpur is de Batu Cave. De tempel wordt gekenmerkt door een meters hoog gouden beeld en verschillende grotten die te bereiken zijn na meer dan 250 traptredes. Pas wel op als je naar boven loopt, rondom de trappen zul je veel apen tegen komen die maar wat graag aan plastic tasjes zitten op zoek naar eten!

Chinatown

Op zoek naar leuke souvenirs of ben je een liefhebber van local streetfood? Zorg dan dat je naar Chinatown gaat in Kuala Lumpur! Je vindt er allerlei marktkraampjes die tot laat open zijn. Daar worden neppe designspullen verkocht maar ook leuke Aziatische souvenirs. Sluit vervolgens je shoptocht af met een paar stokjes sate!

Petronas Towers

Het beeldkenmerk van Kuala Lumpur zijn toch wel de Petronas Towers. Ooit waren deze torens de hoogste van de wereld en vanaf het gebouw heb je dan ook een spectaculair uitzicht. Helaas waren kaartjes voorheen gratis maar nu aan de prijzige kant. Gelukkig zijn de torens vanaf beneden of vanuit een overstaand gebouw ook mooi om te zien. Je vindt de torens in het centrum.

Little India

In Kuala Lumpur vind je ook een Little India. Dit gedeelte is gevuld met kleur, heel veel kleur. Je vindt er mooie tempels, winkels waar ze hebberig makende dingen verkopen en lekker eten! Vooral de bazaar is een echte aanrader, daar wordt je overdonderd door de Hindoe cultuur.

Shoppen in Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur vind je niet alleen leuke marktjes. Er zijn ook genoeg grote malls te vinden waar je bekende winkels vindt. Sommige noemen Kuala Lumpur zelfs een van de beste shopsteden ter wereld. Je vindt er winkels van dure merken, maar ook van H&M of Forever21. Een aantal goede winkelcentra zijn: Pavilion, Mid Valley Megamall en het Suria KLCC.

Vuurvliegjes bij Kuala Selangor

Vanaf Kuala Lumpur kun je een tour boeken of zelf de bus nemen naar het kleinere Kuala Selangor. Waarom? Omdat je daar duizenden vuurvliegjes kunt zien! Tijdens de Kuala Selangor Fireflies tour wordt je meegenomen op een bootje en zie je langs het water vele lichtpuntjes opdoemen. Een mooi gezicht dat je niet snel zult vergeten!

Maleisië tips

  • Kuala Lumpur
  • Taman Negara
  • Melaka

  • Georgetown
  • Pulau Perhentian
  • Sipadan

Lonely Planet
€ 21,95

Maleisie reisgids

Wegenkaart
€ 11,50

Maleisie kaart

Capitool
€ 28,99

Maleisie reisgids

100% Maleisie
€ 14,95

Maleisie reisgids

3 reacties

Geef een reactie, deel jouw reistips!