Soms ontmoet je mensen die precies doen waar anderen alleen maar van dromen. Zo iemand is ook Hidde, inmiddels ex-politie agent en nu fulltime wereldreiziger. Hij besloot zijn leventje in Nederland kort geleden gedag te zeggen en gewoon op avontuur te gaan. Mét zijn drone, want daarmee wil hij proberen om een business op te zetten. Wij vroegen hem alles over deze life-changing beslissing!

Alles opzeggen en op reis hidde digital nomad drone

Hoe zag je leven in Nederland eruit en waarom besloot je alles op te zeggen om te reizen?

Hoe zag mijn leventje eruit in het prachtige Breda? Mijn leven in Breda bestond eigenlijk uit fulltime werken bij de Politie in Breda en daarnaast fanatiek sporten. Zowel in de fitness als op het hockeyveld was ik dagelijks te vinden. Dit heb ik echt wel een aantal jaar vol gehouden, tot dat ik mijzelf begon af te vragen, ga ik dit volhouden tot mijn 67ste? Is dit wat ik wil?

Heb je wel eens eerder gereisd?

In 2016 ben ik 3 weken gaan backpacken in Bali en in 2017 ben ik 3 weken in Thailand geweest. Tijdens die twee reizen ben ik verliefd geworden op Azië, maar ook op de instelling van mensen die op reis zijn. Als iets een dagje later wordt, of je bent 10 minuten later dan gepland? Geen probleem…! Mensen op reis zijn flexibeler, niks moet en alles mag. Ik vond het heerlijk relaxt en een mooie levensinstelling. Reizen heb ik dus eerder gedaan, maar dat heeft me misschien ook wel veranderd en anders doen kijken naar mijn leven in Breda.

Je bent dus wel blij om bepaalde dingen achter te laten in Nederland?

In Nederland hangt in mijn ogen veels te vaak een sfeer die van je verwacht dat alles op tijd moet en dat alles tot in het perfecte goed moet zijn. Die manier van in het leven staan, begon mij tegen te staan. In Nederland zijn zoveel mensen gestresst of gefocust op het juist en snel willen doen van dingen. Op de weg zie je bijvoorbeeld mensen die als idioten op de weg rijden om net 10 seconden eerder ter plekke te kunnen zijn. Als ik dat zie, dan kan ik mezelf alleen maar afvragen waar we nou helemaal mee bezig zijn met z’n allen. Relax, het hoeft allemaal niet perfect of gehaast. Geniet wat meer van kleine dingen en neem de tijd. Sommige aspecten van het Nederlandse leven begonnen me te frustreren, dus ik ben wel blij dat ik dat gehaaste en drukke achter kan laten in Nederland.

En jouw werk, had je geen moeite om je baan op te zeggen?

Mijn werk bij de Politie begon me ook enigszins tegen te staan. Ik werkte 38 uur per week, overdag maar soms ook ‘s nachts, en dat voor 2100 euro in de maand. Op een gegeven moment vroeg ik me af waarvoor ik het nou allemaal aan het doen was. En daar komt nog eens bij dat sommige criminelen slechts taakstraffen krijgen of helemaal geen straf. Wanneer er sprake is van een sepot of te weinig bewijs… Tja, we kennen de nieuws berichten allemaal. Als burger vind ik dit erg frusterend, maar als je dag en nacht moet werken en alles tot in de details op papier moet zetten dan is dat extra confronterend. Op een gegeven moment kon ik het gevoel niet meer verdragen wanneer ik hoorde dat een verdachte vrij uit ging. Dus op een gegeven moment dacht ik bij mezelf, ik ga het gewoon doen, stoppen. Wie verplicht me eigenlijk hier te blijven? Ik ga op reis, het relaxte gevoel achterna, en doen wat ik wil en waar ik gek op ben: Filmpjes maken met mijn drone en daarvan proberen te leven. Inmiddels ben ik op reis, heb ik mijn huis verhuurd, mijn auto verkocht en mijn laatste dienst gedraaid.

Je wilt jouw reis dus vastleggen met jouw drone en hier mogelijk ook wat mee verdienen?

Ik ben inderdaad van plan om mijn reis te gaan vast leggen door middel van mijn drone. Dit moet prachtige beelden op gaan leveren en ik hoop dat mensen mij gaan volgen. Als je veel volgers hebt, brengt dat hopelijk automatisch ook wat inkomsten mee.

Een bericht gedeeld door Facebook: Keepondroning (@keepondroning) op


Denk je dat het gaat lukken om van je drone-beelden te leven?

Of dit gaat lukken? Geen idee! Maar ik ga het wel gewoon proberen, dat is het minste dat ik kan doen toch? Het is zonde om je droom te laten liggen. Als het allemaal niet lukt, dan kan ik mijzelf in ieder geval in de spiegel aan kijken en zeggen: “Je hebt het wel gedaan, terwijl de meesten zeggen… had ik het maar geprobeerd. Jij niet.. Jij bent gegaan”.

Waar gaat je reis beginnen?

Mijn reis gaat beginnen in Zuid-Vietnam om vervolgens met de motor naar Noord Vietnam te rijden. Het idee is dan om terug naar het zuiden te rijden via Laos en Cambodja. En daarna? Geen idee! Er staan genoeg landen op mijn bucketlist, maar ik vind het ook fijn om mijn reisplannen open te laten. Je weet immers nooit wat de reis gaat brengen.

Kunnen we je ergens volgen tijdens dit avontuur?

Yes! Je kan mijn reis volgen op @KeepOnDroning op Instagram, Facebook en Youtube.

Meer van dit soort digital nomad verhalen lezen?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze Digital Nomad tips

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.