Wil je iets bijzonders doen dit jaar…? Iets wat onwijs tof is en tegelijk goed voor een ander…? Dan hebben we dé reis voor je gevonden. Vorig jaar organiseerde Cycle for Plan al een gave fietstocht door Vietnam voor betere toekomstkansen van kinderen daar. Maar dit jaar, in november 2016, tillen ze het naar een next level en organiseert Cycle for Plan: een fietstocht door Zambia van 12 dagen! Een fietstocht waar jij, als avontuurlijke en sportieve reiziger, aan deel kunt nemen. Maar ook een fietstocht die een bijdrage zal leveren aan het leven van kinderen in een ontwikkelingsland.

700 kilometer Zambia, overdosis wildlife en onvergetelijke ontmoetingen…

Je zult zo’n 700 kilometer afleggen per mountainbike door het oosten van Zambia. Tijdens het fietsen kan je de Big Five spotten, fiets je door heuvels en over de Luangwa Rivier, slaap je ‘s nachts onder de sterrenhemel en kom je in contact met de locals van Zambia. En vooral dat laatste… Het ontmoeten van de locals van Zambia, zal erg bijzonder zijn.

Voorproefje van Zambia

Giraffe zambia cycle for plan Safari Zambia cylce for planzambia wegen fietsen plan nederland

Op welke manier helpt fietsen door Zambia goede doelen?

Je las het net al even: Cycle for Plan wordt niet zomaar georganiseerd, maar heeft als doel kindhuwelijken de wereld uit te trappen. Zambia heeft een van de hoogste percentages kindhuwelijken in de wereld: 42% van de meisjes zijn getrouwd vóór ze 18 jaar zijn. Plan vecht samen met de overheid tegen deze eeuwenoude traditie. Elke fietser die mee gaat naar Zambia wordt gevraagd een bedrag in te zamelen ten behoeve van projecten gericht op het tegengaan van kindhuwelijken. Lees hier meer

Hoe kun je mee naar Zambia?

Het idee van de reis is dat elke deelnemer €3.500 euro inzamelt voor het goede doel én vervolgens ook zelf de kans krijgt om te zien in welk project van Plan dit geïnvesteerd gaat worden. Je ervaart dus zelf het verschil dat jouw bijdrage maakt! Benieuwd naar meer info? Vraag hier meer informatie aan

Wanneer is de reis en hoe is de route?

De reis naar Zambia vindt plaats van 9 tot en met 20 november. Je legt in totaal 700 kilometer af via dirt roads en spannende wegen, deze route loopt van Lusaka tot aan South Luangwa National Park.

Moet je ervaring hebben met mountainbiken?

Eigenlijk niet. Het is natuurlijk wel fijn als je gewend bent te fietsen (welke Nederlander is het niet), maar de reis is zowel voor beginners als gevorderden. Eigenlijk is er dus voor iedereen plek.

Zijn er informatieavonden?

Yes, die zijn er zeker! Je vindt ze hieronder:

  • Wo 30 maart 2016 – 19:00 / Het Weeshuys, Assendorperstraat 6, Zwolle
  • Di 5 april 2016 – 19:00 / Usine, Lichttoren 6, Eindhoven
  • Do 7 april 2016 – 19:00 / Plan Nederland, Stadhouderskade 60, Amsterdam
  • Di 12 april 2016 – 19:00 / StayOkay, Scheepmakersstraat 27, Den Haag
  • Do 21 april 2016 – 19:00 / Plan Nederland, Stadhouderskade 60, Amsterdam

één antwoord

  1. Jennifer | Living the Ghanaian dream

    Vind ‘t bijna jammer dat ik dan waarschijnlijk al op stage ben in het buitenland. En ik ben niet zo’n goede fondsenwerver (al lijkt me dat ze daar wel bij helpen? In ieder geval met tips en advies dan). Wellicht ooit, er zijn zoveel dingen die ik nog wil doen!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!