Reisfoto’s, ik heb er laptops, sd-kaartjes en externe-hardeschijven vol mee staan. Inmiddels staan er ook wat fotoboeken in de kast en hangt er een IXXI aan de muur, maar er zijn nog steeds foto’s waar ik zo verliefd op ben en waar ik stiekem best graag een poster van aan de muur wil hangen. Tegenwoordig zijn er genoeg online mogelijkheden te vinden om zelf posters te maken, dus hoog tijd om je 10 kanshebbers te laten zien. Ik ben benieuwd welke foto jij af zou drukken:

Myanmar locals

1. Op zoek naar geluk in Myanmar

In Myanmar zijn we naar Inle Meer geweest. Ik werd daarvoor al verliefd op Mandalay en daarna op Bagan, maar de mooiste foto maakte ik toch op deze plek middenin de rijstvelden. De kleuren, de gelukkige gezichten en de herinnering aan die reis, maken me verliefd op dit plaatje.

Roadtrip

2. Aandenken aan mijn wereldreis

Mijn favoriete foto van onze wereldreis, gemaakt in Utah met op de voorgrond een welkomstbord en op de achtergrond het waanzinnige Monument Valley.

SriLanka rondreis

3. Rondtoefen in Sri Lanka

Omdat we graag een foto van een spoorlijn wilde maken, stopte we op dit plekje in Sri Lanka. Daar toefde ineens deze tuk tuk voorbij.

The Dark Hedges Ierland

4. Dromerig Ierland

Van deze foto kan ik geen genoeg krijgen. Hij is gemaakt in Ierland, bij The Dark Hedges. Dromeriger dan dit wordt het niet!

Van venetie naar Burano eiland

5. Op een roze wolk in Venetië

In Venetië was ik al eerder geweest, maar dat gold niet voor het kleurige buureilandje Burano. Het ene huis is er in een nog fellere kleur geverfd dan de ander. Denk er een waslijn vol witte was voor en je krijgt een foto zoals hierboven.

Reisfoto zuid afrika lions head

6. Eerste kennismaking met Zuid-Afrika

Dit was zo’n waanzinnige reis en eigenlijk is er geen foto die beter beschrijft hoe tof dit avontuur was. We maakte via Footprint Travel een rondreis door de Westkaap en beklommen op een van de laatste dagen de Lion’s Head in Kaapstad met op de achtergrond de Tafelberg.

reisfoto-marokko

7. Duizend-en-één-nacht in Marokko

Als ik een top 5 moet geven van fotogenieke landen, dan hoort Marokko daar zeker bij. Deze foto maakte ik in Fes en tijdens diezelfde reis bezochten we ook het waanzinnige Marrakech. Mocht ik ooit nog naar Marokko gaan, dan staat het blauwe Chefchaouen hopelijk op de planning!

stoepa Ruwanweliseya anuradhapura

8. Fotogeniek Anuradhapura

Net als Marokko is ook Sri Lanka zo’n land waar je foto’s wilt blijven maken! Gek genoeg ben ik enorm fan van deze foto, gemaakt bij de belangrijkste stupa in Anuradhapura.

Indonesie

9. Achter gesloten deuren in Indonesië

Een van de mooiste plaatsjes op Bali: Ubud! Dit stadje is omringd door rijstvelden, gevuld met mooie tempels en wanneer je door de kleine straatjes loopt kom je dit soort prachtige deuren tegen.

Thailand

10. Tempels kijken in Thailand

Een tikkeltje cliché deze foto, want hoe vaak zie je dit beeld wel niet voorbij komen in reisgidsen of brochures, maar ik blijf er verliefd op. Deze foto is gemaakt in Ayutthaya waar we met een gehuurde fiets op zoek gingen naar de mooiste tempels.

Welke foto is jouw favoriet?

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Monique

    Absoluut de foto in Ierland. Wat is die gaaf zeg! Die mooie bomen wil ik zeker live zien, ik zet ze op mijn Wishlist… ;-)

    Beantwoorden
  2. Mellisa - Grenzeloosreizen

    Die van jou in Ierland vind ik echt geweldig. Die is zo dromerig en lijkt net alsof je een schilderij binnenloopt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Heb jij hét boek voor backpackers al?

In Backpack Bestemmingen vind je
de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en veel handige tips!)

Bestel nu