hal noorwegen

Cruises voor op je bucketlist: Exotisch kerstcruise, met Oprah (!) op reis & op Fjorden cruise

Holland America Line organiseert elk jaar allerlei soorten cruises en onlangs kwamen we drie hele bijzondere tegen. Zo kun je een heuse Oprah cruise maken, kerst vieren op zo’n gigantisch schip terwijl je vaart door een van de zonnigste gebieden op onze aardbol of kies voor een cruise door het avontuurlijke Noorwegen. Welk van deze 3 cruises zou jij het liefste maken?

Met Oprah op een cruise?!

Met Oprah op reis?! Het kan via Holland America Line. Zij zijn namelijk een samenwerking aangegaan met O, The Oprah Magazine van Oprah Winfrey. De kans dat je daadwerkelijk met Oprah op reis gaat, is waarschijnlijk klein (al is ze onlangs op een cruise naar Alaska gespot!) maar het Oprah gevoel zal je altijd omarmen. Zo kun je aan boord allerlei activiteiten doen die passen bij het tijdschrift, denk bijvoorbeeld aan yoga, kookcursussen, meditatie sessies of je kunt deelnemen aan een boekenclub. Soms gaan er ook redacteuren mee van het tijdschrift, deze cruises herken je aan de titel “Adventure of Your Life cruises”. Benieuwd welke Oprah reizen allemaal georganiseerd worden door Holland America Line? Je vindt ze hier!

Een van de avontuurlijkste cruises die je kan maken: Fjorden Cruise

Zoek jij liever het avontuur op als je een cruise gaat maken, dan is een Fjorden Cruise een reis die beter bij jou past. Het is dé manier om de Noorse fjorden te bekijken. Oh en wat ook fijn is, bij deze cruises kun je gewoon in Amsterdam of Rotterdam opstappen. Dan hoe je niet eerst een vliegticket te kopen naar de opstapplaats. Een Fjorden cruise duurt vaak een week of ietsjes langer en onderweg door de spectaculaire fjorden geniet je niet alleen van de natuur, maar vaak stop je ook nog bij steden als Bergen, Stavanger of Oslo.

hal noorwegen

Christmas Cruise naar de Caribbean

Stress jij elk jaar met kerst, omdat je simpelweg niet weet met wie of waar je het moet vieren en omdat je eindeloos veel tijd in de keuken moet staan voor een lekker kerstmaal? Dan is een Christmas Cruise de perfecte manier om te ontsnappen aan alle verwachtingen. Tijdens kerst worden namelijk verschillende cruises georganiseerd die je bijvoorbeeld meenemen naar de paradijselijke Caribbean of Azië. Oh en ondanks dat je naar zo’n zon, zee, strand bestemming vaart, is er natuurlijk aan boord wel gedacht aan een kerstboom waardoor je het kerstgevoel niet eens hoeft te missen. Waarbij de ‘lightning of the tree’ ceremonie het ultieme kersthoogtepunt is natuurlijk!

En wat voor cruise zou jij het liefste maken van deze 3? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: