Backpack Bestemmingen boek backpackers

15x antwoord op jullie vragen: Dit wilden jullie weten over het boek “Backpack Bestemmingen”

De tijd vliegt echt enorm hard voorbij! Het lijkt namelijk helemaal niet zo lang geleden dat ik jullie vertelde dat er een WeAreTravellers boek zou komen. Inmiddels is de cover van het boek Backpack Bestemmingen bekend, kun je op Bol.com het boek reserveren en er staat een heel tof WeAreTravellers event gepland op 6 oktober waar je het boek als allereerste kunt ontvangen. Super leuk allemaal, maar ik was eigenlijk ook wel benieuwd of jullie vragen hebben over dit eerste WeAreTravellers boek! Op Instagram Stories vroeg ik daarom aan jullie of je iets wilde weten over het boek en wat bleek… vragen hadden jullie genoeg! De ene na andere vraag stroomde binnen en daardoor kreeg ik het idee om de leukste vragen en antwoorden samen te vatten in dit artikel.

Backpack Bestemmingen cover

1. Hoe en waarom heb je de cover foto van het boek Backpack Bestemmingen gekozen?

Verschillende foto’s zijn voorbij gekomen toen ik met de uitgeverij bezig was om een cover te kiezen. Denk aan plekken zoals Sigiriya Rock of een foto vanuit de trein in Sri Lanka. Maar ook de Azoren, Seychellen, Costa Rica en Zuid-Afrika zijn besproken. Uiteindelijk werden we allemaal verliefd op deze plek op Nusa Penida. Dit eiland ligt vlak onder Bali en daar vind je het strand Kelingking Beach. Een van de tofste en avontuurlijkste stranden waar ik ooit ben geweest, een ultieme backpack-plek als je het mij vraagt.

Met Cathay Pacific zijn we naar Bali gevlogen toen ik al redelijk ver was met het boek en tijdens die trip hebben we de cover-shoot gedaan. Een super bijzondere reis, niet alleen vanwege de mooie plekken die we hebben gezien maar ook omdat we tijdens de reis met de uitgeverij hebben kortgesloten dat dit dé definitieve cover zou worden. Onwijs tof dus dat we naar de andere kant van de wereld zijn gevlogen voor deze foto, het is hierdoor echt een plek en reis die ik in ieder geval nooit meer zal vergeten. Hier kan je trouwens alle artikelen lezen over deze reis

Een beetje gevaarlijk is de weg naar beneden trouwens wel bij Kelingking Beach, dus mocht je ooit gaan: Trek dan alsjeblieft goede (wandel)schoenen aan en ga niet zoals veel andere backpackers daar doen op slippers naar beneden. Kijk ook heel goed uit voor de steile afgronden en het dunne bamboehekje. De zee beneden is ook enorm wild, dus verwacht niet dat je er zomaar kan zwemmen en zorg (als het kan) dat je met goed weer gaat. Als het regent of heel winderig is, kan het pad naar beneden gevaarlijker en gladder zijn. Niet zo daredevil? Vanaf boven heb je ook al een waanzinnig uitzicht, dus je hoeft helemaal niet per se naar beneden om de T-rex te zien bij Kelingking Beach!

Behind the scenes van onze reis naar Bali en de cover shoot

2. Welke backpackbestemming had er eigenlijk ook in moeten staan, maar ben je vergeten toe te voegen?

Er zijn niet echt backpackbestemmingen die ik vergeten ben toe te voegen en waarvan ik nu denk: “Oh nee! Hoe heb ik dat kunnen missen!?” Maar er stonden wel een paar backpacklanden op mijn lijstje die het boek uiteindelijk niet gehaald hebben. Ik wilde namelijk een boek maken over 20 a 25 backpacklanden en daardoor was ik gedwongen om keuzes te maken. In Zuid-Oost Azië zijn natuurlijk onwijs veel backpackbestemmingen te vinden, maar ik wilde niet een boek maken waarin het overgrote deel over het continent Azië gaat. In Azië heb ik bijvoorbeeld onder meer gekozen voor Thailand, Sri Lanka en Vietnam, maar landen als Cambodja of Laos hebben het boek dan weer niet gehaald. Ook heb ik goed gekeken naar andere continenten en wat daar populaire of bijzondere backpackbestemmingen zijn en waarvan ik vind dat je er een mooie reis kan maken. In Europa heeft bijvoorbeeld Italië het af moeten leggen tegen Portugal, naast Italië leek Noorwegen me ook een mooie backpackbestemming om toe te voegen maar die heeft de eind lijst ook niet gehaald. IJsland daarentegen wel! Qua Oceanië heb ik een tijdje getwijfeld tussen Australië en Nieuw-Zeeland, maar uiteindelijk toch voor Australië gekozen omdat dit een typisch backpackland is waar super veel first-time backpackers naartoe gaan. Zo zijn er een paar twijfelgevallen geweest, met andere woorden: Er is dus nog genoeg inspiratie voor een deel 2!

3. Zijn het geijkte backpackbestemmingen of ook landen die nog minder ontdekt zijn?

Zoals je hierboven kan lezen heb ik wel keuzes moeten maken, maar een van die keuzes was ook om niet alleen welbekende backpackbestemmingen in het boek te zetten. Er staan dus ook een paar verrassingen in! Denk aan IJsland, maar ook aan de Seychellen, Marokko of aan Taiwan.

Backpack Bestemmingen boek inkijken exemplaar WeAreTravellers

4. Is het meer een opsomming van bestemmingen met korte info of staan er ook veel tips & must do’s in?

Het is zeker geen boek met enkel een opsomming van bestemmingen geworden. Het boek bevat verschillende hoofdstukken en elk hoofdstuk gaat over één bestemming. In zo’n hoofdstuk lees je meer over de ideale route en wat must do’s zijn bij de stops op die route. Je wordt echt even mee genomen op reis en krijgt eigenlijk per backpackland een compleet reisadvies. Ook staan er heel veel foto’s in naast de concrete tips.

5. Hoeveel pagina’s heeft het boek?

Het boek heeft 208 pagina’s! Het begint met een inhoudsopgave, inleiding en daarna kun je per hoofdstuk meer lezen over een ultieme backpackbestemming.

6. Hoeveel backpackbestemmingen staan in het boek?

In totaal staan er 23 backpackbestemmingen in het boek, welke dat zijn kun je hieronder zien op de kaart uit het boek:

23 Backpack Bestemmingen boek inkijkexemplaar

7. Een foto kan vaak veel meer zeggen, is dit een reisboek met genoeg foto’s?

Er staan zeker veel foto’s in! Net zoals je op WeAreTravellers.nl gewend bent, staan ook in het boek super veel foto’s die de diversiteit van een bestemming laten zien en je ook tonen hoe een backpackland echt is.

8. Staan er ook routes in het boek?

Ja er staan zeker kaartjes met routes in! Aan het begin van elk hoofdstuk staat een kaart met daarop aangegeven welke plekken je niet wilt missen in dat backpackland. Die plekken worden vervolgens in de rest van het hoofdstuk verder toegelicht en er wordt uitgelegd waarom het zo tof is om daarheen te gaan en wat je niet wilt missen. Check de eerste pagina van het Sri Lanka hoofdstuk hieronder:

Backpack Bestemmingen boek eerste hoofdstuk Sri Lanka inkijkexemplaar

9. Kun je misschien een foto van 1 pagina delen dat het binnenwerk een beetje laat zien?

Natuurlijk! Er komt ook een inkijkexemplaar op Bol.com te staan (of bekijk het inkijkexemplaar hier), maar hieronder kun je al een en ander van het binnenwerk en het eerste hoofdstuk zien. Deze pagina’s horen bij het hoofdstuk over backpacken in Sri Lanka:

Backpack bestemmingen boek inkijkexemplaar Sri Lanka

Inkijkexemplaar backpack bestemmingen eerste hoofdstuk sri lanka

Backpack Bestemmingen boek inkijkexemplaar Sri Lanka hoofdstuk 1 wearetravellers

10. Wat is de prijs van het boek?

Het boek kost 20,- euro en als je hem bestelt bij Bol.com dan zijn de verzendkosten gratis. Als je naar het WeAreTravellers Event komt op 6 oktober dan krijg je het boek als een van de eerste en vanaf 9 oktober kun je het boek ook terugvinden in verschillende winkels.

11. Geeft het boek ook financiële indicaties zodat je ook op budget kunt kijken?

Aan het begin van elk hoofdstuk kun je meer lezen over de ideale reisduur, wat je echt moet eten of drinken in dat specifieke backpackland en ook staat er een financiële indicatie. De meest goedkope backpacklanden hebben één € (euroteken) of twee €€, daarna volgen een aantal met €€€€ en de duurste backpackbestemmingen hebben er €€€€ of €€€€€. Zo kun je dus zien of het om een duur of goedkoop backpackland staat. Op blz. 9 van het boek staat een lijstje van de meest goedkope backpackbestemmingen in het boek. Die pagina kun je ook hieronder zien:

Backpack Bestemmingen boek Backpacken inleiding inkijkexemplaar

12. Is het een boek voor gevorderde backpackers of beginners?

Het boek is voor allerlei soorten backpackers. Het is een boek voor echte budget backpackers, maar ook voor flashpackers die misschien wat minder op hun geld letten. Het is dus niet per se voor beginners of voor gevorderde. Wel staat erin dat sommige landen iets meer geschikt zijn voor reizigers die voor het eerst gaan backpacken, maar ook als gevorderde backpacker kun je genoeg inspiratie uit dit cadeauboek halen.

13. Staat er andere informatie in het boek dan op WeAreTravellers?

Het is niet per se andere informatie dan op WeAreTravellers staat, omdat we in onze blogs vaak erg in de diepte gaan. Veel bestemmingen die in het boek staan, worden ook behandeld op WeAreTravellers.nl. Toch heb je met Backpack Bestemmingen een super mooi cadeauboek in handen wat alle info over de landen die in het boek staan, super mooi en goed samenvat. Je hebt in mijn ogen echt een complete backpack bundel in handen met daarin de mooiste reizen voor backpackers, een super leuk boek voor als je zelf houdt van backpacken maar ook een perfect boek om cadeau te doen aan iemand die ook van reizen houdt!

14. Komt er ook een e-book van Backpack Bestemmingen?

Er komt ook een e-book van Backpack Bestemmingen uit op 9 oktober, die kun je ook gewoon online bestellen bij sites als Bol.com of Bruna. Je kan het boek nu al pre-orderen of reserveren op Bol.com. Als je dat doet ligt hij sowieso bij je op de deurmat zodra het boek uitkomt!

15. Wanneer komt het boek uit en waar kan je Backpack Bestemmingen kopen?

Het boek komt uit op dinsdag 9 oktober 2018, dan kan je het in de winkels vinden of je krijgt het boek gelijk per post. Je kan het boek namelijk nu al reserveren via Bol.com of sites als Bruna.

Backpack bestemmingen bestel

BESTELLEN