Op Instagram duiken vaak genoeg jaloersmakende foto’s op van happy campers. Iemand die op een klif lijkt te slapen in een kleurig koepeltje, een tentje van waaruit je uitkijkt op Central Park in New York of een stoere reiziger in een fel gekleurde slaapzak liggend op de rand van de afgrond. Een Canadese vrouw kon die onlogische kampeerplaatsen niet meer aanzien en als fan van @YouDidNotEatThat en @YouDidNotSkateThat besloot ze haar huidige Instagram account @YouDidNotSleepThere op te starten. Binnen no time heeft ze meer dan 60.000 volgers en ze plaatst nu een overdosis foto’s van reizigers waarvan de kans groot is dat ze nooit op de betreffende plek geslapen hebben, wij kijken grinnekend mee:

Instagram’s most illogical campsites

Waarom ze het account @YouDidNotSleepThere heeft gestart?

In een interview op Fieldmag kan je lezen dat ze het account is gestart nadat ze met een groep vrienden op een reis ging in de Grand Canyon. Een aantal van hen stelde voor om met hun Poler tenten een fotoshoot te doen op onmogelijke plekken. Zijzelf snapte daar niks van en zag er het nut niet van in, totdat een van hen aangaf dat het #instagramwaardig zou zijn om daar foto’s van te maken. Eenmaal thuis begon ze steeds meer van dat soort opgezette foto’s te zien en besloot met al die plaatjes dit account te maken. Grotere Instagram-fotografen zijn natuurlijk minder blij met deze uithaal want de eigenaar van de betreffende foto wordt altijd getagged als bronvermelding, maar @YouDidNotSleepThere vindt haar posts meer dan terecht omdat het over de top logisch is dat mensen daar niet hebben geslapen.

3 reacties

 1. Nienke - The London Tester

  Haha geweldig, tja, wat mensen niet allemaal verzinnen voor een paar likes erbij :D

  Beantwoorden
 2. Dirk

  Lol, wat ontzettend creatief. Het ergste van alles vind ik nog wel dat de ‘echte’ accounts vaak gewoon Instagram volgers kopen om mensen maar achter zich te krijgen. En dat lukt nog ook :-(!

  Maar goed om te zien dat ze eens op hun plek worden gezet :-D.

  Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!