Cityguides van Phaidon Wallpaper

Travel essentials: Wallpaper* City Guides

Er pronken een paar nieuwe reisboeken in mijn kast en ik ben geloof ik verliefd. Onder meer op het gidsje over Kaapstad, want mocht je het nog niet hebben gelezen: Ik ga eind november voor 10 dagen naar Zuid-Afrika toe voor Footprint Travel! Zoveel zin in en die reistips komen dan ook meer dan goed van pas. Maar ook tips voor Venetië en Belfast zijn met liefde door uitgeverij Phaidon en Wallpaper* samengesteld en staan klaar voor twee andere reisjes die ik komende maanden ga maken.

Van fijne escapes tot gave architectours en 24 uur tips

Maargoed, reisgidsen. Daar zijn er zoveel van hoor ik je denken. Dus jij vraagt je vast af waarom deze dan zo gaaf zijn? Allereerst het uiterlijk. Zoals ieder ander ken ook ik het gezegde “Don’t judge a book by it’s cover”, maar deze gidsen zien er van buiten op de een of andere manier gewoon al zo vet uit terwijl ze ontzettend basic zijn. Dan de inhoud, die is op een leuke manier in een soort tabbladstijl in korte hoofdstukjes verdeeld. Wat mag je bijvoorbeeld niet missen als 24 uur in Venetië bent? En welke architectour (nee, dat is geen spelfout) moet je echt volgen wanneer je in Belfast bent? Oh en ben je de stad van je stedentrip zat, dan staan er ook nog leuke escapes in die net buiten de drukte liggen.

The fast-track guide for the smart traveller

Insider tips voor bijzondere steden

In de Wallpaper* City Guides vind je insider tips voor bijzondere steden, niet voor elke stad is dan ook zo’n boekje gemaakt. De tips bestaan ook niet uit welbekende bezienswaardigheden, maar juist uit tips met een focus op architectuur, kunst en design. Veel tekst, minimalistisch gedesigned maar af en toe wel een foto om je een beeld te geven van de stad of een hotspot. Verder is de tekst niet saai te noemen, zo vind je niet zomaar shops maar juist “the best retail therapy and what to buy”  Bovendien zijn de city guides in tegen stelling tot LP’s vorm gegeven in een handige pocket-size, waardoor je ze ook gemakkelijker mee neemt als je daadwerkelijk in de stad zelf bent.

Fijne tips voor een fijn prijsje

Oh en wat ook fijn is, deze boekjes kosten niet meer dan 9,95 euro. Allereerst wilde we ze zelf aan onze collectie toevoegen, maar toen Phaidon hoorde dat er ook een artikel over gingen schrijven hebben we deze allemaal cadeau gehad. Bekijk alle city guides van Wallpaper op de website van Phaidon en hieronder vind je drie van de Wallpaper* City Guides die ik ga gebruiken komende reisjes. Welke reisgids zou jij wel eens willen uitproberen of heb je juist een ander reisboeken merkje dat je niet los kan laten?