Take a break reisboek

Reisboek tip | Lees in ‘Take a Break’ alles over het nemen van een tussenjaar, sabbatical of wereldreis

Wil je een tussenjaar nemen? Een sabbatical plannen? Of droom je al een poos van een wereldreis? Dan moet je het boek ‘Take a Break’ hebben! Ex-hoofdredacteur van Lonely Planet Magazine, Sara van Geloven, schreef dit boek voor iedereen die een verlangen heeft om voor een langere periode naar het buitenland te gaan. En dat kan zijn om te reizen, maar natuurlijk ook om te studeren, werken of om stage te lopen. Je vindt in het boek tientallen bladzijdes vol tips, maar ook antwoorden op veel gestelde vragen, ze geeft je handvaten om je avontuur daadwerkelijk te plannen én er staan verschillende interviews in met bekende reizigers. Zo ook een interviëw met Roëll de Ram, de oprichtster van WeAreTravellers.nl, waarin ze vanalles uitlegt over het maken van een wereldreis.

Take a break reisboek

Take a break reisboek sara van geloven Take a break close-up reisboek ©Sara van Geloven

→ Bestellen

Wat kun je vinden in Take a Break

Zoals hierboven gezegd is Take a Break het ideale reisboek voor wie voor langere tijd naar het buitenland wilt, maar nog niet helemaal een concrete plan heeft. Het boek start met een hoofdstuk waarmee je handvaten krijgt om keuzes te maken tussen je wensen. Wil je gaan backpacken en rondreizen? Of juist liever langere tijd op één plek blijven en daar bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk doen of stage lopen? De keuze is aan jou en voor de verschillende opties valt beide iets te zeggen. In het boek volgt vervolgeens een tweede deel waarin verschillende bestemmingen onder de loep worden genomen. Gaat jouw avontuur naar Australië of blijf je juist liever in Europa? Droom je van een reis naar Zuid-Amerika of spreekt werken in Azië je juist aan? Bij elke bestemming worden handige tips gegeven én vind je verhalen van ervaringsdeskundigen, zodat je een nog beter beeld per continent krijgt.

Zo plan je binnen een jaar jouw break

Zodra je duidelijk weet wat je wilt, is het tijd om je droom te realiseren en daarvoor is het derde deel in het boek onwijs handig. In dit derde deel krijg je namelijk alles aangereikt zodat je jouw trip daadwerkelijk binnen een jaar kunt gaan maken. Zo vind je er een spaarplan, een inpaklijst en een overzicht van alles wat je moet regelen voordat je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Check vooral het interview vanaf pagina 168, want daar vind je het interview met Roëll!

Wil je het boek Take a Break lezen?

Je kunt het boek Take a Break bestellen via Bol.com, het boek kost 20,- euro en er is ook een e-book beschikbaar voor 12,99 euro. Benieuwd naar meer info over het boek? Op Bol.com kun je ook een inkijkexemplaar bekijken!