Vandaag neemt Anouk, van reisblog (en foodblog!) My Delicious Journey, je mee op reis via haar bucketlist en eerder gemaakte reizen! Ze heeft een voorliefde voor heerlijk eten en reist maar wat graag de wereld rond op zoek naar het lekkerste van het lekkerste.

Anouk

New York Yankees anouk

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Ik wil ontzettend graag naar Oceanië. Een rondreis maken in Nieuw-Zeeland over het Noordereiland en Zuidereiland. Coromandel lijkt mij een hele gave plek en ik wil ook absoluut skydiven en een black water rafting tocht maken in de Waitomo Caves. Australië staat ook hoog op de bucketlist! Vooral Byron Bay, Brisbane of Cold Coast om te surfen! Afrika ben ik al eens geweest, maar alleen in het Noorden, Zuid-Afrika lonkt en de plannen zijn gemaakt…

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Ik droom van een plekje op de Cookeilanden en een ligbedje op Zanzibar. De stranden op Formentera waren ook paradijselijk! Snorkelen of duiken is daar een must, en dat op maar 2 uurtjes vliegen en een boottripje away.

Formentera

Formentera anouk bucketlist

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Deze lijst is eindeloos volgens mij. Te beginnen met skydiven, surfen en skiën. Dat zijn drie dingen die ik heel graag zou willen doen. Maar van simpele dingen als picknicken en paardrijden op het strand staan ook op dat lijstje. Ik heb ooit een helikoptervlucht gehad boven mijn home town. Niet super spectaculair, maar wel tof om de plek waar je altijd hebt gewoond vanuit een ander perspectief te kunnen zien.

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Ik zou in Indonesië de kruiden zo graag eens puur willen proeven. Ik gebruik het hier in Nederland vaak in de keuken, maar volgens mij kan er niets op tegen een gerecht uit het eigen (in) het eigen land. Ook een hap uit al dat prachtige fruit zou ik niet kunnen weerstaan, het water loopt mij al in de mond wanneer ik er plaatjes van voorbij zie komen op Instagram. Het lekkerste eten dat ik ooit at was in Italië. No big surprise, maar wat kun je daar je buikje goed rond eten.

Festival​: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Het Burning Man festival in Nevada en Coachella in Californië! Ook dichterbij huis trouwens, Tomorrowland bijvoorbeeld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier in NL vaak op foodfestivals beland of op kleine strandfeestjes.

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Ik weet zo niet in welk hotel ik echt zou willen slapen… wel dat ik graag nog eens in een boomhut zou willen verblijven en in een tent die we midden in de bossen of op het strand neerzetten. In Amerika verbleven we een nachtje in een dorpje van de Amish in het Waynebrook Inn Hotel. Die kamer was er een uit mijn dromen. Vol bloemetjes behang!

Amish dorp

Waynebrook inn hotel

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Oeh, dat is een hele lastige vraag! Er zijn binnen Europa nog ontzettend veel steden die ik wil zien. Lissabon, Porto, Valencia, Barcelona, maar ook in Engeland, Frankrijk, Scandinavië en het Oosten van Europa wil ik nog veel zien. Wanneer we een trip boeken dan valt de keus stiekem toch wel snel op Italië. Dat is mijn land, daar ligt mijn hart, Italië ademt waar ik dolgelukkig van wordt.

Een citytrip naar New York moet iedereen eens in zijn leven maken. Die stad is gewoon zo bijzonder. Normaal ben ik zelf meer van de steden die ook veel groen bezitten door de gehele stad heen, maar voor New York maak ik een uitzondering. Nog anders gezegd… New York is de uitzondering! ‘You’re gonna miss it when you’re gone.’

New York

New York anouk bucketlist

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika! En in Indonesië zou ik graag willen snorkelen in de oceaan. In Amerika is de Grand Canyon is must see… dus ik heb nog zoveel te doen, zien en beleven. Oh, vergeet ik zomaar de geisers in IJsland, of de bossen in Scandinavië.. De Negev woestijn in Israël is een prachtige plek om heen te gaan, wat een rust en kalmte. In Tunesië was ik onder de indruk van de oases. Midden in alle droogte torenhoge bomen, riviertjes en watervallen… wauw!

Tunesië

Tunesie oases

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Dat zijn heel veel plekken. Maar mijn hart heb ik verloren aan de twee plekken waar ik heb gewoond: Venetië en New York. Ik weet niet of het perse ligt aan hoe mooi de omgeving is (wat wel meetelt!) of hoe de vibe is in deze steden. Want misschien wil ik er wel het liefst heen om weer even terug naar huis te gaan, om herinneringen op te halen. Ik krijg altijd tranen in mijn ogen als ik hierover nadenk of over schrijf.. van geluk en happiness, dat wel!

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Deze vraag is niet eerlijk, haha! Mag ik meerdere dingen opnoemen? Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de westkust van Amerika en Indonesië. En terug naar New York en Venetië… yes please! Tijd om van dromen plannen te gaan maken.

Dode Zee

dode-zee anouk bucketlist

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

  • In het buitenland wonen voor langere tijd, Yes! New York en Venetië.
  • In de winter bij een vuurtje marshmallows smelten en oppeuzelen. Jup, op ons eigen dakterras!
  • Zwemmen (drijven) in de dode zee. Ja, in Israël!

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!