Gabriel e a Montanha vertelt het waargebeurde verhaal van Gabriel, die – voordat zijn studie aan de universiteit van start gaat – besluit om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na 10 maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming.

Bekijk de trailer van Gabriel e a Montanha

Een film van Fellipe Barbosa over zijn schoolvriend Gabriel Buchmann

De film is geregisseerd door de Braziliaanse filmmaker Fellipe Barbosa. Hij verfilmt het laatste jaar van zijn schoolvriend Gabriel Buchmann. Op het fatale einde na wist Barbosa niet veel van de reis die in 2009 plaatsvond. Barbosa verbeeldt deze reis – en wat die voor Gabriel heeft betekend – door met de camera in zijn voetsporen te treden, wat resulteerde in deze roadmovie, biopic en reconstructie van de laatste maanden voor het ongeluk.

Het verhaal achter de film “Gabriel e a Montanha”

‘Gabriel was een vriend van me. We gingen samen naar de basisschool en middelbare school, dezelfde school waar ook mijn eerste lange speelfilm ‘Casa Grande’ zich afspeelt. We zijn ook naar dezelfde universiteit voor Economie in Rio gegaan voordat ik naar de Verenigde Staten vertrok om film te gaan studeren. Het idee om Gabriel’s verhaal in een film te veranderen ontstond kort na het nieuws van zijn verdwijning in juli 2009, toen er nog hoop was dat hij het zou overleven en ons zijn verhaal zou kunnen vertellen. The Mulanje locals Luka White en Bernard Nyove vonden zijn lichaam 19 dagen later, met al zijn eigendommen. Zijn fotocamera was het startpunt van mijn onderzoek. Hij liet ons achter met veel onbeantwoorde vragen. Het verlangen naar het vinden van antwoorden was een belangrijke impuls om deze film te maken’, aldus Barbosa.

Het verlies van een vriend en de vluchtigheid van het rugzaktoerisme

Gabriel wordt vertolkt door João Pedro Zappa, die dezelfde locaties bezoekt en soms zelfs bevriend raakt met dezelfde mensen die de echte Buchmann hebben ontmoet. In de voice-over herdenken zij Gabriel, terwijl ze voor de camera wennen aan weer een ontmoeting met een volgende reiziger. Zo toont deze film niet alleen het verlies van een vriend, maar ook de vluchtigheid van het rugzaktoerisme.

De film Gabriel e a Montanha zien?

De film verschijnt 19 september op dvd en video on demand!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.