Yes! Je leest het goed, we hebben weer wat leuks voor jullie gevonden: Een gratis magazine over Frankrijk. Het tijdschrift heet Esprit de Picardie en gaat over de gelijknamige Franse streek. Je vindt er onder andere reistips in, maar ook bijzondere plekken om te overnachten en fijne Franse recepten.

Hoe kun je het gratis tijdschrift bestellen?

Je kunt het magazine Esprit de Picardie nu bestellen via EspritdePicardie.com. Het tijdschrift is gemaakt door het toeristenbureau van deze regio en daarom kunnen ze het gratis versturen naar Nederlandse reizigers, je betaalt dus ook geen verzendkosten en alle verhalen zijn ook gewoon in het Nederlands geschreven. Ze willen deze Franse streek meer onder de aandacht brengen en kijkend naar de eerste bladzijdes lukt ze dat goed met de diverse artikelen. Eerst zien dan geloven? Check hieronder een greep uit de artikelen:

Gratis tijdschrift esprit de Picardie
Gratis tijdschrift esprit de Picardie Gratis tijdschrift esprit de Picardie Gratis tijdschrift esprit de Picardie

Om het tijdschrift te ontvangen, kun je hier een online formulier invullen.

Als je het gratis magazine aanvraagt maak je ook kans op een weekendje weg!

Verder is het misschien ook leuk om te weten dat je kans maakt op een weekendje weg naar Picardie (voor twee personen) als je het tijdschrift aanvraagt. Deze actie loopt tot en met april, dus zorg dat je je op tijd inschrijft als je hier kans op wilt maken. Het gaat om een weekendje weg voor twee in een hut in het hartje van de “Hortillonnages” in Amiens en je mag zelf bepalen wanneer je gaat in 2016.

Even kort over Picardie

Je vraagt je misschien af waar de streek Picardie precies ligt in Frankrijk. Picardie is de streek die net boven Parijs ligt, op ongeveer 4 uur rijden vanaf het midden van nederland. In Picardie vind je onder andere steden als Amiens, Beauvais en Compiègne. Wellicht vooral bij je bekend vanwege de verkeersborden als je naar Parijs aan het rijden bent of naar het zuiden van Frankrijk gaat. Toch is ook in deze regio genoeg te doen en kun je ook hier leuke stops maken. Zo kan je in Picardie:

  • Overnachten in kastelen of boomhutten
  • SUP’pen in de Baai van Somme (ziet er vet uit!)
  • Chillen bij leuke strandtenten als La Buvette de la Plage
  • Lichtshows bekijken in Beauvais a-la Amsterdam Light Festival
  • Hiken of mountainbiken naar watervallen
  • Goed eten en veel wijn proeven (niet geheel onbelangrijk!)
  • En wie van geschiedenis houdt, zal ook genoeg te doen hebben

Benieuwd geworden naar Picardie en het gratis tijdschrift? Vraag het tijdschrift gratis aan!

Geef een reactie, deel jouw reistips!