Met februari en maart in aantocht, zijn heel wat reizigers bezig met hun wintersportvakantie. Een paar dagen de sneeuw in, klaar voor de echte kou en elke dag van de piste af met ski’s of een snowboard om vervolgens de après-ski natuurlijk niet over te slaan. Wij zaten te denken hoe je de voorpret voor zo’n wintersportvakantie nou kan vergroten en wat is er nou leuker dan wat nieuwe items shoppen voor je écht weg gaat? Wij hebben daarom de leukste wintersport musthaves op een rij gezet! Van winterse outfits tot handige gadgets. Lees snel verder en laat ook zeker even weten welk item jouw favoriet is.

Snowtech voor tijdens je wintersportvakantie

Gadgets kunnen tegenwoordig op vakanties niet meer ontbreken en een Go Pro, activity tracker en sport horloge is toch wel hebberig makend. Met een Go Pro kun je immers de leukste filmpjes maken en met een activity tracker armband die gekoppeld is aan een app weet je precies hoeveel je beweegt en hoeveel je hebt verbrand.

Snowtech

Keep calm and stay warm met een goede wintersportjas

Een goede jas kan niet ontbreken tijdens je wintersportvakantie. Een aantal leuke jassen die wij tegenkwamen zie je hieronder. Vooral van merken als O’neill of The North Face kun je genoeg leuks vinden. Koop jij elk jaar een nieuwe wintersportjas of houd je gewoon vast aan je oud en vertrouwde skipak?

Winterjassen wintersportvakantie

Helm’s up!

Helmplicht of niet, een helm kan tijdens je wintersportvakantie gewoon heel handig zijn. Vooral als je een freeskieer bent, kan je er  heel wat blessures mee voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat er tegenwoordig ook helmen zijn, zoals de Hacker Helm van Salomon die onderstaand in het midden staat afgebeeld, waarin audio systeem zit zodat je tijdens het skiën of snowboarden een muziekje kan luisteren. We like!

Helmen wintersportvakantie

Ga jij off-pitse? Vergeet deze Snow Safety items niet

Als jij meer dan eens off-piste gaat skieën of snowboarden, kan het handig zijn om wat snow safety items in te slaan. Met het juiste materiaal ben je namelijk veel beter beschermd dan wanneer je dit niet mee neemt. Snow safety items waar je aan kan denken zijn een lawine pieper, sonde, schep, een goede helm maar ook iets als een backprotector. Een sonde lijkt net op een tentstok, maar zo’n stok kan je helpen om de precieze plaatsbepaling van een lawine slachtoffer te bepalen. Dit filmpje laat zien hoe je een sonde gebruikt.

Snow safety wintersport

Skibrillen voor op je verlanglijstje

Ook skibrillen gaan in je koffer mee als je gaat wintersporten. De ene bril is nog feller gekleurd dan de ander en ook qua prijsverschil is er heel wat ruimte, maar feit is dat je eigenlijk niet zonder een bril kunt in die fel witte verblindende sneeuw. Zorg dus ook dat jouw skibril voldoende UV-licht weg filtert en check ook of jouw bril wel voldoende zicht geeft. De ene bril heeft namelijk een breder zichtsveld, dan de ander.bril wel voldoende zicht geeft. De ene bril heeft namelijk een breder zichtsveld, dan de ander. Het verschil in het aanbod skibrillen is groot, met name op gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Het prijsverschil van skibrillen zit hem vaak in de lenzen die worden gebruikt. Veelal hebben wat duurdere brillen 2 lenzen en de wat goedkopere één.Voordeel van twee lenzen in je skibril is dat de kans op condens minder wordt en dat sport toch net wat lekkerder.

Skibrillen
En welke musthave zou jij wel in je koffer willen doen? Laat het hieronder weten in een reactie! Benieuwd wat je nog meer mee moet nemen als je gaat wintersporten? Dan kan deze wintersport inpaklijst misschien ook nog wel van pas komen! Laat je je liever inspireren voor een winterzonvakantie, dan is dit lijstje met winterzonbestemmingen een must read.

één antwoord

  1. Sandra

    Als ik denk aan gadgets om mee te nemen op wintersport denk ik toch in eerste instantie aan mijn iPhone 6 zodat ik in ieder geval bereikbaar ben. Daarbij zijn mijn touchscreen handschoenen en powerbank onontbeerlijk zodat ik zonder koude vingers te krijgen overal en altijd online kan zijn.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Tips voor je vakantie nodig?

Bestel het boek Backpack Bestemmingen!
Daarin vind je de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en heel veel tips!)

Bestellen