Wanneer ik op een plek ben zoals Lencois Marenhenses in Brazilië of wandel langs rijstvelden in Indonesië, vraag ik me altijd af hoe zoiets er van boven uit ziet. Het liefst spring ik direct in een helicopter, maar iedereen weet dat zoiets niet zomaar kan en al helemaal niet zonder een gigantisch prijskaartje voor een ticket. Nu is er eindelijk een manier om de wereld toch vanuit de lucht te kunnen ontdekken. Fotograaf Benjamin Grant verzamelde in het boek Overview namelijk een eindeloze hoeveelheid foto’s die de wereld van boven tonen en wat is het intens mooi…!

Shadegan Lagoon in Musa Bay

 Shadegan Lagoon in Musa Bay benjamin grant

Deze rivier in Iran vertakt zich tot een waanzinnig mooi patroon.

Zoutmeren in San Francisco

overview boek zoutmeren san francisco

Deze zoutmeren zijn gefotografeerd in San Francisco, door een bepaalde plant / wier krijgen de zoutmeren deze felle oranje kleur.

Ooit een vulkaan van boven gezien?

overview-boek-vulkaan-van-boven

Dit is White Island, ook wel bekend als Whakaari, een actieve strato-vulkaan in Nieuw Zeeland. Het is de meeste actieve vulkaan van het land. Bizar om dit van boven te zien toch?

Fruitbomen in Spanje

overvview boek fruitbomen spanje

Deze fruitbomen vind je op de heuvels bij Huelva in Spanje. Mooi patroon he?

Wist je dat de zee bij Somalië zo blauw is?

overview boek somalie

Dit is de kust van El Hur, een plaats die je in Somalië vindt. Wist je dat Somalië een enorm lange kustlijn heeft en dat de zee er zó blauw is?

Burning Man van boven

overview-burning-man-van-boven

De maker van deze foto wist ook het bekende Burning Man festival van boven vast te leggen. Dit festival wordt elk jaar in Black Rock City gevierd en dat ligt in de staat Nevada in Amerika.

Opera House in Sydney

sydney opera house

Het Opera House in Sydey is mooi van de voorkant, maar ook spectaculair om te zien van boven of niet dan!

Ooit zoveel vliegtuigen van boven gezien?

boek overview vliegveld

Dit is een gigantische vliegtuigen opslag bij Davis-Monthan Air Force Base in Tucson. Tuscon ligt in de staat Arizona in de Verenigde Staten.

Gigantische roze meren in West Australië

overview-boek

Wist je dat deze roze kleur gewoon ontstaat doordat er een bepaalde plant in het water aanwezig is? Je vindt Hutt Lagoon in het westen van Australië.

Blauwer dan blauw

benjamin-grant-overview-boek-wereld-van-boven

Het idee achter het boek Overview

Astronauten zien de wereld op een onwerkelijke manier. Ze zien de wereld als een geheel en niet in detail. In dit boek zijn dit soort beelden geprobeerd na te maken, zogenoemde Overviews waarop een Overview Effect is te zien. Met name beelden zijn vastgelegd waarop het werk van mensen terug te zien is. Hoe hebben mensen onze wereld vorm gegeven? Het boek Overview wilt dit met deze foto’s onder meer laten zien en tegelijkertijd de schoonheid van onze aarde tonen.

Meer foto’s zien & benieuwd waar je het boek Overview kan kopen?

Meer foto’s zien? Je kan het boek Overview bestellen via de website Dailyoverview.com. Op de site zijn overigens ook meer foto’s te bekijken en mocht je nou verliefd worden op een print, dan kun je die als het goed is ook los bestellen. De auteur van het boek is Benjamin Grant. Het boek kun je ook bestellen op Bol.com, de prijs is 39,95 euro.

één antwoord

  1. Follow my footprints

    Wauw, wat gaaf zeg! Ik heb zelf ook wel wat mooie foto’s vanuit de lucht gemaakt (de mooiste toen ik naar Santorini vloog en boven de Alpen), maar deze van Spanje, Somalië en Iran zijn écht heel gaaf!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!