Vandaag neemt Daphne, van reisblog It’s Travel O’Clock, je mee op reis via haar bucketlist en eerder gemaakte reizen! Zo is ze al op alle continenten geweest (op Antarctica na dan), heeft ze een voorliefde voor Londen en kan ze niet zonder mooie stranden.

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Sinds ik twee jaar geleden naar Gambia vloog, ben ik in principe op alle continenten geweest. ‘In principe’ want Antarctica is natuurlijk ook een continent, al wordt het vaak niet meegerekend. Voor mij is het een droom om ooit een reis door Argentinië over land te maken, om vervolgens met de boot naar Antarctica te gaan. Dat lijkt me prachtig!

Gambia

bucketlist Daphne-Groeneveld_Gambia

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Het ‘probleem’ is dat we tegenwoordig alles kunnen doen, zelfs een vakantie naar Mars gaat nog deze eeuw gebeuren. Dat maakt het behoorlijk lastig om te kiezen. Zo heb ik de droom om ooit te kunnen surfen in Hawaï, maar ook lijkt een ballonvaart mij geweldig. Over de wijngaarden tijdens zonsondergang bijvoorbeeld. Pure magie is dat volgens mij.

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

In het dagelijks leven ben ik nogal een lastige eter, maar met reizen als passie en een chefkok als vriendje proef en probeer ik toch vaak nieuwe dingen uit. Zo ‘moest’ ik voor mijn 21e verjaardag (die ik vierde bij familie in Sydney) voor het eerst een oester proeven en bleek het heerlijk te zijn! Het idiootste wat ik ooit gegeten heb was cavia, wat in Peru een delicatesse is. Waarschijnlijk had ik het best lekker gevonden als ik niet vooraf had gezien hoe die arme beestjes geslacht en ontleed werd.

Vreemd eten!

Festival​: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Glastonburry in Engeland. Ik ben een enorme Anglofiel en luister het liefst naar oude rockers als U2. Voor mij is Glastonburry dan ook wel een festival wat ik heel graag ooit eens zou willen bezoeken. Nu ben ik echter een reis naar Australië aan het plannen voor 2018 omdat vriendlief graag met een paar vrienden naar Defqon in Sydney wil gaan. Met de meiden skip ik dan het festival en duiken wij het strand op of de wijngaarden in.

Wijn!

Champagne-Ardenne

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

In Lapland heb je van die gave glazen ‘domes’, middenin de natuur, met zicht op de sterrenhemel vanuit je bed. Dat lijkt me echt super gaaf om eens mee te maken. Nog gaver natuurlijk als je dan vanuit je bed ook nog eens op het Noorderlicht getrakteerd wordt!

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Wie mij goed kent of mijn blog volgt, weet dat ik een enorme Londen liefhebber ben, met de droom om daar ooit (voor een tijdje) naartoe te verhuizen. Ik kan die stad dan ook met alle liefde aanraden. Zelf staan voor mij Edinburgh en Porto al een tijdje hoog bovenaan mijn verlanglijstje. Ik hou van historische steden, sterke verhalen, het strand en wijn. Verhalen van andere bloggers hebben mij er ook van overtuigd dat beide steden absoluut de moeite waard zijn.

Londen

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”

Dan kom ik toch weer terug op Antactica, want hoewel het bestaan ervan absoluut geen geheim is, realiseren veel mensen zich toch niet dat je hier ook daadwerkelijk naartoe kunt afreizen. Verder ben ik heel erg benieuwd naar het Noorden van Engeland en dan bedoel ik voor het Peak District en het Lake District. Een aanrader van mijn kant is absoluut de Outback van Australië!

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Het pure zand van de stranden van de Witsundays in Australië is onvergetelijk. Dit moet haast wel het mooiste strand ter wereld zijn! Maar ik hou van alle stranden, zand, kiezel of rotsen, ik wordt altijd een beetje stil van het strand. Gelukkig woon ik op nog geen 10 minuutjes fietsen van het strand van Kijkduin.

Australië

bucketlist daphne groeneveld

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Toen ik met mijn 14 jaar voor het eerst voet aan wal zette in Engeland, was ik daar om 2 weken lang een zomerkamp/talencursus Engels te volgen in een klein dorpje – Saffron Walden – vlakbij Cambridge. Het lijkt mij geweldig leuk om nu ruim 10 jaar later weer eens terug te gaan en herinneringen op te halen.

Walden

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Binnen nu en 5 jaar zou ik heel graag die reis door Argentinië en naar Antarctica willen maken, alleen is het waarschijnlijk geen realistisch doel, zeker niet als ook Australië voor 2018 weer op de planning staat. Ik zou dan denk ik gaan voor Cuba, dat aan de vooravond van grote veranderingen staat. Nu is Cuba nog ‘authentiek’ en ik vermoed dat het over 5 jaar niet meer is.

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

Langere tijd in het buitenland wonen. Ik woonde 10 maanden bij een gastgezin in Amerika als high school exchange student en liep 5 maanden stage in Australië.

Een wijnreis maken. Hoewel het tripje naar Napa Valley (California) slechts een onderdeel was van een giga roadtrip en maar 1 dag duurde, vond ik het super gaaf om tussen de wijngaarden te overnachten en bij verschillende wijnboeren langs te gaan om te proeven. Afgelopen zomer deed ik het zelfde in de Champagnestreekt, maar dan 4 dagen.

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.