Koken op de Camping Caravanity

Caravanity: Het ultieme caravan (en camping) kookboek

Kamperen. De meeste Hollanders hebben het wel eens gedaan. In een tent op een festival of op een Franse camping, met je ouders in zo’n typische vouwwagen of caravan en sommige dare devils doen het zelfs in de buitenlucht tijdens een reisje wild kamperen. Lekker buiten zijn de hele dag, middenin de natuur en niet te veel nodig hebben. Helemaal prima, met zoiets simpels maak je menig mens blij.

Toch zijn er tijdens zo’n camping avontuur ook wat obstakels te overwinnen. Denk aan het moment dat je met wc-rol onder de arm richting het toiletblok moet en je buren je 15 minuten later pas zien terug komen. Of wanneer je na je ontbijt, lunch en avondeten moet wachten in de rij afwassers en zeg nou eerlijk: In afwassen heeft niemand zin en door zo’n rij wordt het er ook zeker niet leuker op. Maar ook koken is zo’n obstakel! Hoe zorg je dat je op één gaspit of in een Caravan-keuken een lekker gerecht klaar maakt?

Koken op de camping, wij hebben de gouden tip!

Naast dat het ontzettend relaxed is om er even tussen uit te zijn tijdens zo’n kampeervakantie, is het ook best fijn om gezond en lekker te blijven eten. Maar hoe doe je dat? Het is nogal lastig om elke dag een luxe drie-gangen diner op tafel te zetten als je op een klein gaspitje kookt en elke dag naar de snackbar gaan is ook zeker niet de oplossing. Wie de oplossing wel heeft, zijn de schrijfsters van het kookboek Caravanity. Een kookboek dat de mogelijkheid biedt om simpele, snelle en lekkere gerechten op tafel te kunnen zetten. Ook op de camping! En dat betekent dus dat jij ook daar in no-time ‘aan tafel’ kunt. Zonder gebruik te maken van de snackbar.

Koken op de Camping Caravanity

Happy Campers Lifestyle

Het boek is ontzettend handig ingedeeld. Zo bestaat het boek onder andere uit heerlijke ontbijt, lunch, snacks en toetjes recepten. Het eerste wat ik deed toen ik het Caravanity boek in mijn handen had, was het zoeken naar een perfecte ontbijt receptje. Nadat ik alle ontbijt recepten bekeken had, besloot ik te gaan voor een simpel broodje gezond met een precies goed rijpe avocado, sappige tomaat en boeren belegen kaas. Het resultaat? Dat zie je hier:

Ook voor ons avondeten hebben we alvast thuis een recept uitgeprobeerd uit het Caravanity kookboek. In de avond overlegde ik snel met mijn broertje over wat we zouden gaan koken. Ik had zin om een keer iets anders te koken dan aardappels, vlees en groenten. En ondanks dat op mening camping geen oven is te vinden, oke misschien in sommige uber deluxe caravans, viel onze keuze op het maken van een eigen pizza. Dat was een slecht idee trouwens, want door het recept hebben we er nu elke dag zin in. Oh en ook al hebben wij dus thuis gewoon een oven gebruikt, het schijnt dat je ook pizza’s op een BBQ kunt maken!

Meer dan alleen handige kooktips

Naast dat het een kookboek is, geeft het boek tips over hoe je alles uit jouw caravan kunt halen en hoe je het makkelijkst een kampvuur maakt. Je vindt er dus ook interieur tips in om elke caravan te pimpen en handige survival trucs. Ook geven de heldere en kleurrijke foto’s je onmiddellijk een gelukkig gevoel dat je doet verlangen naar zomerse dagen. Fijne vakantie-voorpret dus!

Voor de nieuwe chef van de camping

Ambitie om de nieuwe chef van de camping te worden? Dan is dit boek bestaande uit simpele, lekkere en snelle recepten iets voor jou! Het Caravanity Camping Kookboek kost €18,99 euro en wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Je kunt het in hun online webshop kopen, maar ook in veel grote en kleine boekhandels.