Het is alweer lang geleden dat Lonely Planet alleen maar reisgidsen maakte voor backpackers die met een beperkt budget de wereld rondreisde. Inmiddels maakt Lonely Plant ook boeken met de mooiste bucketlistbestemmingen of guides speciaal gericht op food lovers. Uiteindelijk is ook een super handig boekje met fotografie tips uitgegeven, waarin reisfotograaf Richard l’ Anson je de fijne kneepjes van het vak leert in 45 concrete tips en 10 gouden regels. Denk bij tips bijvoorbeeld aan:

  • Tip 8: Ken het bereik van je flitser of neem schaduwrijke foto’s voor lief
  • Tip 21: Fotografeer vroeg of laat, landschappen zijn bij zonsopgang en -ondergang het mooist
  • Tip 29: Gebruik een snelle ISO om de sfeer van het nachtleven vast te leggen
  • Tip 34: Grijp je kans en gebruik een korte sluitertijd om actie vast te leggen
  • Tip 37: Voorkom lensflare bij recht tegen de zon in fotograferen

Bij elke tip is een mooie afbeelding te vinden en een tekstuele uitleg. Zo begrijp je dus echt hoe je je foto’s als reiziger kunt verbeteren. Benieuwd naar de rest? Lees gauw verder, want wij mogen van uitgeverij Kosmos zo’n boekje met deze ultieme fotografie tips weggeven!

Win, win, win!

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Doe mee aan de actie & win dit boekje:

Meedoen is heel simpel! Het enige dat je hoeft te doen is reageren op het bijbehorende Facebookbericht (reageren kan via hier) en daar laten weten wat jouw volgende reisbestemming is of waar je binnenkort mooie foto’s wilt gaan maken. Uit iedereen die een reactie geeft, zal een winnaar worden gekozen. Oh en meedoen kan tot en met vrijdag 17 april, zaterdag de 18e maken we vervolgens de winnaar bekend. Succes! En mocht je onze We Are Travellers Facebookpagina nog niet liken, dan zou het natuurlijk super leuk zijn als je dat ook nog even zou doen. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe reistips.

We have a winner!

Het boekje is gewonnen door Nathalie Eenkhoorn, zie ook de We Are Travellers Facebookpagina voor de uitslag!

één antwoord

  1. Reggy

    Ah leuk! Ik heb het boekje al, ooit gekregen als een ‘zomaar’ kadootje van mijn vriend. Er staan wel handige tips in, maar de foto’s zijn nog mooier!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!