Ben je een duikliefhebber? Ga je graag snorkelen? Of is jouw grootste nachtmerrie juist om ooit door het ijs te zakken en niet te weten hoe je er uit moet komen? Dan moet je dit filmpje “Under the Ice” van NOWNESS en filmmaker Ian Derry zien. Je ontdekt in minder dan 4 minuten hoe sereen de onderwaterwereld onder het ijs is.

Snorkelen onder ijs


Filmmaker Ian Derry over deze film: “I dived under the ice to get a perspective on it and it was literally breath taking. What she does is so close to the edge, but she does it in such a comfortable way.” 

Finse freediver Johanna Nordblad

In deze NOWNESS film volgt Ian Derry deze keer de duikster Johanna Nordblad, een Finse freediver (ze heeft het wereldrecord van 50-meter onder ijs duiken op haar naam staan), terwijl ze een driehoekig gat in een groot ijsmeer maakt en onderwater duikt. Hoe hou je het vol zo onder water terwijl je weet dat je er niet overal uit kunt? En hoe wen je aan die ijskoude temperaturen?

Terwijl je Johanna in haar duikpak door de sneeuw ziet lopen, vertelt ze dat ze aan ijswater gewend raakte doordat ze door een sportongeluk een cold-water treatment moest volgen. Het is op een bepaalde manier magisch om te zien, hoe ze zo comfortabel door het ijswater beweegt en een bizar idee dat Ian Derry voor de beelden ook zelf het koude water in moest.

Stel dat jij eens onder ijs zou kunnen duiken, zou je dat willen?

Je kan het zo gek niet bedenken of er worden tours of excursies voor bedacht. Stel dat er ooit op een dag snorkel- of duiklessen in ijswater worden georganiseerd, zou dat dan iets zijn waar jij als reiziger interesse in zou hebben? We zijn benieuwd!

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Heb jij hét boek voor backpackers al?

In Backpack Bestemmingen vind je
de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en veel handige tips!)

Bestel nu