relaxed op vakantie kosmos uitgevers

Zo ga je relaxt op vakantie én kom je chill thuis: 5 tips!

Nu steeds meer grenzen opengaan kunnen we weer iets meer uitkijken naar een welverdiende vakantie. Even een paar dagen, of zelfs weken, onbezorgd genieten en de afgelopen maanden die compleet in het teken van de coronapandemie stonden een beetje vergeten, al lukt dat waarschijnlijk nooit helemaal. Toch is niet alleen de vakantie zelf maar ook de voorpret en het nagenieten leuk. Maar hoe ga je met een gerust hart op vakantie én ga je het vervelende ‘thuiskomgevoel’ tegen? Wij geven je vijf tips om de vakantievibes vast te houden, op reis en thuis!

1. Begin op tijd

Een algemeen bekend probleem: je begint te laat met inpakken met een overdosis stress als gevolg. Ons advies? Zorg ervoor dat drie dagen van te voren je koffers en spullen gepakt zijn. Zo kun je de laatste dagen heerlijk ontspannen en heb je alle tijd om je hoofd nog even leeg te maken voor vertrek. Bang om iets te vergeten? Hou dit vakantielijstje bij de hand!

la digue kokosnoot strand

2. Laat je huis goed achter

Het klinkt vervelend maar toch echt een absolute aanrader: de grote schoonmaak voor vertrek. Een onbewoonde woning creëert veel stof, iets waar je erg tegenop kunt zien bij thuiskomst. Helemaal als je erbij incalculeert dat je ook met een grote berg was thuis komt en je je koffer weer moet leegruimen. Zorg dus dat je woning spik en span in orde is wanneer je de deur achter je dicht trekt. Vertrekken in een schone woning, is thuiskomen in een schone woning! Denk er ook aan om automatische verlichting in te stellen, het lijkt dan eerder alsof je thuis bent en dat houdt inbrekers op afstand, en je vitrage kant en klaar te sluiten.

atlantis Ibiza geheim strand es vedra

3. Was sorteren

De onvermijdelijke berg was, verschrikkelijk! Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en sorteer je vuile was al op vakantie in drie plastic tassen. 1 voor lichte was, 1 voor donkere en 1 met gekleurde kleding. Zo hoef je ze bij thuiskomst alleen maar leeg te storten in de wasmachine en dit scheelt veel stress en irritaties!

wat te doen op nusa lembongan bali stranden

4. Anti-thuiskomstress

Je welverdiende vakantie zit er weer op en valt weer terug in het normale leven. Voor veel mensen valt het oppakken van hun gewone leven rouw op hun dak. Na dagen lang vrij zijn en chillen, moet je ineens weer allemaal dingen. Wij hebben een lijstje gemaakt wat je thuiskomstress tegengaat:

  • Ga gelijk op zoek naar je volgende vakantiebestemming, zo heb je wat om naar uit te kijken!
  • Blijf nog even onder de radar, houd je jaloezien nog even gesloten, reageer niet meteen op alle mailtjes en appjes die je binnen krijgt en ga nog even flink nagenieten;
  • Geniet van de dingen die je op je vakantiebestemming niet had, niets is bijvoorbeeld fijner dan je heerlijke eigen bed toch?!

aigues mortes frankrijk vervoer

5. Kijk films of lees boeken om in de vakantiemood te blijven

Ben je naar Spanje of Frankrijk geweest? Kijk dan een heerlijke spaanstalige serie of franse film om die reiskriebels een beetje vast te houden. Of pak, net als op vakantie, er een goed boek bij en verlies jezelf net als bij het zwembad of aan het strand in een goed verhaal. Ook leuk om te doen: Een hobby oppakken die je een rustgevend gevoel geeft. Ga bijvoorbeeld weer tekenen of schilderen, trek je sportkleding aan en doe een yoga les in de tuin of ga heerlijk lang wandelen.

Hoe zorg jij ervoor dat jij relaxt op vakantie gaat en dat ook blijft bij thuiskomst?