In november komen er twee films uit die je binnen enkele tellen doen geloven dat je even in Argentinië bent. De ene film draagt de naam ‘Ultimo Tango’ en neemt je mee naar het Buenos Aires van de jaren ’40 waar een liefde opbloeit tussen twee tangodansers. De andere film, ‘Camino a la Paz’, is een echte roadtrip-film die gaat over een jonge taxichauffeur die de rit van zijn leven maakt van Buenos Aires (Argentinië) naar La Paz (Bolivia).

Ultimo Tango, voor de liefhebber van dans & Buenos Aires

De naam ‘Ultimo Tango’ (vertaald ‘Een laatste Tango’) verraad direct het onderwerp van deze bloedmooie film die zich afspeelt in Argentinië. Al komt niet alleen de liefde voor dans naar voren. ‘Ultimo Tango’ gaat ook over het prachtige liefdesverhaal tussen twee beroemde tangodansers. In de film spelen María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) de hoofdrol, twee dansers die elkaar ontmoeten als ze 14 en 17 zijn. Vanaf dat moment vormen ze een danspaar en in totaal schitteren ze 50 jaar lang samen op de dansvloer. Toch is er niet alleen liefde tussen de twee, er ontstaat een haat-liefdeverhouding waarbij de pijnlijke scheidingen altijd weer worden bijgelegd. Totdat Juan Maria verlaat voor 20-jaar jongere vrouw. Nu, op het einde van hun levens, vertellen Juan en María openhartig over hun liefde, hun haat en hun passie. Dit doen ze door hun verhaal te vertellen aan een jonge groep tangodansers en choreografen.

In de bioscoop vanaf: 10 novmeber
Première: 21 augustus tijdens het Latino Americano Film Festival in Rotterdam

Camino a la Paz, over een roadtrip en het ontstaan van een vriendschap tussen 2 bijzondere reisgenoten

De film ‘Camino a la Paz’ is een echte roadtrip-film en gaat over de 35-jarige Sebastián, die door geldzorgen besluit om een taxichauffeur te worden. Al gauw komt in de film Jalil in beeld. Hij is een van de klanten van Sebastián en Jalil, een oudere Moslim, doet hem een vreemd voorstel… Jalil wilt dat Sebastián hem van Buenos Aires naar La Paz brengt. Een autorit van 2000 kilometer. Sebastian gaat in ruil voor een goed salaris op het voorstel in, maar tijdens de reis zijn de mannen constant in conflict met elkaar. Ondanks dat niets gaat zoals gepland krijgen de mannen uiteindelijk toch een band en worden goede reisgenoten. Wat begon als een irritatie voor Sebastián wordt uiteindelijk een missie waarin hij boven zichzelf uit zal stijgen.

In de bioscoop vanaf: November
Première: 22 augustus tijdens het Wold Wide Cinema festival in Amsterdam

Meer reisfilm ontdekken?

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Heb jij hét boek voor backpackers al?

In Backpack Bestemmingen vind je
de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en veel handige tips!)

Bestel nu