In juli 2017 (19 – 30 juli) organiseert Cycle for Plan weer een unieke reis, er wordt dan namelijk een fietstocht gemaakt door de adembenemende landschappen van Zambia om voor Plan Nederland geld op te halen. In totaal zul je in 12 dagen zo’n 600 kilometer per fiets afleggen: Over dirt roads, langs The Big Five en via uitdagende routes, maar ook ontmoet je onderweg de personen voor wie je dit alles doet.

Met dit grensverleggende fietsavontuur wordt geld ingezameld waarmee de strijd wordt gesteund tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Onderweg zul je dus niet alleen veel wildlife spotten of bijzondere landschappen zien, ook maak je persoonlijk kennis met jouw sponsorkind dat je met jouw deelname aan Cycle for Plan zal steunen. Een bijzonder moment.

meisje-zambia

Welke route leg je af in Zambia?

Het is een sportieve uitdaging, maar ook een kans om de wereld dus een klein beetje beter te maken. Voor eerdere edities van Cycle for Plan hebben we al een aantal lezers kunnen enthousiasmeren, dus misschien is deze keer iets voor jou?

Waarschijnlijk vraag je je af welke route je af zult leggen per fiets. Deze Cycle for Plan editie voert je in ieder geval langs uitgestrekte savannes in Zambia, groene valleien en uiteindelijk zul je finishen in het spectaculaire South Luangwa National Park, een van de mooiste wildparken ter wereld. De start van de reis zal in de hoofdstad Lusaka zijn, al verruil je die gezellige stad binnen no time voor een heuvelachtig landschap om vervolgens aan te komen in Chadiza en Chipata. Daarna staat uiteindelijk South Luangwa National Park als eindpunt op de planning. Kijk voor de hele route hier

ollie-de-olifant

Kosten en sponsorgeld?

De kosten voor de reis bedragen €2.075,- en daarnaast haal je ook sponsorgeld op, het doel is dat iedere deelnemer €4.000 euro sponsorgeld ophaalt. Mocht je nou geen idee hebben hoe je dat voor elkaar moet boksen? Plan Nederland en eerdere deelnemers helpen je daar graag bij.

fietser-bij-bisons

Voor wie is deze reis?

Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams. Benieuwd hoe je je precies moet voorbereiden? Ook daar helpt Plan Nederland je graag bij. Het is namelijk zeker een fysieke uitdaging, maar ook beginnende mountainbikers kunnen dit mits er wordt voorbereid.

fietsers-en-gazelles

Informatieavonden

Enthousiast geworden? In heel Nederland vinden informatieavonden plaats, hieronder vind je de verschillende data en locaties:

Donderdag 13 oktober – 19.00 uur, Amsterdam, Stadhouderskade 60, kantoor Plan
Dinsdag 1 november – 19.00 uur Den Haag, Lange Houtstraat 17, Café Schlemmer
Maandag 7 november – 19.00 uur Groningen, Gedempte Zuiderdiep 15, Café Roezemoes
Woensdag 23 november – 19.00 uur Rotterdam, Meent 88, Dudok
Dinsdag 29 november – 19.00 uur Online webinar
Donderdag 8 december – 19.00 uur Utrecht, Oudegracht 243, Lazuli
Donderdag 15 december – 19.00 uur Eindhoven, Lichttoren 6, Usine
Maandag 19 december – 19.00 uur Amsterdam, Stadhouderskade 60

Meld je direct aan voor een informatieavond!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Tips voor je vakantie nodig?

Bestel het boek Backpack Bestemmingen!
Daarin vind je de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en heel veel tips!)

Bestellen