Er komt WeAreTravellers boek Backpack Bestemmingen
Roëll de Ram

[BIG NEWS] Er komt een WeAreTravellers boek: Backpack Bestemmingen!

Misschien heb je het nieuws al voorbij horen komen of heb je het gelezen in deze Instagram post, maar we hebben groot nieuws, want… er komt dit jaar een WeAreTravellers boek!!! Waaaaah *denk extreem blije smileys* jullie willen echt niet weten hoe tof ik dit vind en hoelang ik hier al van droom. Inmiddels heb ik ook al heel wat verschillende vragen gekregen, zoals: Wat is het onderwerp? Wanneer komt het uit? Wat voor type boek wordt het? Waarom ga je eigenlijk een boek schrijven? En in deze blog vertel ik je er graag meer over!

→ Bestel Backpack Bestemmingen via Bol.com

Waarom een boek?

Toen ik nog een mini-Roëll was hield ik al stapels dagboeken bij, daarna schreef ik onwijs veel voor mijn studie Communicatiewetenschap, verschillende baantjes en in 2013 begon ik met WeAreTravellers. Na 5 jaar reisbloggen staan er inmiddels bijna 1.000 artikelen van mij online en als je zoveel schrijft, je hele leven lang, dan droom je er toch stiekem ook van om ooit een boek uit te geven. Iedereen die houdt van schrijven herkent dit vast. Dus toen ik op een dag een mailtje kreeg van Kosmos Uitgevers (yep, die ook Lonely Planet boeken uitgeven en Bucketlist Reizen) om over een boek te sparren, kon ik alleen maar gillend voor mijn laptop staan. De afspraak werd binnen no time gemaakt, er werd gebrainstormd op het kantoor in Utrecht en niet veel later lag er eigenlijk al een concreet boek-idee op tafel. Voor mij was het namelijk best snel duidelijk waarover ik zou willen schrijven en waarover ik duizenden woorden op papier zou kunnen zetten. Na een pitch bleek dat de uitgeverij het ook een goed idee vond en het duurde niet lang voordat de champagne werd ontkurkt en handtekeningen werden gezet (check de foto’s hieronder)! Vind het nog steeds bizar, maar wow zo tof dat ik dit eindelijk kan delen en er dit jaar gewoon een WeAreTravellers boek in de winkel ligt! Bruna, Ako, Broese, Pied à Terre prepare yourself! Ben super benieuwd wat jullie van het boek-idee vinden en hopelijk heb jullie er ook net zoveel zin in als ik om het straks in je handen te hebben!

Wat is het onderwerp?

En dan nu de vraag die ik al bijna honderd keer heb gehad: WAAR GAAT HET BOEK OVER? Het boek gaat Backpack Bestemmingen heten (Jaaaa check deze link even, want hij is gewoon al te reserveren op Bol.com, hoe vet!!!) en daarmee is meteen het onderwerp verklapt: Backpacken! Er is eigenlijk geen boek te vinden dat je haarfijn uitleg waar ter wereld je de tofste backpack reizen kunt maken en in dit boek ga je daar juist alles over lezen. Van roadtrippen in Canada of het ruige IJsland, tot treinen in Japan en Sri Lanka maar ook reizen in een van mijn favoriete backpack-landen Brazilië. In het boek lees je dus niet zozeer hoe je moet backpacken maar naar welke toffe backpack bestemmingen je zeker toe moet en wat je daar niet wilt missen. Een boek over de mooiste reizen die backpackers kunnen maken.

→ Bestel Backpack Bestemmingen via Bol.com

Wat voor type boek wordt het?

Het gaat een heel tof cadeauboek worden (al zeg ik het zelf) met een hardcover, meer dan 200 pagina’s, héél veel foto’s, vette kaartjes en een overdosis tips. Het is een boek dat niet alleen voor de die-hard budget backpackers is of voor wie voor het eerst gaat backpacken, maar juist ook voor reizigers die al langer of meer hebben gebackpackt of flashpackers die misschien net wat meer uitgeven. Het staat bomvol foto’s, gave routes, praktische tips per land en het past hierdoor perfect bij wat we normaal op WeAreTravellers.nl publiceren. Hoe het er ongeveer uit komt te zien? Hieronder een hele kleine sneak preview, want ik ben er nog druk mee bezig, maar zo hebben jullie al een beetje een idee…

BESTELLEN

Wanneer komt het uit?

Je kan het boek bestellen op Bol.com, begin oktober 2018 kwam het voor het eerst uit, als je hem besteld beland hij die dag erna vaak meteen op je deurmat.

Vragen over het boek Backpack Bestemmingen of wil je gewoon laten weten wat je ervan vindt?

Heb je vragen over het boek Backpack Bestemmingen? Laat hieronder een reactie achter of op social media (Facebook of Instagram), ik ben namelijk super benieuwd naar jullie vragen of comments dus laat zeker van je horen! Ben mega benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik en zodra ik meer nieuws heb zal ik het hier of op social media delen.