Een reisblog maken & bijhouden: Zo kun je reisblogger worden

In een tijd waarin de wereld op de palm van je hand ligt (lees: je telefoon!), is reizen getransformeerd van een luxe tot een manier van leven. En de juiste mobiele apps kunnen je smartphone omvormen tot de perfecte reisgezel, want men… wat maken apps reizen makkelijker en aangenamer. De tijd van per se met een Lonely Planet moeten reizen of ter plekke alles via via moeten regelen, zijn met apps voorbij. Maar goed, welke apps zijn onmisbaar op je telefoon? We delen hieronder onze favorieten met je!
We kunnen ons nog giga goed herinneren dat we met stapels Lonely Planets in onze backpack op wereldreis gingen (oke, halverwege hebben we wel de helft samen met wat souvenirs alvast terug naar huis gestuurd want anders is het niet te tillen) en dat we in plaats van een smartphone een mini laptopje mee hadden (want, die telefoon zouden we toch niet mee nemen overdag en kon alleen maar gestolen worden). Maar tegenwoordig… Zijn onze telefoon en apps inmiddels een onvervangbare reispartner. Eigenlijk zijn apps de reisbureaus, gidsen en vertaaldiensten van nu. Je weg vinden op reis, nieuwe accommodaties boeken of leuke excursies en restaurants uitzoeken, alles kan tegenwoordig met dat apparaatje in je hand. Mega handig! En als het goed is ook gewoon veilig om te doen, helemaal als je gebruik gemaakt van een VPN (wat bijvoorbeeld in China zelfs nodig is om van populaire apps überhaupt gebruik te kunnen maken) want dit zorgt er voor als je veilig en anoniem kan surfen (ook via openbare wifi’s).
Benieuwd welke apps wij sowieso volop gebruiken tijdens het reizen? Je leest onze 5 must have’s hieronder:
Een van dé must have apps op onze telefoon is Google Maps. Niet alleen om de weg te vinden met het OV, lopend of de auto, maar wij gebruiken Google Maps ook altijd volop om leuke restaurantjes te spotten! Je kan namelijk zo makkelijk iets invoeren als “breakfast” of “coffee” en binnen no time verschijnt precies op je telefoon waar jij leuke restaurantjes kan vinden op de plek waar je op dat moment bent. Wat wij ook vaak doen is leuke restaurantjes of bezienswaardigheden als favoriet markeren in Google Maps, dus als we dan eenmaal onderweg zijn, dan zien we precies waar het leuk is om naartoe te gaan. Ideaal!
Qua overnachtingen zijn er twee apps waar wij echt niet zonder kunnen en dat zijn AirbnbDeze link opent in een nieuw tabblad en Booking.comDeze link opent in een nieuw tabblad. De eerst heeft de manier waarop we naar accommodaties kijken radicaal veranderd, met Airbnb kun je namelijk een super gezellige huiselijke ervaring krijgen waar ook ter wereld. Als wij een appartementje of vakantiehuisje zoeken met eigen keuken en lekker veel ruimte, dan checken we altijd Airbnb. Ook is het leuk dat je dan vaak tips van een local krijgt voor de omgeving, waardoor je je ook meteen thuis voelt. Willen we juist in een fijn hotel of knusse B&B logeren, dan is Booking.com onze go to app. Wat ook fijn is bij Booking.com is dat je vaak kunt boeken met relaxte annulerings voorwaarden. Als je uiteindelijk toch ergens anders wilt slapen, dan kun je last minute toch wisselen! Super fijn als je reisplannen ineens veranderen.
Het vinden van de beste deals voor vliegtickets kan een uitdaging zijn, maar hier komt Skyscanner in beeld. Deze app vergelijkt miljoenen vluchten van honderden luchtvaartmaatschappijen om je de best mogelijke prijs te bieden. Daarnaast heeft de app functies zoals prijswaarschuwingen en ‘Goedkoopste maand’ om budgetbewuste reizigers te helpen kosten te besparen. Ideaal als je je reis nog moet plannen! Ben je eenmaal op je bestemming? En wil je bijvoorbeeld een taxi pakken naar je hotel of een highlight? Dan zijn wij altijd blij dat we Uber op onze telefoon hebben staan. Hiermee is vervoer echt binnen een paar klikken geregeld op de meeste plekken!
→ Lees ook: Zo vind je goedkope vliegtickets, 15 tips!
Ga je naar een land waar een andere taal wordt gesproken? Dan staat Duolingo of Google Translate voor je klaar. De eerste, Duolingo, is een interactieve en plezierige app die je helpt om nieuwe talen gemakkelijk te leren. Wat leuk is, is dat Duolingo meer biedt dan slechts het aanleren van enkele zinnen. De app biedt uitgebreide taalcursussen om je te helpen communiceren als een local. Heb je geen tijd om een taal je helemaal eigen te maken of wil je gewoon gauw een menu kaart vertalen of iets in een andere taal tegen iemand zeggen? Dan is Google Translate your best friend! Met de app van Google Translate kun je de app zinnen voor je laten uitspreken in elke taal, maar met de camera functie kun je ook gemakkelijk menu’s, verkeersborden of welke tekst dan ook vertalen. Iets wat wij onwijs handig vonden tijdens onze laatste reis naar Japan!
Het bijhouden van wisselkoersen kan lastig zijn, maar ook hier zijn apps voor. XE Currency biedt bijvoorbeeld live wisselkoersen voor elke wereldvaluta en edelmetaal. Het slaat ook de laatst bijgewerkte koersen op, zodat je zelfs zonder internetverbinding valuta kunt omrekenen. Een andere goede app hiervoor is Valuta. Beiden zijn ook onwijs handig om bij de hand te hebben als je gaat pinnen (want hoeveel moest je nou ook alweer cash opnemen?), maar ook als je souvenirs wilt scoren en bijvoorbeeld nog wilt onderhandelen over de prijs!
Volgens mij heb je al door dat wij zonder reisapps niet meer op pad gaan, maar hoe benut je de kracht van reisapps optimaal? Hier zijn enkele tips over hoe je ze kan integreren en gebruiken om je reiservaring naar een hoger niveau te tillen:
We zijn super benieuwd welke apps jij graag gebruikt en zonder welke apps jij niet meer op reis gaat? Laat je jouw tips hieronder achter? Vinden we alleen maar leuk!