Lijkt het jou tof om deel uit te maken van een grensverleggend fietsavontuur dat levens verandert? Dan is de Cycle for Plan fietsvakantie naar Vietnam wellicht iets voor jou. Tijdens deze Hill Tribe editie ga je met een groep andere reizigers een fietstocht maken door Vietnam en tegelijkertijd geld in zamelen voor het goede doel. De bestemming voor het opgehaalde geld zul je met eigen ogen zien, want je zult jouw eigen sponsorkind ontmoeten en je gaat ook projecten bezoeken in de gemeenschappen van Plan Vietnam, die mede met het door jou opgehaalde geld zullen worden gefinancierd. Reken dus op bijzondere ervaringen, niet alleen in de vorm van mooie vergezichten maar juist ook onvergetelijke ontmoetingen.

400 km Vietnam, adembenemende landschappen en hele bijzondere ontmoetingen

Deze reis met Cycle for Plan bestaat uit een fietsroute van 400 kilometer in Noordwest Vietnam. Je fietst langs theeplantages, dramatische karstkliffen en langs typerende terrasvormige rijstvelden. Ook zul je kennis maken met de lokale bevolking. Verwacht high fives van de kinderen die je achterna rennen tijdens het fietsen, maar ontmoet ook bijzondere leden van traditionele stammen en vergeet natuurlijk niet dat je kennis zult maken met het sponsorkind en de projecten zult gaan bekijken in de gemeenschappen in de provincie Lai Chau waarvoor je geld op hebt gehaald. Je gaat namelijk niet alleen een sportieve uitdaging aan, maar je steunt ook Plan Nederland. Iedere deelnemer haalt minimaal € 4.000 euro op (hierbij krijg je hulp van Plan Nederland) en je zal met eigen ogen zien wat voor verschil jouw bijdrage maakt in de armste en meest afgelegen gebieden van Vietnam. Benieuwd naar meer informatie?

Fietsen in Vietnam

Vietnam fietsen uitzichten cycle for plan Cycle for plan vietnam 2017 Fietsen in Vietnam cycle plan nederland

Hoe kun je mee naar Vietnam?

Iedereen, man of vrouw, kan zich opgeven voor deze reis met Cycle for Plan. Zoals eerder gezegd is het idee van de reis dat elke deelnemer €4.000 euro inzamelt voor het goede doel én vervolgens ook zelf de kans krijgt om te zien in welk project van Plan dit geïnvesteerd gaat worden. Verder kost deelname 1.850 euro, dit zijn de reiskosten voor o.a. je accommodaties tijdens de reis maar ook de vlucht naar Vietnam hoort hierbij evenals maaltijden, een zeer goed onderhouden mountainbike, materiaal, lokale gidsen en mechaniciens in Vietnam. Hier lees je meer over hoe je je op kunt geven en de reis!

Wanneer is de reis en hoe is de route?

De reis naar Vietnam vindt plaats van 7 tot 19 maart in 2017, oftewel 13 dagen, en in dat aantal dagen leg je in totaal ongeveer 400 kilometer af in het Noord-westen van Vietnam.

Moet je ervaring hebben met fietsen?

Eigenlijk heb je niet per se ervaring nodig met fietsen of fietsvakanties, in principe kan iedereen mee, al is het wel echt handig om van te voren te trainen in Nederland. Je zal namelijk elke dag zo’n 50 tot 80 kilometer gaan fietsen, door een bergachtig landschap gedurende de trip. Daarin zul je ook een aantal serieuze bergpassen moeten bedwingen die zwaarder zijn dan de Alpe d’Huez. Niet meteen hiervan schrikken trouwens, want om je voor te bereiden zal je van Plan Nederland ook een trainingsschema ontvangen en ook worden een aantal gezamenlijke fietstrainingen georganiseerd zodat je de andere deelnemers beter leert kennen voor je daadwerkelijk samen op reis gaat.

Kun je je ook als team opgeven?

Ja! Je kan je ook als team opgeven. Je kan je ook met z’n tweeën opgeven en zowel mannen als vrouwen kunnen mee op deze reis.

Waar slaap je tijdens de reis?

Iedere nacht overnacht je in een van de

 • De leukste hotels in Vietnam
 • lokale guesthouses of hotels langs de fietsroute. Accommodaties zijn op basis van tweepersoonskamers.

  Krijg je hulp bij ophalen van sponsorgeld?

  Yes, je krijgt voordat je vertrekt een hele kit waarin tips en goed werkende sponsoracties van eerdere deelnemers staan die je kunnen helpen om het sponsorgeld op te halen. Ook kun je eens kijken naar wat eerdere deelnemers hebben gedaan en zo inspiratie op doen.

  Zijn er informatieavonden?

  Yes, die zijn er zeker! Je vindt ze hieronder:

  • Dinsdag 19 juli 2016 – 19:00 / Eindhoven
  • Donderdag 28 juli 2016 – 19:00 / Den Haag
  • Maandag 8 augustus 2016 – 19:00 / Amsterdam
  • Dinsdag 16 augustus 2016 – 19:00 / Utrecht

  Meld je hier aan voor de informatieavonden en/of de reis.

  → Bekijk hier al onze Vietnam artikelen

  Laat een antwoord achter

  Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

  Heb jij hét boek voor backpackers al?

  In Backpack Bestemmingen vind je
  de mooiste reizen voor backpackers
  (incl. 23 routes en veel handige tips!)

  Bestel nu