Misschien ken je onderstaand filmpje al, maar als dat niet zo is moet je hem héél gauw gaan kijken. Verschillende mensen van een diversiteit aan nationaliteiten worden geconfronteerd met waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Om een tipje van de sluier te geven: Een van de deelnemers heeft een grote hekel aan een bepaalde bestemming en drie keer raden waar hij voor een percentage van afstamt…!

Kom er achter hoe jij connected bent met de rest van de wereld!

It’s easy to think there are more things dividing us than uniting us. But we actually have much more in common with other nationalities than you’d think. If you dare to question who you really are, head to www.momondo.nl/letsopenourworld

Durf jij erachter te komen waar je oorspronkelijk vandaan komt?

Soms heb je zelf een heel droombeeld van waar je oorspronkelijk vandaan komt. Zo dacht ik dat mijn overgroot-ouders wel familieleden in Italië, Griekenland of Spanje zouden hebben gehad. Of dat de familie van mijn vader wellicht roots in Groenland zou hebben. Maar eigenlijk weet je nooit of die gedachtes echt kloppen. Weet jij bijvoorbeeld waar je oorspronkelijk vandaan komt? En als je het niet weet… Durf je er dan wel achter te komen? Ik besloot een test te doen.

Doe mee aan de Purpose Movement en ontdek waar jouw roots liggen

Om er achter te komen waar ik oorspronkelijk vandaan kom deed ik mee aan een actie van Momondo en DNA Ancestry. Sinds kort zijn zij de ‘Purpose movement’ gestart met een groep mensen, waarbij je middels een DNA-onderzoek er achter kon komen waar je oorspronkelijk vandaan komt. Tot wel 1.000 jaar terug! Uit veel DNA-onderzoeken blijkt dat de meesten van ons veel diverser zijn dan we denken en dat we veel meer gemeen hebben met mensen van andere landen en culturen dan we ooit hadden durven dromen. Ik was benieuwd of dat ook voor mij gold… En natuurlijk ook of de hierboven beschreven verwachtingen zouden kloppen.

Waarom is Momondo deze movement gestart?

Je vraagt je misschien af waarom Momondo (dit is een gratis onafhankelijke en wereldwijde reis-zoeksite) zo’n movement start… Eigenlijk doen ze het vooral om mensen te inspireren en nieuwsgierig te maken. In de loop der jaren heeft Momondo al verschillende campagnes gelanceerd met als doel het stimuleren en inspireren van mensen en hun nieuwsgierig te maken naar nieuwe ervaringen en reisbestemmingen. En met dit grootse project, de ‘Purpose Movement’, willen ze eigenlijk laten zien dat de hele wereld met elkaar verbonden is en dat we in een enorm open wereld leven, nog meer dan we nu al denken. Vandaar ook de slogan: “Let’s open our world“. Momondo nodigde ook niet alleen Nederlanders uit voor deze campagne, maar mensen vanover de hele wereld. Ze willen zo ook hun visie delen van een wereld waar onze verschillen een bron van inspiratie en ontwikkeling zijn en niet van onverdraagzaamheid en vooroordelen. Meer lezen over het project? Dat kan hier!

DNA test Momondo lets open our world

Maar waar kom ik dan allemaal vandaan?!

Mijn voorgevoelens bleken eigenlijk helemaal niet te kloppen. Mijn blauwe ogen komen niet uit Groenland en mijn bruine haren en mijn huid, die zo snel kleurt door de zon, komen niet uit een land als Griekenland, Italië of Spanje. Ik ben gewoon meer West-Europeaans dan de gemiddeld persoon uit dit gebied. Zo scoor ik 66% voor Europe West, dat betekent dat 66% van mijn familie voornamelijk gelokaliseerd was in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg of Liechtenstein. Geen exotische of spannende verhalen voor mij dus, al scoor ik toch ook een klein procentje voor het Midden Oosten.

Mijn Momondo DNA resultaat

roell vs typical native

Doe jij ook mee aan de Purpose Movement?

Ben jij ook benieuwd waar je oorspronkelijk vandaan komt? Iedereen kan mee doen aan de grote Momondo ‘Purpose movement’. Je kan hier dna.ancestry.com een DNA-test opvragen en wanneer je dat doet ontvang je thuis een DNA-kit van DNA Ancestry met een geschatte waarde van 200 euro. Zo’n DNA-kit bestaat uit een buisje dat je moet vol spugen met speeksel. Zodra je dat hebt gedaan, stuur je jouw sample naar het lab en vervolgens krijg je een aantal weken jouw uitslag.

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

5 reacties

  • Roëll de Ram

   Wij mochten de test gratis doen, maar normaal gesproken zitten er wel kosten aan verbonden. Volgens mij zijn deze nu 99,- euro: zie ook ancestry.com/dna

   Beantwoorden
 1. Mandy

  Even beter gelezen, en wat je schrijft klopt niet… Je ontvangt geen DNA kit. Er was een wedstrijd waarbij je er een kon winnen, maar die is nu over. Helaas.

  “We are so honoured and thrilled to see that so many of you wanted to explore your diversity and help open our world. While the competition is over, you can still join the journey: connect with us on Facebook, Twitter and Instagram to follow the latest DNA Journey news, and explore the 5 ways to an open world.”

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Aaah shit, je hebt gelijk :( ik dacht echt dat je je kon opgeven, maar niet dus. Stom! Heb nu andere linkjes toegevoegd zodat je de DNA test gemakkelijk kan vinden bij DNA Ancestry!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.