Infographic: 10 plaatsen die je moet zien voordat ze zijn verdwenen

10 plaatsen die je moet zien voordat ze zijn verdwenen?! Ja dat lees je goed! Sommige plekken op deze aardbol staan volgens deze Infographic op het punt om te verdwijnen van deze mooie aardbol. Denk bijvoorbeeld aan de eilanden bij de Malediven, het romantische Venetië of de Alpen waarin je avontuurlijke wandelingen kunt maken.

Redenen die worden gegeven voor het verdwijnen zijn onder andere een verslechterd ecosysteem, het smelten van ijs of bijvoorbeeld tropische bossen die worden vernield. Kijk snel verder welke plekken of je gerust kunt ademhalen omdat je de 10 plekken al gezien hebt. Of welke plaatsen je nog snel aan je short-term buckelist moet toevoegen, voordat je er nooit meer heen kunt:

Infographic: Plaatsen die je moet zien voor ze verdwijnen

Wij zijn benieuwd op welke plekken van deze top 10 jij al geweest bent en welke plekken je écht nog wilt zien voordat bezoeken onmogelijk is. Laat een reactie achter in de comments:

6 reacties

 1. Monique

  4, 6, 9 en 10 kan ik doorhalen. #1 Galapagos staat hoog op de to-see-lijst. Maar daar hebben we zo te zien nog even tijd voor…

  Beantwoorden
 2. Roëll de Ram
  We Are Travellers

  Ik heb zelf #3 Great Barrier Reef gezien, #4 Venetie en #6 de Alpen. Dat valt eigenlijk nog wel mee dus! Maar wil wel erg graag naar de Malediven en de Taj Mahal staat toch ook wel hoog op het verlanglijstje, ook al hoor ik wel dat dat veel kleiner is dat je eigenlijk zou verwachten. Maar het is inderdaad zonde dat zulke mooie dingen dreigen te verdwijnen. Madagaskar lijkt mij verder ook nog heel vet! Ben heel benieuwd naar die Baobap bomen daar! Beide trouwens bedankt voor jullie leuke reactie :)

  Beantwoorden
 3. Karlijn

  Ik ben echt gek op infographics maar vind nooit zulke leuke als jij :) Gaaf dit he?!(ik bedoel de infographic en niet het feit dat die mooie plekken verdwijnen) 4 en 6 kan ik van mijn lijstje afstrepen. Maar de rest nog niet, ik ga maar snel plannen maken. En het Great Barrier Reef lijkt me zo tof! Welke heb jij gezien?

  Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!