Deze vrijdag neemt Marjolijn je mee naar haar reizen en wat ze nog op haar bucketlist heeft staan. Ze vertrok in 2014 al voor een paar maanden op wereldreis en bezocht onder andere Oceanië en Azië, maar ging in 2013 ook een aantal weken backpacken in India en Nepal. Vandaag vertelt ze wat op de planning staat voor 2015 en daarna!

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”
Na enkele keren naar Azië te zijn geweest en ook Oceanië te hebben bezichtigd gaat mijn volgende trip naar Zuid-Amerika. Landen als Peru, Argentinië en Chili lijken me prachtig qua natuur. Op Lombok in Indonesië heb ik een uitdagende drie daagse vulkanentocht gedaan, waar ik onwijs van genoten heb. Andere reizigers vertelden mij daar dat de Machu Picchu trek in Peru minstens zo uitdagend is. Omdat de toegang voor toeristen tot deze trek steeds beperkter wordt wil ik daar snel heen voordat het niet meer te belopen is!

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen?”
Ik zou nog eens op het strand van een van onze Waddeneilanden willen liggen. Niets zo fijn als een weekendje kamperen daar! Je eigen eten maken op een gaspitje en de hele dag buiten zijn. Enkele dagen weg voelen daar al als echt vakantie.

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”
Als fanatiek hardloper ben ik altijd alert op leuke loopevenementen. Mijn droom was altijd om de marathon te rennen in een bijzondere omgeving met spectaculaire uitzichten. Die droom gaat deze zomer in vervulling, want ik ben aan het trainen voor de marathon van Ijsland! Oh en daarnaast wil ik ook nog eens echt goed worden in surfen door een langere tijd op dezelfde plek te blijven en te oefenen, oefenen, oefenen.

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land?”
Geef mij vers fruit en ik ben gelukkig.

Hotel der hotels: “In welk hotel zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen?”
Voor mij geen luxe resorts met rozenblaadjes op het bed! Het liefst slaap ik in een hutje midden in de natuur. Verblijven op een plek als op de foto hieronder voelt voor mij als een 5-sterren resort.

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?”
Met mijn ouders en broer ging ik vaak rond de koude februarimaand alvast een voorproefje nemen op de lente in Italië.  Zo een stedentrip zou ik graag weer doen. Nadeel is dat het bij thuiskomst in ons koude kikkerlandje nog steeds vriest..

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”
Ik zou graag terug willen naar de Beach Hut in Arugam Bay, Sri Lanka. Wat heb ik me daar thuis gevoeld. De enige plek waar ik met een brok in mijn keel wegging tijdens mijn reis. De overvriendelijke medewerkers, mijn dagritme met surfen en yoga, het slapen in houten boomhutjes, hoe iedereen daar langer blijft dan aanvankelijk gepland,  ik zou er zo weer heen willen!

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

  • Surfen op Bali
  • Een vreemde taal leren
    (Zo kan ik o.a. tot 10 tellen en kleine zinnetjes zeggen in Sri Lanka, Myanmar en Indonesië.  Kwestie van zo vaak en veel mogelijk tegen de locals aanpraten)
  • Naar een tropisch eiland gaan (Deze droom ging in 2012 voor het eerst  in vervulling)

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Let us know, stuur een mailtje naar info@wearetravellers.nl

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!