101 mooiste plekken italie reisboek

Reisboek tip | 101 mooiste plekken van Italië

In 227 bladzijdes het aller-aller-allermooiste van Italië ontdekken? Yep, dat kan! Saskia Balmaekers, schrijfster van welbekend Italië blog CiaoTutti, heeft namelijk een boek geschreven dat ‘101 mooiste plekken van Italië’ heet. Ze geeft tips voor verschillende regio’s, van Umbrië tot Puglia (wat willen wij daar toch graag eens heen… Bucketlist!), maar ook voor Sicilië (mocht je benieuwd zijn naar onze tips, check dit Sicilië artikel eens) tot Toscane. Ze neemt je mee naar bijzondere koepels en groene harten, ook schuif je tijdens het boek aan tafel bij Duivelse taferelen en ervaar je de stilte van Sant’Antimo. Reis je alvast even mee? We hebben vijf paar favorieten uit het boek namelijk uitgelicht!

Puglia tip: Ostuni, La Citta Bianca

Zo’n paradijselijk wit plekje wat wij maar wat graag net als Saskia willen ontdekken: Ostuni. De witte stad. Een stad die je volgens Saskia al ver ziet liggen: “Al van ver zie je la citta bianca liggen: Een schitterend wit stadje hoog op een heuvel, bekroond door de kathedraal van zandsteen met zijn kleurige koepel.” Zie je het ook al een beetje voor je?

Koffieleuten bij koffie-hoofdstad Trieste

Hou je wel van een goede espresso of cappuccino? Dan is Trieste volgens Saskia de plek om naartoe te gaan. Onverwacht hip en lekker aan zee. Klinkt als een prima plekje als je het ons vraagt!

Pootjebaden in de baai van de maan

Bij de kust van Lazzio vind je Ponza, een perfect vakantie eilandje. Al jaren terug, maar nu ook nog steeds zeker. Hier vind je baai die waarschijnlijk een van de mooiste namen draagt ter wereld: Chiaia di Luna, oftewel de Baai van de Maan. Kom je even pootjebaden?

Weg van de heilige wijn

Benieuwd wat de allerbeste wijn van Umbrië is? Ook daar geeft Saskia in haar boek de ultieme tip voor. Deze wijn is namelijk de dieprode wijn Sagrantino di Montefalce. De beste plek om deze wijn te proeven? Die vind je door af te reizen naar het hart van Umbrië.

Flamingo’s spotten op Sardinië?

Yes, dat kan! Als je naar het stadje Cagliari in het zuiden van Sardinië reist vind je deze roze vogels gewoon in de omgeving. Saskia schrijft er een gaaf stukje over en na het lezen ervan, heb je meteen zin om naar dit gedeelte van Italië te reizen.

101 mooiste plekken italie reisboek

Wil je 101 mooiste plekken in Italië lezen?

Het boek wordt uitgegeven door Xander Uitgevers en is te koop voor 25,- euro. Het boek is eind mei verschenen in 2015. Het ISBN nummer is 9789401603546.