Nikon camera d3400 reisfotografie

Foto’s gemaakt op reis? 5 dingen die je ermee kan doen!

Souvenirs zijn een fantastisch aandenken aan mooie reizen die je ooit hebt gemaakt, maar het is ook geweldig leuk om bepaalde momenten vast te leggen op foto’s. Of nouja… bepaalde momenten, als we voor onszelf moeten spreken moeten we toegeven dat wij echt met gemak SD-kaartjes vol schieten! Honderden natuurfoto’s, fotogenieke plaatsjes of juist foto’s van Instagramwaardige hotspots waar je het liefst zelf bij op de foto staat domineren onze laptops en externe hardeschijven. Als je al die foto’s maakt op reis dan denk je er op dat moment eigenlijk niet zo bij na wat je ermee gaat doen. Tenminste dat doen wij niet… Dat gebeurt pas vaak als je terug bent en alle leuke foto’s nog eens opnieuw bekijkt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de reisfoto’s op een toffe manier een plek te geven thuis en wat is nou een beter moment, dan deze saaie corona lockdown, om daar eens mee aan de slag te gaan! Zo heb je wat tofs te doen én je kan in gedachte een klein beetje op reis! Ontdek hieronder wat je allemaal kan doen met jouw reisfoto’s:

5 dingen die je kan doen met je reisfoto’s

Best Canvas kortingscode

1. Foto als wanddecoratie

Er is altijd wel een foto tussen al die honderden foto’s die je maakt die er echt uit springt. Zo’n beeld dat net dat ene moment tijdens je reis op een perfecte manier heeft vastgelegd. Het is dan jammer om er niets mee te doen, want de herinnering gaat dan gevoelsmatig toch sneller verloren. Wil je er een concrete herinnering van maken dan is het ideaal om de foto als wanddecoratie te gebruiken, dus: Laat een foto op canvas drukken! Je kan op canvas met gemak een super scherpe en kleurrijke afbeelding laten drukken. Kan je niet kiezen? No problem, het is ook mogelijk om meerdere foto’s te selecteren en er een wandcollage van te maken via sites als Albelli!

Hp Social Media snapshots printen reisdagboek maken

2. Bewaren in een fotoalbum

Misschien dat je een foto uitkiest voor wanddecoratie, maar dan heb je natuurlijk nog steeds veel foto’s van je reis over. Het is dan een leuk idee om deze foto’s in een fotoalbum te bewaren. Daar zijn overigens ook weer meerdere manieren voor beschikbaar. Zo is het mogelijk dat je de foto’s laat afdrukken of deze zelf print. Hierboven zie je foto’s die wij zelf als polaroid hebben af laten drukken. Koop vervolgens een mooi fotoalbum of een dik plakboek en bewaar daarin de foto’s van je reis. Een alternatief daarvoor is het laten maken van een fotoboek, waarin de foto’s al vooraf zijn afgedrukt. Hebben wij ook mega vaak gedaan. Uiteraard is het ook mogelijk om een online fotoalbum te maken, waarin je de foto’s bewaart en het nooit echt te laten drukken, maar stiekem zijn wij nog steeds wel fan van een tastbaar exemplaar!

Ixxi ophangen

3. Maak een IXXI muur met je favoriete plaatjes

Iets waar we al eerder over hebben geschreven en zelf ooit ook hebben gedaan: Een IXXI maken van je favoriete reisfoto’s. Je kiest zelf hoe groot je IXXI wordt en vervolgens is het aan jou om je favoriete plaatjes te selecteren. Benieuwd hoe IXXI precies werkt? Lees het in onze review

reisdagboeken

4. Maak een reisdagboek

Het is nog wat creatiever om met je reisfoto’s een vakantiedagboek te maken. Daar verwerk je dan niet alleen de foto’s in, maar ook jouw reisverhalen. Bewaar ook spulletjes van je reis en plak die er later bij of in, of doe dat al ter plekke als je nog weg bent. Dan is het overigens wel een dikke aanrader om lijm in te pakken in je backpack of koffer! En ja, wat voor reisspulletjes denk je dan misschien? Maar dat kan bijvoorbeeld zoiets simpels zijn als een flyer van een excursie waar je aan mee hebt gedaan. Of toegangskaartjes. Of een ansichtkaart. Wat jij wilt! Je vakantiedagboek is zo uitgebreid mogelijk te maken als je wilt. Lees hier meer over het maken van reisdagboeken

MyPostcard bestelling foto's

5. Kies voor een vakantiekistje

Ben je niet echt een verhalenschrijver? In dat geval is er een alternatief, want dan maak je een vakantiekistje vol met herinneringen aan je reis. Dat heeft natuurlijk ook als voordeel dat je schelpen, stenen en andere voorwerpen kan bewaren. Stop daartussen foto’s en andere aandenkens en je hebt een box vol memories!

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?