Cruisen Cannes Middellandse Zee

Ontdek cruisen over de Middellandse zee: Wist je dat dit een hele chille manier is om veel te zien?

Het is 7 uur ‘s ochtends, ik doe mijn raam open en zie in de rode gloed van de zonsopgang een eiland opdoemen in de verte. Ik kruip weer lekker in mijn bed en staar vanuit mijn hut nog een uurtje naar de hoge golven en het prachtige eiland dat steeds groter wordt. Dit is mijn eerste cruise en ik ben nu al blij dat ik het ontdekt heb, want stiekem is dit best een hele chille manier van reizen.

Ontdek cruisen over de Middellandse Zee

Cruisen Cannes Middellandse Zee

Ontdek cruisen Lucca

Cruisen Pisa

Ontdek cruisen over de Middellandse zee

Zo’n heerlijk moment als hierboven beschreven staat, heb je eigenlijk elke ochtend als je op cruisevakantie gaat. Elke nieuwe dag is het een verrassing wat je uitzicht is en waar je beland bent. Elke dag kom je aan in een nieuwe stad, een nieuw land zelfs, tenminste als je net als ik een cruisevakantie in de Middellandse zee maakt. Ik vaarde op de Norwegian Epic (1 van de grootste schepen van Norwegian Cruise Line) vanaf Rome naar Toscane, Cannes, Mallorca tot Barcelona. Het was voor mij de eerste keer op een cruiseschip en ik merkte hoe heerlijk het was om ‘s nachts lekker te kunnen slapen in je luxe hut en ‘s ochtends wakker te worden op een nieuwe plek. Het is een ideale manier om in korte tijd veel verschillende plekken te zien.

Tijdens het cruisen ontdek je de gekleurde straatjes in Lucca tot de oogverblinde natuur op Mallorca

De plekken die wij bezochten waren niet zomaar plekken die handig op de route lagen, het waren echt stuk voor stuk pareltjes langs de Middellandse zee! Op het schip zijn er verschillende excursies te boeken maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad zodra je aankomt. In Toscane hebben wij een excursie naar de super idyllische en romantische Italiaanse stadjes Lucca en Pisa gedaan. In Cannes hadden we er juist voor gekozen om de stad op ons eigen houtje te verkennen, dat bleek een hele fijne manier om die prachtige gekleurde stad te ontdekken. In Mallorca bezochten we met een excursie een prachtig oud landhuis wat tevens een museum en een overheerlijke proeverij was! Benieuwd geworden naar alles wat we gezien hebben? Ontdek hier meer over deze prachtige bestemmingen tijdens onze cruise.

Ontdek cruisen middellandse zee

Ontdek cruisen Cannes

Ontdek cruisen hut

Ontdek cruisen norwegian epic

Ontdek het cruiseleven: Circusartiesten, glijbanen en jaccuzi’s

Je hoeft je absoluut niet te vervelen op het schip. Ten eerste is er een mega groot zwembad op het dek met verschillende glijbanen en genoeg bedjes om op te chillen. Daarnaast zijn er faciliteiten als een casino, klimmuur, buitenbioscoop, een sportschool en een kidsclub.

Cruisen by night

Als je ‘s avonds nog niet uit geëntertaind bent, zijn er nog talloze entertainment programma’s in de avond om uit te kiezen!  Zoals bijvoorbeeld de spectaculaire dansshow Burn the Floor, de musical Priscilla Queen of the Dessert en de Theater dinner show Cirque Dreams Epicurean met heel spannende circusacts. Let er wel op dat niet alle theatershows gratis toegankelijk zijn, sommige moet je reserveren.

All-inclusive chillen (met cocktails!)

Als je even heerlijk wilt relaxen, kun je er natuurlijk voor kiezen om met een zoete cocktail bij het zwembad te liggen (want vergeet niet dat alles inclusief is, dus ook cocktails kun je onbeperkt drinken, niet verkeerd hé), maar je kunt ook tot rust komen in de super relaxte spa. In de spa vind je verschillende sauna’s met panorama uitzicht op zee, als fervent sauna liefhebber vond ik dat toch wel echt heel speciaal. In de spa vind je ook verschillende jacuzzi’s, een zwembad met massagestralen en een buitendek met heerlijke bedjes. Ook kun je verschillende massage en schoonheidsbehandelingen boeken. Onthoud wel dat de spa en de behandelingen niet inclusief en ook zeker niet goedkoop zijn. Toch is het zeker de moeite waard om er een dagje te spenderen.

Freestyle dineren bij Norwegian Cruise Line

‘s Avond heb je keuze uit talloze restaurant om te gaan eten. De meesten zijn inbegrepen maar er zijn ook een paar ‘specialty dining’ options waar je net even iets exclusiever kunt eten! Een van die restaurants is bijvoorbeeld Teppanyaki! In dit Japanse restaurant zit je met z’n allen rondom de steengrill waar de kok live voor jou het eten klaarmaakt. Hij maakt niet alleen overheerlijk eten, maar doet dat ook nog eens met het grootste enthousiasme inclusief dansjes, jongleeracts en het ‘zingen’  van populaire liedjes. Teppanyaki is echt een aanrader voor een speciaal avondje lekker eten!

Als groentje binnen de cruisewereld moest ik me laten vertellen dat je bij alle andere cruise maatschappijen vaste eettijden hebt en zelfs een vaste tafelindeling. Je eet dan dus elke avond met dezelfde mensen aan tafel. Norwegian Cruise Line is echter de enige cruise maatschappij met ‘freestyle dining options’, je mag dus altijd zelf weten waar en wanneer je gaat eten en met welke mensen. Wel zo leuk toch!

Ontdek cruisen 's avonds norwegian epic ervaringen

Ontdek cruisen bowlingbaan norwegian epic ervaringen

Ontdek de cabins for solo travellers van Norwegian Cruise Line

Een cruisevakantie lijkt echt dé manier om andere mensen te ontmoeten. Het is dan ook zeker geen slecht idee om gewoon in je eentje op cruisevakantie te gaan. Bij Norwegian Cruise Line hebben ze hutten voor solo reizigers waarvoor je minder hoeft te betalen dan een gewone hut. Er is een gezamenlijke lounge bij de solo hutten en er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de solo reizigers. Ook als je alleen bent is een cruisevakantie dus een leuk idee!

Cruisen op de Middellandse Zee of liever ergens anders?

Ik heb genoten van de prachtige plaatsen aan de Middellandse Zee, maar Norwegian Cruise Line heeft nog veel meer bijzondere bestemmingen! Voor meer informatie en boekingen, check de website: www.ncl.com