Droom jij er soms van om een paar dagen in the middle of nowhere door te brengen? Bijvoorbeeld in een klein huisje, ergens op een boerderij in Australië? Omringd door zoveel natuur zodat je ‘s ochtends niet gewekt wordt door een wekker, maar door een groep mekkerende geiten of overvliegende ganzen? En zou je het dan ook nog eens geweldig vinden als je de boer waarbij je slaapt helpt, simpelweg door er een nachtje (of meerdere) te komen logeren? Dan is Shacky waar jij naar op zoek bent!

Via Shacky kun je kleine huisjes op Australische boerderijen huren. Shacky is opgericht door Joep. Hij is 25 jaar, komt oorspronkelijk uit Utrecht en vertrok ooit voor zijn studie naar Melbourne. Inmiddels woont hij al een jaartje in Australië en probeert daar via Shacky Australische boeren te helpen. Lees gauw verder en ontdek meer over deze Nederlandse gast en zijn sociale onderneming!

Shacky: Help boeren in Australië door een nachtje te komen logeren

Eigenlijk is Shacky een nieuwe vorm van glamping en Airbnb, maar dan met een sociale insteek. Doordat jij komt logeren, help je namelijk de boer waarbij je verblijft, je zou het op een bepaalde manier dus kunnen zien als vrijwilligerswerk. Al hoef je, als je van Shacky gebruik maakt, niet eens te werken want je helpt simpelweg al door te komen logeren. Je slaapt namelijk in een klein huisje op een boerderij, ergens op het land van een boer in Australië en de prijs die je betaald voor de nacht wordt weer geïnvesteerd in de lokale boerderij.

Shacky & Joep

Waarom hebben boeren in Australië eigenlijk hulp nodig?

Goeie vraag! Je denkt natuurlijk al gauw dat het leven op een Australische boerderij alleen maar rozengeur en maneschijn is. Lekker buiten op het land werken, genieten van het laid back leven, elke dag smullen van je eigen pure producten (biologischer kun je het niet krijgen) en in Australië is het ook nog eens vaak goed weer (iets waar wij Nederlanders uiteindelijk toch naar blijven verlangen). Maar dit is toch echt slechts een idyllisch plaatje, dat niet helemaal in lijn is met de werkelijkheid van de meeste boeren in Australië:

“Although living on a farm might seem picturesque, many farmers in Australia are having a hard time. Financial stress from decreasing farm income leads to high depression rates, an ageing farming population and many farmers even leaving their land.”

“To lend these farmers a helping hand I want to create Shacky. Shacky will be an online platform where you can book holidays in Tiny Houses on Australian farms. Whilst you experience the tranquility of a Tiny House on a beautiful Australian farm, the farmer generates much needed alternative income.” – Joep

Joep is de oprichter van Shacky, hij komt uit Utrecht en woont inmiddels al een tijdje in Australië. Eigenlijk is Shacky dus een oerhollands product, maar dan even aan de andere kant van de aardbol!

Omdat een filmpje meer zegt dan 616 woorden

Maar voor je kan komen logeren…

Wie van kamperen, Airbnb’en, het buitenleven of glamping houdt én graag naar Australië wilt of gaat, zal inmiddels met enthousiasme dit artikel hebben gelezen. Maar voor je kan komen logeren… Is hulp nodig! Om de eerste huisjes te kunnen bouwen, loopt nu een crowdfunding campagne. Je kan al helpen met 1, 5, 10 of 25 dollar en als je verzekerd wilt zijn van een nachtje, kun je nu ook al een overnachting boeking. Like ook even de Facebookpagina van Shacky, via daar kun je goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.

Koop een sleutelhanger & help

Shacky sleutelhanger

Help jij mee om Shacky tot een succes te maken?

Wil je meehelpen aan dit project of meer weten? Koop dan bovenstaande sleutelhanger of bekijk Shacky.org voor meer informatie!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.