Een tijdje terug hadden we het er al over dat een creditcard op reis best handig en soms zelfs noodzakelijk is, ook als je een backpacker bent. Die keer dat wij bijvoorbeeld onze huurauto bijna niet meekregen, omdat we geen creditcard bij ons hadden, was bijvoorbeeld geen pretje… Echt niet iets waar je op zit te wachten als je net aankomt op je bestemming. Er zijn natuurlijk verschillende creditcards waar je uit kunt kiezen en op dit moment heeft ICS wel een interessante actie (We hebben deze Visa World Card overigens zelf niet, maar omdat de voorwaarden wel goed klinken besloten we hem toch even te tippen). Oh en mocht je niet weten wat ICS is, dit is eigenlijk de creditcard specialist in Nederland en bestaat al meer dan 25 jaar.

Visa World Card van ICS is het eerste jaar gratis

Allereerst: Het eerste jaar is de Visa World Card van ICS gratis (neem dan wel de standaard VISA world Card! Je kan namelijk ook premium versies kiezen en die zijn later duurder). Daarna betaal je 36,50 euro per jaar. Als je dus dit jaar op reis gaat en de jaren daarna verwacht te gaan werken, is dat dus op zich een prima deal omdat je er dit jaar kosteloos gebruik van kunt maken. En, daar bovenop krijg je dus ook nog 50 euro tegoed op je kaart dat je vrij kan spenderen.

Je krijgt €50 kado op je kaart! Dat zit als volgt:

We hebben de voorwaarden er even op na geslagen en je krijgt de €50 wanneer je:

  • Tussen 1 januari en 15 mei een VISA World Card aanvraagt
  • Als je aanvraag wordt geaccepteerd, de creditcard krijg je dan thuis gestuurd
  • Je mag nog geen Visa World Card hebben
  • Je woont in Nederland en moet ouder dan 18 jaar zijn

Je kan hier zelf de voorwaarden lezen of direct de kaart aanvragen.

Paar dingen om op te letten

Als je de kaart thuis hebt, staat het tegoed van €50 meteen op je kaart en dat kan je wereldwijd besteden bij alle winkels / webshops die VISA accepteren. Let wel even op: Je moet het tegoed binnen 90 dagen besteden (kan dus ook aan kleding, maar vaak ook aan vliegtickets of hotels), anders komt het te vervallen. De €50 contact opnemen kan helaas niet.

Nog een voordeel van VISA t.o.v. Mastercard

Wij hebben zelf een Mastercard creditcard. Op zich is die prima, maar soms komt het wel eens voor dat alleen VISA creditcards worden geaccepteerd, de VISA creditcards zijn namelijk over de wereld net iets meer geaccepteerd dan Mastercard creditcards. Mocht je dus geen creditcard hebben, maar er wel een nodig hebben voor een van je reizen: Check de Visa World Card even. Oh en we zagen dat het bestedingslimiet 2500 euro is, in plaats van de 1.500 euro die wij op onze Mastercard creditcard hebben. Dat kan dus ook fijn zijn als je een groot ticket of meerdere hotels gaat boeken gedurende een reis.

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!