Ik ga backpacken en neem mee…

Als je gaat backpacken kunnen bepaalde dingen meer dan handig zijn. Helemaal als je voor langere tijd vertrekt, is het belangrijk dat je goede spullen mee neemt en juist andere weer thuis laat om ruimte te sparen. Maar wat neem je dan precies mee? In dit artikel vind je vijf tips!

1. Wereldstekker

Regel één voor als je buiten Europa op reis gaat: neem een wereldstekker mee! Niets is zo vervelend als je in je hostel komt en ontdekt dat je onmogelijk je camera kunt opladen of dat je geen reisverslag kunt schrijven op je laptop omdat de stekker niet past. Overigens is het ook handig om een verlengsnoer mee te nemen, want het komt meer dan eens voor dat kamers in het buitenland op maar een plek een stopcontact hebben.

2. Rugzak

Een backpacker zonder rugzak kun je beter een flashpacker noemen dan een echte backpacker. In dit rijtje kan een rugzak dan ook niet ontbreken. Met een rugzak ben je over het algemeen wat beweegbaarder dan met een koffer en aangezien backpackers vaak van de ene naar de andere plek reizen, is het prettiger om een tas mee te hebben dan een koffer.

3. Lakenzak of slaapzak

Wie vaker in hostels heeft geslapen weet als geen ander dat het in hostels nog wel eens voorkomt dat je zonder fijne deken ligt. Op zo’n moment is het handig als je zelf een slaapzak bij je hebt of een lakenzak. Voor koude landen kun je het best een slaapzak mee nemen, maar voor warmere gebieden is een lakenzak voldoende. Vaak is het in warme landen toch te heet om met een slaapzak te slapen en je bespaart ook nog eens heel wat ruimte in je tas als je alleen een lakenzak mee neemt.

4. Moneybelt

Wanneer je op reis gaat is het ook aan te raden om een moneybelt mee te nemen. Dit is een tasje dat je dicht op je lichaam draagt en waarin je jouw paspoort, geld en eventuele andere belangrijke dingen kunt bewaren. Vooral tijdens het backpacken is dit handig, want tijdens een reis komt het nog wel eens voor dat je met je spullen van de ene plek naar de andere plek moet lopen en zo zorg je dat je belangrijke spullen veilig zijn opgeborgen.

5. Internationaal rijbewijs

Tot slot is het handig om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Als je bijvoorbeeld een scooter wilt huren in Azië of een auto tijdens je reis door Australië, kan het voorkomen dat naar je rijbewijs wordt gevraagd. Op zo’n moment is het fijn om een internationaal rijbewijs te hebben, omdat een Nederlands rijbewijs niet overal wordt geaccepteerd.