Tips goedkope vliegtickets boeken

5 tips & tricks die van elke backpacker een luxury traveller kunnen maken

Er zijn van die reisblogs en reizigers die in hun reisomschrijving of profiel hebben staan dat ze een luxury traveller zijn. Ze reizen uberdeluxe, hebben altijd de duurste of hipste reisgadgets en bij het horen van woorden als ‘backpacker’, ‘kamperen’ of ‘hostel’ trekken ze een vies gezicht. Toch hoef je geen Louis Vuitton koffers vol geld te hebben om als luxury traveller de wereld over te gaan. Wij ontdekte namelijk deze tips en door deze toe te passen kun je je binnen no time tussen de rich and famous bevinden:

Tip 1: Werk jezelf omhoog op grote hoogte

Oke, dit klinkt een beetje fout en dat is het misschien ook wel. Maar het schijnt dat er soms Business Class stoelen worden weggegeven aan Economy Class reizigers wanneer de Business Class niet vol is. En reizen in Business Class… Dat past toch wel bij een echte luxury traveller. Hoe vaak zoiets gebeurd? Geen idee. Maar dat het gebeurd? Dat is een feit! Hoe zorg je dat de kans groter wordt dat jij de uitverkorene bent? Aardig zijn en je charmes op de stewardessen los laten. Of zorg dat je een goed verhaal hebt: Misschien ga je trouwen? Ben je journalist? Of een ander heel-heel-heel-belangrijk iemand? Verder schijnt het ook te helpen als je alleen reist. Grote kans namelijk dat er één plekje vrij is en niet twee.

Tip 2: Boek een secret escape

Er zijn van die sites waarop je luxe hotelkamers voor een prikkie kunt boeken. En nee, dan bedoelen we niet de super deals van Booking.com of Expedia. We hebben het over Secret Escapes. Een website waarop je je gratis kunt aanmelden en zij verzamelen vervolgens leuke deals voor je in de mooiste hotels over de hele wereld. Via hen slaap je al gauw tot 70% korting in sterrenkamers.

Tip 3: Fake it till you make it

Er is nog een mogelijkheid om een vijf-sterren-middag te beleven. Niet zo classy, maar hé je moet wat als je bent begonnen als backpacker. Boek een goedkoop hotelletje in de buurt van een mooi resort. De volgende dag loop je bij de buren naar binnen alsof je er altijd al kwam en je neemt plaats op een lounge stoel aan een van de infinity pools die het resort telt. Check wel even van te voren of de gasten van het resort een bandje dragen, anders zul je gauw gesnapt worden en uit een hotel worden gezet is misschien wel nog minder classy dan stiekem naar binnen sneaken. Een van de mooiste hotels waar wij een duik in het zwembad maken (en een paar nachten mochten slapen): het Avila Hotel in Curacao!

Geleerd van gooische vrouwen ;) Beter verwend dan verwaarloosd

Zwembad speelgoed flamingo luchtbed

Tip 4: Neem deel aan frequent flyer of loyalty programs

Als je namelijk altijd met dezelfde airline reist of in dezelfde hotelketen slaapt, dan is het aannemelijk dat ze je daar op een dag voor belonen. Chris vertelde dit ook al in zijn bucketlist artikel, hij slaapt eigenlijk altijd in vijf sterren hotels en slechts incidenteel in vier sterren hotels of minder. Dit lukt hem onder andere door loyaal te zijn aan bepaalde hotelketens, in zijn geval zijn dit hotels van de IHG Groep. Zelf ben ik lid van het Frequent Flyer programma van KLM, hieronder vallen overigens niet alleen vluchten van KLM maar ook van Delta of Transavia. Zo spaar je dus al gauw wat miles bij elkaar!

Tip 5: Verwen jezelf met een paar luxe gadgets

Kleren maken de man. En luxe gadgets maken de luxury traveller. Dus als je je als een luxury traveller wilt voelen, kun je je status-upgrade van backpacker naar luxepoes ook beginnen door jezelf te verwennen met wat gave travel essentials. Onze ultieme reiskoffer is bijvoorbeeld deze droom van een koffer: Rimowa trolley.

Hoe voeg jij een beetje luxe aan je reisjes toe?

Doe je dat door simpelweg lekker luxe uit eten te gaan tijdens je reis of voel jij je pas echt een luxe reiger als je in een fancy hotel slaapt?