Reizen door Maleisie

Op vakantie naar Maleisië, zo plan je je rondreis!

Wil je een vakantie plannen naar Maleisië? Hier lees je alles over het plannen van je rondreis, welke plekken je niet mag missen tijdens je vakantie en waar je vooraf aan moet denken.

Dit kan je verwachten tijdens je reis in Maleisië

Tijdens een vakantie naar Maleisië kun je elke dag wakker worden in een nieuwe omgeving. De grootte van het land maakt het mogelijk om vele plekken te bezoeken en optimaal te genieten van wat het land te bieden heeft. Ontwaak de eerste nachten bijvoorbeeld in de drukke stad Kuala Lumpur en bezoek daar een van de grootste gebouwen ter wereld: de Petronas Towers. Maak een uitstapje naar Kuala Selangor en laat je ‘s avonds betoveren door de duizenden vuurvliegjes die er langs de rivier vliegen. Vervolg je reis naar Melaka, bezoek daar de talloze tempels, de Nederlandse restanten en eindig je dag op de gezellige night market waar je het Maleisische dessert Cendol kunt proeven en tal van andere lekkernijen.

De volgende vakantiedagen bezoek je Taman Negara waar je loopt over hangbruggen die bovenin de jungle hangen ook kun je er ‘s avonds een night safari maken. De vakantie voert je vervolgens mee naar Pulau Perhentian waar je kunt genieten van de blauwe zee en indrukwekkende onderwaterwereld van Maleisië gevuld met kleurig koraal, finding nemo’s visjes en grote schildpadden. Tot slot bezoek je de thee plantages in het verkoelende Cameron Highlands en ga je op excursie om de grootste bloem ter wereld te zien: de Rafflesia. Uiteindelijk vlieg je weer terug naar huis vanaf Georgetown, waar je nog snel de tijd kunt nemen om Little India te bezoeken en de indrukwekkende Kek Lok Si tempel.

1. Jungle

Ga de jungle van Maleisië in en ga op zoek naar apen, tapirs en bijzondere vogels. Loop over hangbruggen en maak wandelingen door de indrukwekkende natuur.

2. Kuala Lumpur

De Petronas Towers zijn een van de grootste gebouwen van de wereld en zijn te vinden in Kuala Lumpur. Daarnaast heeft deze stad een bruisend Chinatown en grote malls waar je naar hartelust kunt shoppen. Bovendien kun je vanuit Kuala Lumpur gemakkelijk een uitstapje maken naar Kuala Selangor en daar in de avond genieten van duizenden vuurvliegjes.

3. Tempels

Tijdens een vakantie in Maleisië ontkom je niet aan de talloze tempeltjes. Bezoek de grote Kek Lok Si tempel in Georgetown of geniet van alle kleinere tempeltjes in Melaka.

4. Snorkelen

Op alle stranden in Maleisië worden wel snorkel tours aangeboden. Als je geluk hebt zie je tijdens het snorkelen een schildpad, maar ook het koraal en de andere vissen zij meer dan indrukwekkend. Gaat jouw voorkeur uit naar duiken? Dan kun je op Maleisië ook prima terecht. In drie dagen haal je er je padi of je gaat mee op een dag excursie.

Vaccinaties & Visum

Wanneer je op vakantie naar Maleisië gaat is het aan te raden om je te laten inenten tegen DTP en een vaccinatie tegen Hepatitus A. Ook kan het in sommige gebieden verstandig zijn om malaria pillen te nemen. Dit geldt met name voor Borneo. Voor een reis naar Maleisie heb je geen visum nodig, behalve als je langer dan 90 dagen in dit land zal verblijven. Zorg wel voordat je op vakantie naar Maleisie gaat dat je controleert of je paspoort langer dan 6 maanden geldig is.

Betalen in Maleisie

Betalen tijdens je vakantie in Maleisië kan met de Ringgit, vaak worden echter ook Dollars geaccepteerd. Pinnen kan vrijwel overal in Maleisië, naast een pinpas is het echter ook verstandig om een Creditcard mee te nemen.

Beste reistijd Maleisië

In de maanden Juni, Juli en Augustus kun je het best op vakantie naar Maleisië gaan. Het meest natte seizoen loop van November tot en met Februari. Gemiddeld is het zo’n 30 graden in Maleisie, temperaturen kunnen per gebied echter wel verschillen. Zo staat Cameron Highlands om haar koelere temperaturen. Bij de Maleisiërs is dit dan ook een populaire bestemming als zij zelf vakantie hebben.

Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets voor Maleisië zijn voordelig te boeken bij Skyscanner. De meeste vluchten in Maleisië landen in Kuala Lumpur. Vanuit daar kun je tevens voordelig doorvliegen naar andere landen in Azië met de luchtvaartmaatschappij Air Asia.

Maleisië