Een visum voor Egypte aanvragen: Dit wil je weten!

Sinds een tijdje is reizen naar Egypte weer iets populairder geworden, op zich ook niet gek met al die fantastische highlights die je in het land vindt, al is het wel een feit dat het helaas wat onrustig was in Egypte. Gelukkig is er nu wel een en ander aan het veranderen en kun je er weer wat fijner, prettiger en gemakkelijker naartoe op vakantie. Het reisadvies is inmiddels ook weer wat aangepast, al zijn er nog steeds gebieden waar je echt niet moet komen. Omdat vakanties naar Egypte dus weer wat meer aantrekken, krijgen wij ook steeds vaker vragen over het visum en hoe die aanvraag nou precies werkt. Hoogste tijd dus om daar wat meer info over te geven! Lees gauw verder en ontdek precies hoe je je visum aanvraagt, welke kosten je kan verwachten, hoe lang deze geldig is en met welke voorwaarden je rekening moet houden.

Dit wil je weten over het visum voor Egypte

Het Egyptisch visum heb je nodig als je op vakantie gaat naar Egypte, dat is zo voor Nederlandse reizigers en ook zo voor Belgische reizigers. Je kan het visum online aanvragen en in principe heb je het al snel aangevraagd en kost het je uiteindelijk een paar tientjes.

Dingen om rekening mee te houden voor je visum aanvraag voor Egypte

Er zijn een paar dingen en voorwaarden waar je rekening mee moet houden als je het visum aanvraagt. Dingen die je in de gaten moet houden is:

  • Je hebt een eigen paspoort nodig (een ID-kaart of verblijfsdocument is niet voldoende)
  • Ga je naar vrienden of familie? Dan moet je bij aankomst in Egypte een uitnodigingsbrief van hen kunnen overhandigen
  • Zorg dat je een reisschema maakt of hebt en meeneemt, daarop moeten alle geboekte vluchten en overnachtingen staan
  • Reis je met een groep? Dan kun je je online visumaanvraag alleen gezamenlijk (als groepsaanvraag) indienen

Verder nog handig om te weten: Je mag je visum al aanvragen voordat je je vliegticket hebt geboekt. Enige wat je echt nodig hebt, is dat je al minstens één hotelnacht hebt geboekt.

Hoe lang is het visum voor Egypte geldig?

Zodra je je visum hebt, dan is je visum 90 dagen geldig en je kan daarmee maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte blijven voor je reis. Dit geldt voor een single entry visum, je kan daarmee een keer het land binnen reizen. Heb je een multiple entry visum, dan mag je een onbeperkt aantal reizen naar Egypte maken (binnen die geldigheidstermijn van 90 dagen natuurlijk).

Hoe duur is het visum voor Egypte

Het e-visum voor Egypte kun je online aanvragen en kun je ook online betalen. Het zal je (via een site als VisumBuitenland.nl) 34,95 euro kosten per persoon. Tenzij je een spoedaanvraag moet doen, want daar betaal je een beetje extra voor, er komt dan 17,50 euro per persoon bovenop de visumprijs bij (als je een spoedaanvraag doet dan duurt het niet gemiddeld 1 week, maar dan duurt het gemiddeld 2 tot 5 werkdagen voor je het visum binnen hebt).

Multiple entry visum

Als je een visum voor 34,95 euro aanvraagt, dan betekent dat dat je een single entry visum krijgt. Je kan ook een multiple entry visa aanvragen en dan betaal je wel wat meer, dan kost het 69,90 euro per persoon. Het betalen kan via verschillende mogelijkheden, het kan via iDeal, Bancontact, PayPal en met een creditcard. Zodra je visum goedgekeurd is en betaald, dan krijg je het per mail toegestuurd.

In deze video wordt uitgelegd hoe je een visum online kunt aanvragen

In deze video van VisumBuitenland.nl kun je precies zien hoe je het Egyptisch visum online kan aanvragen. Als je nog vragen hebt, dan worden die waarschijnlijk in dit filmpje beantwoord, handig om dus even te kijken als je nog een en ander wilt weten:

Benieuwd wat zo tof is om te zien in Egypte?

Egypte is hét land waar je machtig mooie en mysterieuze piramides kunt zien. Denk aan de piramides van Gizeh, maar qua bezienswaardigheden wil je natuurlijk ook de Sfinx van Gizeh niet missen en de Vallei der Koningen. Boek dus zeker niet alleen een all-inclusive als je naar Egypte op vakantie gaat, maar plan ook excursies in of kies zelfs voor een rondreis. Eigenlijk ben je niet in Egypte geweest als je zo’n bekende spot niet hebt gezien.