Electric Castle festival

Electric Castle: wat is het en waarom je er naartoe wilt!

Een groot kasteel, gelegen in Transsylvanië. De Dracula herinneringen komen meteen opborrelen en je ziet de bliksemschichten en donkere donderwolken zich al verzamelen boven de hoge toren van de burcht. Wees gerust: gelukkig is Dracula nergens te bekennen en waarschijnlijk loop je in je zomerse outfit met een strakblauwe lucht boven je hoofd. Electric Castle is alles wat Dracula niet was: levendig, enthousiast, vol muziek en bovenal zonnig! Gelegen op het Banffy kasteeldomein in Roemenië is dit een heel vet festival om tijdens je zomervakantie te bezoeken!

Electric Castle roemenie

festival Electric Castle


Wat is Electric Castle?

Een nog relatief onbekend festival, maar met een ontzettend gave line-up. Onder meer Damian Marley, London Grammar, Jessie J en Nothing but Thieves zijn te zien tijdens dit 4 dagen durende festival (meer info over de line-up vind je hier). Van 18 tot 22 juli biedt Electric Castle een heerlijke mix van diverse muziekstijlen, lekker eten, maar ook yoga en een techpark met de nieuwste ontwikkelingen in Virtual Reality!

Electric Castle festival overdag Electric Castle avond roemenie

24-uurs festival

Een van de weinige échte 24-uurs festivals waar niet alleen gave performances zijn van muzikanten, maar ook stand-up comedy, street performers en spectaculaire bouwwerken een rol spelen. Enerzijds helemaal los gaan tot in de vroege uurtjes op een goede eclectische beat, en anderzijds heerlijk bijkomen in de knusse relaxhoekjes met een heerlijke maaltijd en uitzicht op het prachtige kasteel: wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar het festival!

electric Castle festival in roemenie reuzenrad festival in roemenie castle

Je zomer in Oost-Europa

Het zou zonde zijn om bij een Roemeens festival niet meteen te genieten van een heerlijke trip door Oost-Europa! Langs de ruige Sloveense bergen, de Kroatische kust, of misschien wel de Servische ongerepte natuur. Juist de combinatie met een uniek festival geeft een goede mogelijkheid om eens stukjes van Europa te ontdekken waar je in de eerste instantie niet zo snel bij stil zou staan!

Vânătările Ponorului steden in roemenie combineren festival

Combineer Electric Castle met interrail

Zelf vertrekken we binnenkort naar Electric Castle met de trein op een Interrail ‘railtrip’ waarbij de vrijheid bestaat om gedurende een maand van 10 reisdagen per trein gebruik te maken (andere samenstellingen qua reisdagen zijn mogelijk!). Ideaal om meerdere dagen op een bestemming te blijven, voordat je doorreist naar de volgende bestemming van je reis! Hoe fijn om overdag te genieten van een fijn plekje, in slaap te vallen in de trein en de volgende dag in een ander land op een compleet andere plek wakker te worden en verder te genieten! Interrail biedt speciale festival tickets voor heel Europa aan, dus neem vooral een kijkje voor de mogelijkheden: Festival.travel

Zien we jou ook daar?

Wij zullen in ieder geval vanuit Nederland zoveel mogelijk plekjes aandoen, voordat we als hoogtepunt aankomen op het energieke Electric Castle. 
Meer informatie over Electric Castle vind je hier en voor de Interrail-mogelijkheden kun je hier terecht.