Heb je je rugzak of koffer al gepakt? Ga je dit jaar naar Turkije? Dan moet je goed je visum regelen. Er is niets zo vervelend als dat je na een vermoeiende reis nog eens op een luchthaven in de rij moet gaan staan voor een visum. Met een e-visum kun je deze narigheid voorkomen en gemakkelijk met één druk op de knop je e-visum voor Turkije bestellen.

Ik ga op reis en neem mee…

Turkije paspoort stempel

1. Een online aangevraagd e-visum

Sommige online sites bieden een aantal handige voordelen als je daar je visum Turkije aanvraagt. Zo kun je invulformulieren gewoon in het Nederlands invullen (i.p.v. het Engels) en kun je makkelijk betalen met iDeal. Dit is een fijn gevoel als je al zoveel aan je hoofd hebt bij het plannen van je trip (wie heeft er tegenwoordig geen inpakstress? Al kun je daarvoor ook weer dit vakantielijstje gebruiken).

2. Een geldig persoonsdocument

Voor de aanvraag van een e-visum is een Belgisch of Nederlands paspoort of identiteitskaart vereist die nog tenminste acht maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Let op: het e-visum wordt automatisch gelinkt aan het paspoort of de identiteitskaart waarmee het e-visum wordt aangevraagd. Je moet dus hetzelfde persoonsdocument bij je hebben als je naar Turkije gaat.

3. Een A4 printje

De laatste stap van de aanvraag bestaat uit het uitprinten van je e-visum en natuurlijk moet je deze print ook meemen als je op reis gaat. Als je online een visum hebt aangevraagd dan ontvang je die altijd binnen 24 uur in je mailbox. Maak voor de zekerheid direct een uitprint en leg deze bij je paspoort, om te  voorkomen dat je het visum vergeet. Reis je meerdere malen naar Turkije, binnen de periode van geldigheid, dan hoef je slechts één keer een visum aan te vragen. Het e-visum verstrekt je meerdere malen toegang tot Turkije zolang de geldigheidsperiode van je visum en zolang de 90 dagen maar niet overschreden worden

4. Een mini-me?

Als je een alleenstaande ouder bent en je gaat zonder de andere ouder op vakantie met je kind of kinderen naar Turkije, dan heb je een toestemmingsformulier van de andere ouder nodig. Hier kan naar gevraagd worden bij aankomst op het vliegveld. Dit toestemmingsformulier kun je online downloaden. Zo kun je zowel aan de Belgische of Nederlandse als aan de Turkse autoriteiten aantonen dat jij je kinderen op een legale manier mee op vakantie neemt.

5. Een pasje minder en een iets legere portemonnee

Tot slot nog een laatste puntje. Je kan je creditcard namelijk thuis laten als je je e-visum van te voren regelt. Je kan via de service van E-visumVoorTurkije.be namelijk op allerlei andere manieren betalen en niet alleen met een creditcard. Zo heb je dus geen gedoe en hoef je zo’n pasje niet te lenen van iemand anders als je er zelf geen hebt. Het e-visum kost via deze online tool 24,95 euro.

Meer tips lezen voor Turkije?

Bekijk direct het artikel “Wat te doen in Istanbul?” als je hier naartoe vliegt. In deze bijzondere stad is oneindig veel te doen. Van lekker eten, tot dingen waarbij vooral cultuur centraal staat. Ben je een cultuurliefhebber? Dan vind je deze tips voor badplaats Alanya vast ook erg leuk. Aan de kust is namelijk meer te doen dan je denkt!

→ Bekijk hier al onze Turkije artikelen

één antwoord

  1. L. van Oort

    Voor iedereen die naar Turkije wil, vanuit België of Nederland, ik raad het aan om je visum tijdig en snel te bestellen via TurkijeVisa.com! Daar bestel ik ook altijd voor mezelf en mijn familie! Aanrader dus.. Grt Lisa

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.