naar festival roemenie electric castle

Dansend de nacht door en om vier uur in de ochtend naar de Lidl? Welkom op Electric Castle in Roemenie

Wanneer je al bezig bent met het maken van een lijstje van festivals om volgend jaar te gaan bezoeken, geven we graag een avontuurlijke suggestie. Voor een portie goede Oost-Europese festival vibes met heerlijke muziek, weten we intussen allemaal Sziget wel te vinden. Reis daarentegen nog een klein stukje verder en je kan je helemaal laten verrassen door het Roemeense Electric Castle. Eerder hebben we een aankondiging gedaan van dit evenement en nu is het zover: we zijn gewapend met onze Interrail tickets op de trein in Amsterdam gestapt en na een kleine detour in Slovenië hebben we ons gedurende drie dagen begeven op het unieke kasteelterrein van Electric Castle! Terug in Nederland en tijd voor een samenvatting – wat kun je verwachten wanneer je besluit om hier volgend jaar een bezoekje aan te brengen?

electric castle in roemenie festival naar festival roemenie electric castle tips electric castle in roemenie

Dag en nacht, voor ieder wat wils

Wat echt bijblijft na meerdere dagen op Electric Castle geweest te zijn, is hoe goed erover is nagedacht om die perfecte balans te creëren tussen eindeloos losgaan op goede muziek, en heerlijk relaxen op een van de vele ‘verborgen’ plekjes. Er zijn meerdere stages waar de hele dag (en nacht) door een lekkere beat wordt gedraaid, op andere plekken kan je dan weer genieten van goede bandjes – lokaal en internationaal. Vervolgens is er natuurlijk de main stage waar we hebben mogen genieten van grote diversiteit: Kensington van eigen bodem, Damian Marley en als afsluiter Jessie J. Veel verscheidenheid, veel genres en vooral veel enthousiasme van publiek, artiesten en medewerkers. Na actief het hele terrein te zijn afgestruind, kan je je daarna dus heerlijk terugtrekken op die relax-plekjes: overal zijn er knusse locaties met hangmatten en zitzakken tussen de bomen gecreëerd, waar je even bij kan komen, boekje lezen, een van de vele bordspelletjes kunt uitproberen, aan sportieve activiteiten deel kunt nemen, of gewoon even kunt liggen voor een middagdutje. Een fijne balans tussen actief en relaxed genieten! Oh en mocht je antwoord op je levensvragen willen, dan bestaat ook de mogelijkheid om even een belletje met god te plegen.

festivals europa roemenie electric castle festival roemenie electric castle festivals roemenie electric castle tips tips electric castle roemenie festivals festivals electric castle tips

Waanzinnig circus – samenwerking met Cirque du Soleil

Wanneer je ‘s ochtends wakker word na een lange en intense nacht, zijn er weinig dingen waar je zin in hebt, behalve natuurlijk een goed ontbijt. Laat Electric Castle nou nét iets bieden wat je zelfs je ontbijt laat uitstellen: een waanzinnige circusshow! In samenwerking met Cirque du Soleil heeft het Circus van Boekarest een prachtige show in elkaar gezet. Stiekem hebben we de show twee keer bekeken, want oh wat gebeurt er veel. Acrobaten die meer dan tien meter door de lucht vliegen, ontzettend gedetailleerde kostuums en muziek die je de wereld om je heen laat vergeten. Klinkt intens? Dat is precies wat het was.

electric castle festival roemenie electric castle in roemenie

De Lidl

Het moge duidelijk zijn dat Electric Castle een ontzettend divers evenement is, maar dat verklaart absoluut niet wat de Lidl daar dan weer mee te maken heeft. Toch is het meer dan noemenswaardig: aangezien de Lidl een sponsor was van het festival, zijn ze op het geniale idee gekomen om een gigantische tijdelijke supermarkt op het festivalterrein te bouwen. Je kan met polsbandjes afrekenen, je kunt alle (alleen maar) producten kopen die je op een festival nodig hebt, er worden ieder uur honderden broodjes vers gebakken én de supermarkt is dag en nacht open. Eten en drinken kan snel prijzig worden wanneer je naar een meerdaags festival gaat, maar om na een lange avond middenin de nacht nog even een lekker broodje in de supermarkt te kunnen kopen, is toch wel een hele fijne toevoeging. Ik had niet gedacht dat ik ooit nog een supermarkt in een artikel zou benoemen, maar het was oprecht een welkome toevoeging. Een heerlijk gevarieerd festival, goede muziek, en goede sfeer. Missie geslaagd!

electric castle roemenie festival tip festival tips europa electric castle festival tip europa electric castle reuzenrad op electric castle

Met Interrail naar een Europees festival

Wat de reis naar Electric Castle nog nét wat unieker heeft gemaakt, is het feit dat we per trein naar het festival zijn vertrokken. Niet alleen heb je op deze manier de mogelijkheid om meerdere festivals achter elkaar te bezoeken (en tussendoor volledig uitgeteld een heerlijk dutje in de trein te doen), ook geeft het treinreizen meteen een andere dimensie aan je vakantie: vanuit Nederland stap je zo op de trein zonder het ontzettend langzame proces van inchecken zoals op het vliegtuig. Daarnaast is het heerlijk om in de vakantiestemming te komen terwijl de landschappen langzaam maar zeker veranderen en een buitenlands tintje krijgen! Meer weten over de mogelijkheden om met Interrail festivals te bezoeken? Check: festival.travel/interrail

Met interrail naar electric castle

Zin gekregen om naar Electric Castle te gaan?

Heb je zin gekregen om Electric Castle volgend jaar te bezoeken, kijk dan alvast op de website van Festival.Travel of Electriccastle.ro voor een recap en early-bird tickets. Bij Festival.Travel kun je tickets, reis, verblijf en extra services voor verschillende Europese festivals fixen, naast Electric Castle bijvoorbeeld ook voor Sziget.