Zoals je een hele tijd terug hebt kunnen lezen in deze bucketlist, gaan wij naar Zuid-Afrika als reisreporters voor Footprint Travel. We reizen op 27 november 2015 af naar Kaapstad en zullen in die omgeving allerlei dingen ontdekken en beleven. Met een huurauto gaan we op zoek naar dingen waar menig andere toeristen nog nooit van hebben gehoord. Om je alvast een tipje van de sluier te geven, vind je hieronder 10 dingen die we zeker gaan doen. Heb jij nog tips en tricks voor onze Zuid-Afrika reis? Laat die dan op het eind van dit aritkel weten door een reactie te geven!

Pinguins spotten

Yep, in Zuid-Afrika heb je de Big Five. Maar daarnaast vind je nog tal van andere bijzondere dieren in Zuid-Afrika. Wij staan tijdens onze reis niet oog in oog met leeuw, maar juist met schattige pinguins. We zoeken ze op bij Boulders Beach.

Naar reservaat De Hoop

We maken in het reservaat De Hoop een marine wandeling, proberen walvissen te spotten vanaf de duinen (van september tot en met november is het namelijk het seizoen hiervoor) en proberen op het reservaat dat 34.000 hectare groot is ook ander wildlife te zien. Denk aan een Kaapse bergzebra of elanden.

wildlife zuid-afrika foot print travel

Townshiptour

Wanneer je het woord township hoort, kun je je misschien niet goed voorstellen dat mensen trots zijn om daar te wonen. Toch is dat zeker niet waar. Wij gaan met een gids op pad en hij zal de kracht van de mensen in zijn township laten zien.

Boog schieten bij Thali Thali

Tijdens onze reis volgen we het principe van “Go Fair. Go Local.”, vandaar dat we ook typisch lokale dingen uitproberen. Een daarvan is boog schieten bij Thali Thali.

Foot print travel locals

Wijn proeven aan de Route 62

Zuid-Afrika staat ook bekend om haar goede wijnen. Hoog tijd om dat ook in Zuid-Afrika eens te proeven. Vandaar dat wij aan de route 62 en in de buurt van Montagu graag een wijnproeverij gaan doen.

Een kookles in de Bo-Kaap

Wanneer je een reisgids van Zuid-Afrika hebt, dan staan daar vrijwel zeker foto’s in van de kleurige Bokaap huisjes. Wij gaan hier niet alleen naartoe voor een fotosessie, maar ook om er een kookcursus te volgen bij een Cape Malay mama.

Foot print travel wijn regio zuid-afrika

Wandelen in Cederberg

Als je ergens goed schijnt te kunnen hiken, dan is dat bij Cederberg. Je vindt hier rood gekleurde rotsen, het is dé plek waar rooibos thee vandaan komt en je kan er watervallen ontdekken.

Kaapstad verkennen

We kunnen natuurlijk niet richting de omgeving van Kaapstad afreizen en de stad zelf niet ontdekken. Vandaar dat we ook naar Kaapstad zullen gaan en zeer waarschijnlijk zullen we ook de Tafelberg niet overslaan.

Natuur zuid-afrika foot print travel

Missen we nog iets?

Dit is maar een deel van ons Footprint Travel reisschema, want we gaan nog veel meer doen tijdens onze reis van 10 dagen. Zin om met ons mee te reizen? Hou dan zeker @wearetravellersnl op Instagram in de gaten tussen 27 november en 8 december 2015! Daar zullen de meeste live updates te vinden zijn.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Heb jij hét boek voor backpackers al?

In Backpack Bestemmingen vind je
de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en veel handige tips!)

Bestel nu