7 toffe dingen om te doen met je reisfoto’s!

Nu wegwerpcamera’s en fotorolletjes bijna helemaal verleden tijd zijn en we met onze smartphone of fotocamera eindeloos veel foto’s kunnen maken, wordt het steeds lastiger om leuke foto’s uit te kiezen én er iets tofs mee te doen. Tijd om te voorkomen dat al jullie gave reisfoto’s op jullie harde schijf blijven staan of verdwijnen in de cloud. Hieronder vind je 7 toffe dingen die je kunt doen met je reisfoto’s.

7 toffe dingen om te doen met je reisfoto’s

Prik je foto’s in iets van kurk, een wereldbol bijvoorbeeld… Of een wereldkaart…

Hij blijft tof (en een tikkeltje onbetaalbaar): De kurken wereldbol van Suck.uk. Maar onbetaalbaar of niet (het prijskaartje is 117,95), het is en blijft een tof ding om je reisfoto’s op vast te prikken. Er is ook een wereldkaart die je aan de muur kunt bevestigen, ook gemaakt van kurk, en die is van het merk Luckies en een stuk goedkoper 29,95 euro.

Online fotoboek maken van je reisfoto's

Vergeet dat uren foto’s vastlijmen in een dik plakboek en maak online een fotoboek

Inmiddels zijn er tal van websites waarop je online een fotoboek kunt maken. Dus vergeet die dikke familiealbums van vroeger, de lijm die aan veel meer blijft plakken dan alleen aan de uitgeprinte foto’s en maak zo’n fotoboek gewoon online de volgende keer. Bovendien kost zo’n fotoboek niet eens heel veel. je kan ze bij Webprint al bestellen vanaf 4,95 al heb je dan wel een klein boekje (13 x 13 cm) of vanaf 19,95 en dan heb je een groot fotoalbum (30 x 20 cm). Oh en hou je ook zeker niet aan de vast indelingen die al in de boeken staan. Met een beetje schuiven, kun je zelf iets heel vets in elkaar zetten.

Hang je reisfoto’s aan de muur

Laat een aantal of je allermooiste foto op canvas, hout of plexiglas drukken en hang je reisfoto’s  boven je bed, bank of ergens anders in huis. Eigenlijk net zo mooi als een kunstwerk en als het goed is, roept het nog leuke herinneringen bij je op ook! Een andere leuke optie? Dat is het laten maken van een ixxi!

Polaroid wall

Print je foto’s af als polaroid pictures

Je kan natuurlijk een polaroid camera kopen, maar je kan ook gewoon de foto’s die je met je smartphone of fotocamera maakt op polaroid formaat laten afdrukken. Wel net zo makkelijk en even leuk. Hang die vervolgens op een creatieve manier aan de muur, heb je gelijk iets leuks in huis en iets tofs met je reisfoto’s gedaan. Zomaar wat ideeën: Hang ze in de vorm van een hart aan de buurt, maak er één grote gigantische polaroid collage van, hang ze aan een waslijntje of aan zo’n ijzeren rek dat je steeds vaker in bladen als VT Wonen ziet.

Bier drinken, sterke verhalen vertellen en… Puzzelen

Puzzelen klinkt misschien extreem saai, maar niet als je het in backpacker-stijl doet: Bestel online een puzzel van de reisfoto’s die je tijdens een vakantie met vrienden hebt gemaakt. Plan vervolgens een avondje bier drinken in of koop een doos goon, lekker in Aussie stijl. Vertel tijdens het in elkaar leggen van de puzzel de meeste sterke verhalen over de gemaakt reis en je hebt een perfecte avond herinneringen ophalen.

Magneet heuningvlei

Koop dit jaar geen magneet voor op de koelkast, maar máák er een van je lievelingsfoto!

Waarschijnlijk heeft iedereen wel iemand in zijn of haar familie die op elke plek waar die persoon komt, een magneet koopt. Ja? Iemand in gedachte? Als je niet zo wilt worden, maar stiekem wel van magneten houdt, dan hebben we een nieuwe traditie voor je bedacht: Kies van elke reis die je maakt één top foto uit en maak van die foto zelf een magneet!

Combineer je reisdagboek met je eigen foto’s

Tegenwoordig zijn er genoeg leuke reisdagboeken waarin je tijdens het reizen verhalen kunt opschrijven. Ideetje: Hou de volgende keer tijdens het schrijven ruimte over voor foto’s. Print vervolgens na je reis je foto’s uit en plak die naast de bijbehorende verhalen. Heb je een reisdagboek én fotoboek in één!

Wat doe jij met je reisfoto’s?