Het is bijna zover! Het begin van IDFA 2015. Van 18 tot en met 29 november is het namelijk International Documentary Film Festival in Amsterdam. Tijdens het IDFA 2015 komen allerlei documentaires voorbij en een aantal zijn gefilmd op waanzinnige locaties. Gedurende IDFA zetten we een paar van de mooiste reisfilms, of eigenlijk reis documentaires, in de spotlight. Deze keer geven we als filmtip de reisfilm In Transit.

In Transit

De documentaire In Transit is gefilmd tijdens een treinreis tussen Chicago en Seattle. Een echte lange afstandstrein, waarin bijzondere mensen zitten. Zo laat In Transit tenminste zien. De documentaire bestaat uit diepte interviews, maar ook uit woordloze beelden. Tijdens In Transit zie je een bijna tijdloos beeld van Amerika en eerlijk is eerlijk, na deze documentaire is met de trein reizen nooit meer zoals het vroeger was. Wanneer je reist in de trein, reis je in een soort mini-society. En die mini-society hebben de filmmakers van In Transit op een natuurlijke wijze weten vast te leggen. Tot slot een mooie Engelse quote van IDFA die deze film perfect lijkt te omschrijven: “Direct Cinema pioneer Albert Maysles’s moving final film is a love letter to train travel and America.” Bekijk hieronder de trailer om zelf te beoordelen of deze reisfilm iets voor jou is:

Bekijk de trailer van In Transit

Waar kun je de films van het IDFA 2015 bekijken?

Er zijn verschillende hoofdlocaties te vinden tijdens IDFA. Dit jaar worden er films vertoond bij de bioscopen van Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, het EYE en bij de Brakke Grond in Amsterdam. Er zijn ook een paar speciale programma’s te vinden en die vinden verspreid over Amsterdam plaats, denk onder andere aan de Melkweg, De Kleine Komedie, de Balie en Podium Mozaïek. Ook is er een festivalcafé  tijdens IDFA waar je terecht kan voor wat te eten en drinken, dit vind je bij Café de Jaren in de Nieuwe Doelenstraat. Dit is dichtbij de Kalverstraat te vinden en qua bioscopen het dichtst bij Pathé Tuschinski te vinden. De Jaren is een leuke locatie die ook direct aan het water van de grachten ligt.

Documentaire In Transit

In Transit IDFA reisfilm

Kaartje kopen?

Kaartjes voor films van het IDFA kun je kopen vanaf 9 november 2015, de kaartverkoop start om 19:00u. Het normale tarief voor een film is 10,- euro en als je student bent kun je naar een van de documentaires voor 7,50 euro. Online kun je kaarten kopen via MyIDFA en via hier kun je ook direct kaartjes voor In Transit bestellen.

In Transit draait onder andere in:

  • de Munt op 19 november
  • Tuschinski op 20, 21 en 29 november
  • EYE op 24 november

Geef een reactie, deel jouw reistips!