Stel je eens voor. Je knippert een paar keer met je ogen en binnen no-time sta je in Afrika. Middenin een oerwoud en omringd door berggorilla’s. Je draait je om en staat ineens oog in oog met twee bewakers die rustig en een tikkeltje verveeld wachten tot jij bent uitgekeken. Oeh! Pas op! Boven je! Takken zwiepen heen en weer. Een van die gigantische beesten laat zich behendig naar beneden zakken tot hij vlak voor je op de grond zit en dan…

Vanaf de bank op Gorilla Trekking in Oeganda

Een tijdje terug plaatsten we een artikel over backpacken in Oeganda en hoe gaaf het is om de berggorilla’s te bezoeken in de wildernis van dit land (wist je dat er nog maar 750 van zijn op onze aarde?!). Reisorganisatie Matoke Tours moet ook hebben ingezien dat zo’n trekking een ervaring is om nooit meer te vergeten, maar ook dat mensen zich niet helemaal voor kunnen stellen hoe zoiets nou is. Door die twee redenen bedachten zij onlangs een Virtual Gorilla tour. Oftewel: Door een speciale bril op te zetten, kun je binnen no-time oog in oog staan met een groepje berggorilla’s. Je kan niet echt in het oerwoud rondlopen met de bril op, maar je kan wel volledig om je heen kijken. Naar de grond of juist naar boven, naar links of draai juist eens een rondje. Doordat je 360 graden om je heen kunt kijken met de bril op en telkens wat nieuws ziet, heb je echt het gevoel even op safari te zijn.

Benieuwd hoe zoiets is, vanuit het niets ineens op safari zijn?

Check even onderstaand filmpje, hierin zie je de reacties van gebruikers van de bril. Vooral het meisje bij 00:12 is lekker hard aan het gillen en rond 00:45 wordt de grootste verrassing van het virtuele avontuur verklapt… Even kijken dus:

Hoe hebben ze die berggorilla’s gefilmd in 360 graden?

De virtuele reisbrochure is gemaakt met speciale 360-graden camera’s door een Amsterdams productiebedrijf. Zij trokken samen met Matoke Tours de regenwouden van Oeganda in om deze beelden te schieten in het Bwindi Impenetrable Forest. Dat werd vervolgens handig in elkaar gezet, gecombineerd met een virtual reality bril en het resultaat: Dat jij nu vanaf je bank op gorilla trekking kunt.

Hoe ziet zo’n virtual reality bril voor thuis eruit?

Onderstaand kun je de bril van Matoke Tours bekijken, je krijgt thuis een pakketje toegestuurd en daarmee kun je de bril zo in elkaar zetten. Deze bril is net even anders dan op bovenstaand filmpje, maar even leuk en goed te gebruiken:

Virtual Reality Matoke Tours

Wil jij ook op gorilla trekking? Dat kan:

Wil je deze virtuele ervaring uitproberen?! Je kan zo’n virtuele reisbrochure en bril bestellen bij Matoke Tours. Gewoon online, via hun website. Binnen een paar dagen kun je de set dan thuis bij de post verwachten en vervolgens zelf in elkaar zetten.

Oh, en het is meer dan alleen aapjes kijken!

Je kan meer met de bril dan alleen aapjes kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ballonvlucht (wel met beide benen op de grond blijven staan als je hoogtevrees hebt en niet omvallen!) of een bootsafari waarbij je op zoek gaat naar olifanten? Er zijn in totaal zes ervaringen die je kunt beleven. Deze zes excursies zijn in feite precies wat je kunt verwachten als je daadwerkelijk op reis zou gaan met Matoke Tours tijdens een 10-daagse reis door Oeganda.

2 reacties

  1. Jolande

    Vet! Ook nog een leuke tip voor als je berggorilla’s vanaf de bank wilt bekijken: BBC heeft een documentaire gemaakt, genaamd Mountain Gorilla’s. Een driedelige serie over het leven van deze prachtige beesten!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.