Route Ghana rondreis

2 of 3 weken op rondreis door Ghana? Dit is de ideale reis route!

Niet veel mensen maken een rondreis door Ghana als ze besluiten naar Afrika te vertrekken, maar toch is deze onbekende parel zeker aan te raden. Je vindt hier intense natuur, bijzondere cultuur en soms confronterende historie. Benieuwd waar je heen moet en wat een goede route is als je op rondreis gaat door Ghana? Vandaag deel ik de route die wij hebben gedaan en die de diverse kanten van Ghana laat zien (oh en mocht je nog een goede reisaanbieder zoeken, check dan de KoningAap reizen naar Ghana)

Route voor een rondreis door Ghana van 2 of 3 weken

Route Ghana rondreis

Accra – 4 of 5 dagen

Je rondreis begint in Accra, de hoofdstad van Ghana, na zo’n 6 a 7 uur vliegen vanaf Amsterdam kom je hier aan. De hoofdstad van Ghana is een hele andere wereld en als je er net bent, is het ook echt even wennen. Hallo cultuurshock. In Accra vind je het typische drukke Afrika, overal mensen met spullen op hun hoofd en vaak willen ze je graag iets verkopen. Tijdens onze rondreis hebben we een bezoek gebracht aan Sodom en Gomorrah, de grootste E-waste ter wereld. Een bizarre en confronterende plek om te zijn. Verder kun je vanuit Accra naar de Akosombo Dam rijden. Deze Dam voorziet vrijwel heel Ghana van energie die wordt opgewekt via het stuwmeer. Tot slot een laatste tip: Songor! Waarschijnlijk denk je meteen aan Bolivia als het gaat om zoutwinningen, maar ook in Ghana wordt er veel zout gewonnen. Dit gebeurt bij Songor, een interessante maar ook leuke plek om te bezoeken.

Sodom en Gomorrah & Songor

Ghana Sodom en Gomorrah e waste

songor zoutvlaktes Ghana rondreizen

Tamale & Bolgatanga – 3 of 4 dagen

Vanaf Accra kun je het beste naar Tamale vliegen om het noorden van het land te ontdekken. Wij vlogen naar Tamale en reden meteen door naar Bolgatanga. Hier kun je verblijven in een eco lodge ten noorden van Bolgatanga, Karamenga. Zo’n eco lodge is echt een aanrader als je in het noorden van Ghana bent. De eigenaren zijn heel vriendelijk en je kunt er echt meemaken hoe het leven er vroeger uitzag in Ghana. De Tongo Rocks kun je bijvoorbeeld bekijken, dit zijn verschillende rotsbouwwerken waar de lokale bevolking een hele tijd heeft gewoond. De rotsen zorgden voor veel bescherming en waar daardoor een goede verblijfplaats. Een gids kan je hier alles over vertellen en zal je ook meer laten zien, wanneer je bij de Tongo Rocks bent. De volgende dag hebben wij een fietstochtje (ja echt in Ghana) naar de grens met Burkina Faso gemaakt.

Tongo Rocks

Ghana rondreis Tongo Rocks bezoeken

Mole – 3 of 4 dagen

We rijden verder naar Mole dat weer iets meer in het midden van Ghana ligt. We verblijven daar in Mole National Park, waar de olifanten gewoon voor je kamer staan. Het National Park is super mooi en levendig, zo zijn hier verschillende wilde dieren te spotten zoals olifanten, krokodillen, antilopen en apen. Het is leuk om in Mole een mooie safari te doen, dat kan per jeep of lopend. Vanaf het enige “hotel” in Mole National Park heb je een prachtig uitzicht over het hele park. Je kunt soms zelfs vanuit het zwembad de olifanten voorbij zien lopen, geweldig toch?!

Mole

olifanten tijdens Ghana rondreis

Ghana rondreis olifant bij je hotel mole

Kumasi – 3 of 4 dagen

Het is een lange dag in de bus, we rijden naar Kumasi. Onderweg maken we een stop bij de Kintampo watervallen. Een super mooie waterval die je gratis kunt bezoeken en die in het midden van de jungle ligt. In de buurt van Kumasi leeft de lokale bevolking vooral van de goudmijnen. Wij hebben een goudmijn bezocht maar dat kan niet altijd, je kunt altijd navragen of het mogelijk is. In Kumasi is de grootste openlucht markt van heel Afrika, Kejeta. Dat heb ik geweten, je verdwaalt zowat van alle straatjes en kraampjes. Het is super leuk om hier rond te lopen en de hele markt vol te zien liggen met van alles en nog wat.

Markt

accra Ghana rondreis drukte

Cape Coast – 1 of 2 dagen

We rijden naar Cape Coast, een plek waar veel geschiedenis ligt. Hier kun je Fort Elmina bezoeken. Je merkt hier echt de invloed van de Nederlanders. Je ziet er straatnamen zoals de ‘Piet Jansenstraat’ en de lokale bevolking hebben vaak ook nog Nederlandse namen. Het fort bezoeken is erg indrukwekkend maar zeker het bezoeken waard als je in Cape Coast bent. Hier wordt je namelijk geconfronteerd met de heftige tijd die zich vroeger bij dit slavenfort heeft afgespeeld. Even bijkomen van Fort Elmina doe je vervolgens in de jungle. Vanuit Cape Coast kun je namelijk ook Kakum National Park bezoeken, in dit tropische regenwoud leven ook veel wilde dieren. Je kunt hier over een boomtoppen parcours lopen, erg leuk.

Kakum

Ghana rondreis jungle walk

Beyin – zolang je wilt

De reis sluiten we af met een heerlijk bezoek aan Beyin. Wij verbleven hier maar liefst 7 dagen en hebben erg genoten van de rust. Je kunt hier lekker genieten van de zon, zee en strand. In Beyin is er niet veel te beleven maar het is vooral heerlijk om hier over tot rust te komen na een drukke en mooie reis. Van Beyin rijden we terug naar Accra en zit onze reis erop.

Beyin

Ghana rondreizen zonsondergang

stranden in ghana

Meer over Ghana lezen of een rondreis voorbereiden?