Marmot Basin skier wintersport canadian rockies

Wow! Zo goedkoop is wintersport naar de Canadian Rockies

Canada is het land van uitgestrekte gebergten, nationale parken en in de winter natuurlijk een flink pak sneeuw. Wil je er last minute nog even op uit en wil je garantie op sneeuw? Ruil de Alpen dan dit jaar in voor de Rocky Mountains. De website Sneeuwzeker Deals verzamelde de beste reizen die je al vanaf €1020 p.p. (incl. rechtstreekse vlucht met KLM naar Edmonton!) naar de pistes van Marmot Basin in Jasper National Park brengen!

Uitzicht wintersport marmot basin Canadian rockies in canada wintersport Marmot-Basin-Powderday canadian rockies wintersport

Skiën of snowboarden in Jasper National Park

Skiën of snowboarden in Jasper National Park, onderdeel van de Canadese Rocky Mountains, is een bijzondere ervaring. Je ruilt de massa’s mensen op de Europese pistes in voor de rust en ruimte van Marmot Basin. Dit in combinatie met het de grote hoeveelheden sneeuw die hier vallen (400 cm per seizoen) zorgen voor een unieke powder snow experience.

Met meer dan 85 verschillende afdalingen en 7 liften op 4 verschillende bergtoppen is dit Canadese gebied voor iedere wintersporter een absolute aanrader. Het grootste pluspunt is misschien nog wel dat er nooit wachtrijen staan bij de skilift, waardoor je aan één stuk door de berg op en af kan. Voor de echte powder junkies: er zijn ontzettend veel mogelijkheden om off piste te gaan! Dit wil jij toch ook?

Andere outdoor activiteiten bij de Canadian Rockies

Je kunt natuurlijk geen genoeg krijgen van al die afdalingen van Marmot Basin. Maar als je dan toch in West-Canada bent, zijn er een aantal dingen die je absoluut gedaan moet hebben. De grote meren, watervallen en rivieren zijn bevroren en alles is bedekt met een witte sneeuwlaag – een uniek landschap dat je gegarandeerd een echte wintergevoel geeft.

Op ongeveer een uur rijden van het skiresort in Marmot Basin kun je in een slee stappen en je laten voortrekken door een grote groep husky’s. Je kunt tours van een uur nemen, maar ook een heel dagdeel met overnachting is hier mogelijk. Een tour door de Maligne Canyon is ook zeker de moeite waar. Waar je in de zomer nog een grote waterval kunt zien, loop je in het winterseizoen langs bevoren ijsmuren.

Nadat je een aantal keer de berg af bent gegaan is het natuurlijk ook leuk om een keer de andere kant op te gaan, namelijk omhoog! Echte dare devils wagen zich in Jasper aan een middag ice climbing, waar je samen met een doorgewinterde ijsklimmer het resultaat van de koude Canadese winter van dichtbij meemaakt.

Marmot-Basin-Mid-Party wintersport Canadian Rockies Marmot Basin Canada wintersport canadian rockies uitzicht Marmot Basin Wildlife canadian rockies wintersport

Spotgoedkope reispakketten

Canada lijkt duur, maar met Sneeuwzeker Deals kun je deze week nog spotgoedkoop jouw powder flight to the Canadian Rockies boeken. De website heeft een selectie van de goedkoopste deals met de garantie dat je altijd een dikke laag poedersneeuw tijdens je reis hebt. Alle reizen zijn inclusief rechtstreekse retourvlucht met KLM naar Edmonton, 7 hotelovernachtingen, huurauto (of transfer) en skipassen.

In 8,5 uur vlieg je met KLM naar Edmonton International Airport. Vanaf daar reis je per transfer of huurauto naar Jasper National Park. Je overnacht in het dorp Jasper, in het hart van het nationale park, waar je op iedere plek uitkijkt op de Canadese Rockies.

Wil je naar Canada?

Gespot voor jou:

Vliegticket-deals naar Canada Leuke hotels in Canada

→ Bekijk hier al onze artikelen over Canada